9/8/11

Εκατοντάδες Τ/κ μετέβησαν στα Κόκκινα για τους «εορτασμούς» των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας

Λευκωσία: Στα Κόκκινα μέσω του οδοφράγματος των Κοκκίνων μετέβησαν σήμερα εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι και παρέστησαν στους «εορτασμούς» που διοργανώνει κάθε χρόνο το ψευδοκράτος με αφορμή τον βομβαρδισμό της Τηλλυρίας από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, τον Αύγουστο του 1964. Από το οδόφραγμα του Λιμνίτη προς το θύλακα των Κοκκίνων πέρασαν το πρωί, 45 λεωφορεία, μεταφέροντας 918 Τουρκοκύπριους, συνοδευόμενα από άνδρες των Ηνωμένων Εθνών.

Στο κόλπο των Κοκκίνων κατέπλευσε μέσω Κερύνειας επίσης ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο συνοδευόμενο από μικρά σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μεταφέροντας Τουρκοκύπριους δια θαλάσσης για να παραστούν στις εκδηλώσεις.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβις Έρογλου. μετέβη γύρω στις 10:00 στην περιοχή, με ελικόπτερο.

Σε δηλώσεις, στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Κώστας Μιχαηλίδης είπε ότι η σημερινή μέρα είναι τραγική για το Πύργο, όταν βλέπει κανείς λεωφορεία Τ/κ να «περνούν από την κατεχόμενη γη μας και να πηγαίνουν στα Κόκκινα για να γιορτάσουν τη νίκη τους και τις καταστροφές που επέφεραν σε αυτήν την περιοχή της Τηλλυρίας το 1964, καταστρέφοντας και καίγοντας την περιοχή». Παρά την καλή μας θέληση, συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, αυτοί δεν συνεργάζονται σε καμία περίπτωση και εδώ και μήνες η Κοινότητα προταθεί να περάσει από το οδόφραγμα τα λύματα προς το Δάλι, αλλά προσκρούουν, όπως είπε, στην τουρκική αδιαλλαξία, με αποτέλεσμα η κοινότητα να κινδυνεύει από πολλούς παράγοντες και, δυστυχώς, οι Τούρκοι «να σφυρίζουν αδιάφορα, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν τα λύματα θα περάσουν η όχι».

1 σχόλιο:

  1. Τι να πει κανείς για τους ανθρώπους που θεωρούν εθνική τους γιορτή αυτή τη μέρα της ντροπής για το έθνος τους;
    Απλά, θυμίζουν σε όλον τον κόσμο πως ήταν, είναι και θα παραμείνουν ες αεί η "μπάστρα" της Ασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.