ΓΡΑΦΕΙ ο Κωνσταντίνος Α. Δημητριάδης
Τα πράγματα είναι απλά. Οι κυβερνώντες σε Ελλάδα και Κύπρο δεν μίλησαν ποτέ για πόλεμο και γι’ αυτό ακόμα και σήμερα δεν κάνουν λόγο για αδήλωτους αιχμαλώτους πολέμου αλλά για «αγνοούμενους», ενώ κανονικά θα έπρεπε να τους λένε «αγνοημένους» που είναι και ο πιo σωστός όρος. Υπάρχουν έγγραφα του 1995, ήτοι 21 χρόνια μετά από την εισβολή, όπου το ΓΕΕΘΑ απαντάει επισήμως στον αείμνηστο Στρατηγό ε.α. και ηρωικό πολεμιστή της Κύπρου Δημήτριο Μπίκο, ότι ουδέποτε στα χρόνια που παρήλθαν κηρύχτηκε επισήμως πόλεμος και γι’ αυτό ουδέποτε αναφέρθηκε κανείς σε πόλεμο. Δεν έγινε πόλεμος λοιπόν στην Κύπρο το 1974 κι ας υπήρχαν 250.000 ξεριζωμένοι και τόσες χιλιάδες νεκροί μόνο από την Ελληνική πλευρά! Όπως βέβαια κι από την Τουρκική πλευρά. Αυτοί πώς σκοτώθηκαν; Μάλλον «ομαδικά» σκοντάψανε σε καμιά πέτρα ή έπεσαν στο μπάνιο τους και έσπασαν τα κεφάλια τους; Ή σκοτώθηκαν στο κυνήγι;
Τα πράγματα είναι απλά. Οι κυβερνώντες σε Ελλάδα και Κύπρο δεν μίλησαν ποτέ για πόλεμο και γι’ αυτό ακόμα και σήμερα δεν κάνουν λόγο για αδήλωτους αιχμαλώτους πολέμου αλλά για «αγνοούμενους», ενώ κανονικά θα έπρεπε να τους λένε «αγνοημένους» που είναι και ο πιo σωστός όρος. Υπάρχουν έγγραφα του 1995, ήτοι 21 χρόνια μετά από την εισβολή, όπου το ΓΕΕΘΑ απαντάει επισήμως στον αείμνηστο Στρατηγό ε.α. και ηρωικό πολεμιστή της Κύπρου Δημήτριο Μπίκο, ότι ουδέποτε στα χρόνια που παρήλθαν κηρύχτηκε επισήμως πόλεμος και γι’ αυτό ουδέποτε αναφέρθηκε κανείς σε πόλεμο. Δεν έγινε πόλεμος λοιπόν στην Κύπρο το 1974 κι ας υπήρχαν 250.000 ξεριζωμένοι και τόσες χιλιάδες νεκροί μόνο από την Ελληνική πλευρά! Όπως βέβαια κι από την Τουρκική πλευρά. Αυτοί πώς σκοτώθηκαν; Μάλλον «ομαδικά» σκοντάψανε σε καμιά πέτρα ή έπεσαν στο μπάνιο τους και έσπασαν τα κεφάλια τους; Ή σκοτώθηκαν στο κυνήγι;
Είναι ξεκάθαρο εν πρώτοις ότι αλλοίωσαν την ιστορία. Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, έριξαν στους στρατιώτες που υπηρετούσαν στην Κύπρο εκείνη την εποχή, το ανάθεμα για το πραξικόπημα που προκάλεσε όσα συνέβησαν αργότερα. Σαν να οργάνωσαν οι 20αρηδες στρατιώτες που υπηρετούσαν την θητεία τους στο νησί το τουλάχιστον ατυχές και εκ του αποτελέσματος προδοτικό πραξικόπημα.
Παρά τις εντολές όμως από την πολιτική ηγεσία κατά πρώτο λόγο και έπειτα τη στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδος να μην χτυπήσουν τους Τούρκους, όταν αυτοί προήλαυναν κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας, κάποιοι πολέμησαν προσπαθώντας να τους σταματήσουν παρά τις περί του αντιθέτου εκδοθείσες διαταγές.
