28/2/13

Μόσχα: Συνάντηση Ολάντ - Πούτιν με το θέμα της Συρίας ψηλά στην ατζέντα

 Ο γάλλος πρόεδρος θα θέσει και ζητήματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Στις γαλλικές ανησυχίες για την κατάσταση στο μέτωπο των πολιτικών ελευθεριών στη Ρωσία αναμένεται να αναφερθεί ο Φρανσουά Ολάντ στη συνάντησή του στη Μόσχα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όχι όμως με τρόπο που να θίγει το κλίμα της διμερούς συνεργασίας. 
«Θα το συζητησούμε, αλλά δεν θέλω να ακολουθήσω επιθετική προσέγγιση» είπε ο γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του στη ρωσική πρωτεύουσα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στην προηγούμενη συνάντηση του Ολάντ με τον Πούτιν τον Ιούνιο στο Παρίσι, η ατμόσφαιρα δεν είχε την άνεση που υπήρχε όταν ο Ρώσος πρόεδρος συναντάτο με τον Σαρκοζί. Πάντως, και οι δύο πλευρές θέλουν να αποφύγουν «χάσμα» ανάλογο με εκείνο που είχδε φανεί στην πρόσφατη επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στη Μόσχα. 

«Τα ζητήματα της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι εξίσου σημαντικά με άλλες πλευρές της συνεργασίας μας» είπε ο Ολάντ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας, λίγο πριν την συνάντησή του με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το ζήτημα της Συρίας αναμένεται επίσης να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα, την στιγμή που η Μόσχα είναι ο σημαντικότερος υποστηρικτής του Άσαντ στη διεθνή σκηνή. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε την ελπίδα του για «μία πολιτική απόφαση σύντομα» που θα τερματίσει την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Συρία. 

«Πολλά εξαρτώνται από την στάση του προέδρου Πούτιν» τόνισε. «Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα και ελπίζω πως θα μπορέσουμε να έχουμε έναν διάλογο σχετικά με την μεταβίβαση εξουσίας στη Συρία» συμπλήρωσε.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.