28/2/13

«Ελάχιστες οι δυνατότητες βελτίωσης του Κυπριακού Μνημονίου». Αναστατώνει η δήλωση Σαρρή

Ο Νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωνε προεκλογικά ότι η Κύπρος θα μπει στο μνημόνιο αλλά θα γίνει σκληρή διαπραγμάτευση, ώστε το μνημόνιο να μην είναι εις βάρος των πολιτών. 
Ο νέος υπουργός Οικονομικών όμως έχει αντίθετη άποψη, υποστηρίζοντας στην πρώτη του κιόλας δήλωση ότι, οι δυνατότητες βελτίωσής του είναι μικρές.Με το Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκαν Μιχάλης Σαρρής και Βάσος Σιαρλή, για ενημέρωση επί της παρούσας κατάστασης. Λεφτά υπάρχουν μέχρι το Μάιο, επεσήμανε ο απερχόμενος Υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο νέος Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής έκανε λόγο για ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Κύπρος και σημείωσε ότι πρόθεση είναι η εξεύρεση μόνιμης λύσης.


Ο κ. Σαρρής, σημείωσε παράλληλα ότι οι δυνατότητες βελτίωσης του Μνημονίου είναι μικρές, ενώ είναι περιορισμένα και τα περιθώρια διαπραγμάτευσης του. Στόχος, όπως είπε, είναι να υπάρξει η γρηγορότερη δυνατή υπογραφή του μνημονίου.

Υπάρχουν ορισμένες πτυχές όπου μπορεί να γίνει μια καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών με αντισταθμιστικά μέτρα, ώστε η όλη δημοσιονομική προσαρμογή να μην αλλοιωθεί, είπε, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα θέμα σχετικά μικρών λεπτομερειών παρά σημαντικών αλλαγών.
 

Ο κ. Σαρρής είπε ακόμα ότι είχε ήδη επαφές με σημαντικούς Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι θα επιδείξουν καλή πρόθεση στο θέμα της Κύπρου.
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, o κ. Σαρρής σημείωσε ότι πρόκειται για δύσκολο κεφάλαιο όσον αφορά τις τηλεπικοινωνίες και τον ηλεκτρισμό, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι η καλύτερη λειτουργία οργανισμών ώστε να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες.


κουκουβάγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.