1/8/11

Διάδρομος εξόδου από το ναρκοπέδιο

ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΤΡΟΥ Τ/χης Ε.Α.
http://www.sigmalive.com
Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν, του Νταβούτογλου ως επίσης και ο συνεχιζόμενος εποικισμός είναι μοναδική ευκαιρία για τον Πρόεδρο Χριστόφια να διασώσει το κύρος του και, το σπουδαιότερο, να διασωθεί η Κύπρος. Ο Υπ.εξ. της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, στη επίσκεψη-εξπρές που πραγματοποίησε στα κατεχόμενα στις 9 Ιουλίου, περιέγραψε την πορεία της προδιαγεγραμμένης λύσης, που φαίνεται ότι είναι έτοιμη και ετοιμάσθηκε από Άγγλους, Τούρκους και Αμερικανούς τεχνοκράτες. Και η πορεία που θα ακολουθήσει μέχρι τη 1ην Ιουλίου 2012 αποτελεί μια συνοπτική διαδικασία.

Όπως ανέφερε ο Νταβούτογλου, και με σιγουριά περιέγραψε τον οδικό χάρτη, μέχρι τέλους του 2011 θα επιτευχθεί λύση, τους πρώτους μήνες του 2012 θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για επικύρωση της λύσης και η Κυπριακή Δημοκρατία θα μετατραπεί σε ενωμένη Κύπρο, οπότε η Κύπρος με τη νέα μορφή αναλαμβάνει τη Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το όραμα του Προέδρου Χριστόφια για λύση ενδοκυπριακή έχει θρυμματισθεί μετά και από τις γνωστές δηλώσεις του Ερντογάν. Τα μόνα που έμειναν και θα είναι η βάση για τη λύση χαλαρής συνομοσπονδίας είναι οι παραχωρήσεις που έκανε ο Χριστόφιας για σταθμισμένη ψήφο, την εκ περιτροπής προεδρία και την παραμονή των πενήντα χιλιάδων εποίκων.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο εποικισμός συνεχίζεται εντατικά και τους πρώτους έξι μήνες του 2010 έχουν εγκατασταθεί τριάντα χιλιάδες νέοι έποικοι σε νεόκτιστες πολυκατοικίες στην περιοχή του Κιόνελι, Αγύρτας και Αμμοχώστου.

Η εμμονή στη λύση ΔΔΟ για δήθεν επανένωση είναι παραπλανητική και ψεύτικη. Αυτή η λύση θα μας οδηγήσει στην καταστροφή.

Σε άρθρο του ο δημοσιογράφος Fehim Tastekin στη εφημερίδα Radikal στις 22 Ιουλίου, με τίτλο «Η Κύπρος δεν θέλει νέο κατακτητή», επικρίνει τη στάση του Ερντογάν, κατηγορώντας τον ότι θρυμμάτισε τη θέληση για λύση, τόσο των Τ/κ όσο και των Ε/κ. Ο δημοσιογράφος της Radikal, εμμέσως πλην σαφώς, αναφέρει ότι αυτή η στάση της Τουρκίας θα οδηγήσει τους Ε/κ να καταγγείλουν τις συνομιλίες και η Ε.Ε. θα τους στηρίξει και θα εκτεθεί η Τουρκία.

Δυστυχώς, οι μόνες χώρες που δεν έχουν Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας είναι η Κύπρος και η Ελλάδα. Εάν είχαμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στα πρότυπα άλλων προηγμένων χωρών, που να απαρτίζεται από ανώτατους αξ/κους και διπλωμάτες, θα συμβούλευαν τον Πρόεδρο ότι εδώ και τώρα πρέπει να αλλάξει πορεία πλεύσης. Αν είχαμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, δεν θα είχαμε το τραγικό δυστύχημα στο Μαρί, ούτε και τις θλιβερές συνέπειές του.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας δεν κάνει πολιτική, αλλά σχεδιάζει και ετοιμάζει λύσεις σε πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν. Κανένας Πρόεδρος δεν είναι σοφός ούτε και αυτοί που τον περιτριγυρίζουν. Το μόνο που γνωρίζουν αυτοί είναι η αυλοκολακεία και το ρουσφέτι.

Το δε Εθνικό Συμβούλιο που έχουμε δεν είναι ικανό, ούτε έχει τα προσόντα να χαράξει εθνική πολιτική. Στο σημερινό Εθνικό Συμβούλιο, το κάθε κόμμα ενεργεί στα πλαίσια των κομματικών συμφερόντων και του κομματικού πατριωτισμού. Είναι καιρός και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που ευρισκόμαστε, να συγκροτηθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που δεν θα έχει καμιά σχέση με τα πολιτικά κόμματα και θα έχει γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Είναι καιρός οι ξερόλες ν' απομακρυνθούν, όπως και οι διάφοροι αυλοκόλακες και ρουσφετολόγοι.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΠΟΙΟ ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΥΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΑΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ,ΕΝΩ ΗΘΕΛΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΝΟΜΙΖΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΝΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΛΥΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ,ΑΛΛΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΗΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.