9/8/11

Τέσσερις Toύρκοι αστυνομικοί σοβαρά τραυματισμένοι απο έκρηξη νάρκης

Τα αποτελέσματα της επιλογής της στρατηγικής  Ερντογάν για την επίλυση του Κουρδικού ζητήματος γεύεται η τουρκική αστυνομία στην οποία πρόσφατα αποδόθηκε πρωταγωνιστικός ρόλος στην αντιμετώπιση του PKK.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά στη νοτιοανατολική Τουρκία την Κυριακή, όταν το όχημά τους ανατινάχθηκε απο έκρηξη νάρκης. Τό όχημα κινούνταν σε δρόμο της πόλης Çukurca, στην επαρχία Χακάρι, στα σύνορα με το Ιράν και το Ιράκ.Οι υποψίες  στρέφονται απο τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας στους Κούρδους Μαχητές του Εργατικού Κόμματος  ΡΚΚ.Η επίθεση αυτή αποτελεί συνέχεια της επίθεσης στην πόλη Μπιτλίς το Σάββατο όταν μια ομάδα αστυνομικών δέχτηκε πυρά απο μαχητές του ΡΚΚ με αποτέλεσμα  ένας αστυνομικός να χάσει την ζωή του και ένας ακόμη να τραυμιστεί.


Επίσης ενας ακόμη Αστυνομικός με πολιτικά δέχτηκε ένοπλη επίθεση από άγνωστο άτομο την ώρα που περπατούσε στη μέση του δρόμου στο Χακκάρι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Ο αστυνομικός με πολιτικά, η ταυτότητα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, περπατούσε επί της λεωφόρου Δημοκρατίας και δέχτηκε επίθεση από άγνωστο άτομο με περίστροφο, την ώρα που είχε φτάσει μπροστά στα καταλύματα των στελεχών της στρατοχωροφυλακής.(/tourkikanea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.