Ήταν πολλοί αυτοί που ήταν πιστοί στο στρατιωτικό και πατριωτικό τους καθήκον και φυσικά αντιστάθηκαν πολεμώντας γενναία. Όμως η συνέχεια ποιά ήταν;
Αλλοίωσαν την ιστορία
Τόσο η πολιτική, όσο και η στρατιωτική ηγεσία μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, έβγαλαν αποφάσεις με τις οποίες αλλοίωσαν κυριολεκτικά την ιστορία, αλλοίωσαν τα γεγονότα, με αποτέλεσμα να πετάξουν στα σκουπίδια τους ήρωες αξιωματικούς, αυτούς που έδωσαν την ψυχή τους για την πατρίδα, αποστρατεύοντας τους ως Αντισυνταγματάρχες, Συνταγματάρχες ή στην καλύτερη περίπτωση Ταξίαρχους. Κάποιους άλλους όμως που συνέπεσε να είναι απλά «σωματικά μόνο παρόντες» στην Κύπρο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974, τους ανέβασαν σε ανώτατα αξιώματα.
Αυτό επετεύχθη ως εξής. Τον Νοέμβριο του 1974 ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Διονύσιος Αρμπούζης, ο οποίος αντικατέστησε τον Στρατηγό Γρηγόριο Μπονάνο από τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου και ο Αρχηγός Στρατού Ξηράς Αντ/γος Ιωάννης Ντάβος εκδίδουν μία διαταγή, σύμφωνα με την οποία έπρεπε όλες οι εκθέσεις πολεμικής δράσης των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Μονίμων Υπαξιωματικών – οι οποίες συντάχθηκαν αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, από αυτούς που ήταν παρόντες και έβλεπαν τι κάνει ή τι ΔΕΝ κάνει ο καθένας – να καταστραφούν (!) και να συνταχθούν καινούριες!
Ποιοί όμως θα συνέτασσαν τις νέες εκθέσεις;
Οι Αξιωματικοί που ήρθαν στην Κύπρο μετά τον πόλεμο! Μπορεί να ήταν πολύ καλοί Αξιωματικοί, αλλά όταν γινόταν ο πόλεμος στην Κύπρο, αυτοί ήταν στην Καλαμάτα, στην Πρέβεζα, στην Ξάνθη, σε νησιά… Που γνώριζαν τι έχει γίνει κατά τη διάρκεια του πολέμου; Έλεγε η διαταγή λοιπόν να μην υποβληθούν στο Αρχηγείο οι παλιές εκθέσεις, να καταστραφούν με μέριμνα των συντακτών τους και να συνταχθούν καινούριες, ενώ όσες από τις παλιές εκθέσεις είχαν καταχωρηθεί ήδη στα ατομικά έγγραφα των Αξιωματικών, να διαγραφούν βάσει της παρούσης διαταγής.
Δηλαδή με μια διαταγή του τότε ΑΕΔ και του Α/ΓΕΣ που σίγουρα εκπορεύθηκε από τον ΥΠ.ΕΘ.Α. κ. Ευαγ. Αβέρωφ - Τοσίτσα, αλλοιώνουν την Ιστορία. Το μόνο για το οποίο νοιάζονταν όσοι συνέλαβαν και έδωσαν τη συγκεκριμένη διαταγή ήταν να κουκουλώσουν το έγκλημα το οποίο είχε διαπραχθεί ώστε σε πολλές περιπτώσεις να μην γίνουν γνωστές οι πράξεις και ενέργειες προδοτικού χαρακτήρα όχι πλέον από τους Χουντικούς αλλά από τους αντικαταστάτες τους ...Δημοκράτες. Επειδή όμως οι μνήμες ήταν ακόμα νωπές κάποιοι Αξιωματικοί αποφάσισαν να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη. Τι γίνεται λοιπόν;
Η απόφαση για αναστολή διώξεων
Τον Μάρτιο του 1975, με νωπά ακόμα τα σημάδια του πολέμου, του θανάτου και του ολέθρου, βγαίνουν δύο Υπουργικές αποφάσεις. Η μία από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα και η άλλη από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Στεφανάκη, που επικυρώνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αμέσως μετά από την τεράστια πλειοψηφία του Κυβερνώντος Κόμματος στην Βουλή και είναι έκτοτε Νόμος του Κράτους, οι οποίες λένε:
«Για να μην διαταραχθούν οι διεθνείς σχέσεις της χώρας, αναστέλλεται η ποινική δίωξη κατά απάντων των υπευθύνων της κυπριακής τραγωδίας»!
Ο μεν Αβέρωφ το έκανε για τους στρατιωτικούς που ευθύνονταν, ο δε Στεφανάκης για τους πολιτικούς. Δηλαδή σε αυτούς δεν μπορεί να κάνει κάποιος μήνυση, δεν μπορεί να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη και αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα. Από τότε καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα δεν ζήτησε να αρθεί αυτή η απόφαση του αίσχους. Γι’ αυτό και σε κάθε ομιλία μου επιμένω να λέω ότι όλοι έχουν συγκαλύψει αυτό το έγκλημα.
Ένας σύλλογος βετεράνων με την ονομασία «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» στις 11 Νοεμβρίου 2008 έκανε μια προσφυγή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με κοινοποίηση στους Προέδρους της Δημοκρατίας της Ελλάδας και της Κύπρου Κάρολο Παπούλια και Δημήτρη Χριστόφια αντίστοιχα, στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή (νεότερο), στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρη Σιούφα και σε όλους τους αρχηγούς κομμάτων, καθώς και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σανιδά. Ζήτησε λοιπόν αυτός ο Σύλλογος να αρθεί αυτός ο Νόμος του 1975 για να μπορέσουν όσο ακόμα τα μέλη του είναι εν ζωή και βέβαια όσο είναι εν ζωή κάποιοι από τους υπεύθυνους, να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να πουν ότι ο τάδε δεν έκανε το καθήκον του. Αυτά θα τα έλεγαν οι βετεράνοι που ήταν εκεί αυτόπτες μάρτυρες. Αν πήγαιναν όμως στη Δικαιοσύνη, αυτός που θα κατηγορούσαν θα αναγκαζόταν κατά την απολογία του να αμυνθεί και θα έλεγε «εγώ δεν έκανα αυτό που έπρεπε, γιατί με διέταξε ο τάδε». Έτσι σιγά- σιγά θα ξετυλιγόταν το κουβάρι των ενόχων, θα άνοιγε αναγκαστικά ο Φάκελος της Κύπρου και θα έβγαιναν στο φως τα στοιχεία και φυσικά όλη η αλήθεια.
Η απάντηση που πήρε αυτός ο Σύλλογος Βετεράνων από την κυβέρνηση μέσω του τότε Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνου Τασούλα ήταν η εξής: «Οι λόγοι που επέβαλαν αυτή την απόφαση του 1975 συνεχίζουν να συντρέχουν ως σήμερα και ως εκ τούτου κρίνεται επάναγκες η συνέχιση της ισχύος της απόφασης αυτής». Ναι, 43 χρόνια μετά ισχύει αυτή η απόφαση και δεν μπορεί κανείς πολεμιστής της Κύπρου 1974 να πάει στη δικαιοσύνη.
Να πως κλειδώθηκε ο φάκελος της Κύπρου. Με τη δικαιολογία περί «μη διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας» που μόνο ως γελοία μπορεί να χαρακτηριστεί. Πρόκειται για υποτίμηση της νοημοσύνης μας.
Και η Κυπριακή Βουλή
Το ίδιο έπραξε και η Κυπριακή Βουλή, που ασχολήθηκε με μια έρευνα όπου δεν κλήθηκαν να καταθέσουν Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες του Ελληνικού Στρατού, που υπηρετούσαν στην Κύπρο το κρίσιμο διάστημα, ούτε διπλωμάτες, ούτε πολιτικοί… Έκαναν μια έρευνα «πασάλειμμα» που μόνο σκοπό εκ του αποτελέσματος είχε, να ρίξει ευθύνες στον Γρίβα που είχε αποβιώσει από τον Ιανουάριο του ’74, στον Νίκο Σαμψών για να δικαιολογήσει την άδικη και νομικά αστήρικτη φυλάκισή του και τους Χουντικούς Αξιωματικούς, πρωταίτιους του Πραξικοπήματος. Μέχρις εκεί. Λες και η εισβολή ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου και τελείωσε στις 22 Ιουλίου 1974…
Τόλμησαν δε, να αφήσουν υπόνοιες ότι ο ΗΡΩΑΣ της Κερύνειας Αν/χης (ΠΖ) Παύλος Κουρούπης, Διοικητής του 251 Τ.Π., μέχρι σήμερα αγνοούμενος, …ήταν προδότης, βασιζόμενοι σε μια τελείως φαιδρή μαρτυρία ενός ετοιμοθάνατου ανθρώπου! Λες και τους προδότες θα τους βρεις ανάμεσα στους πεσόντες ή στους αγνοούμενους! Και για να τα συνδέσουν με έναν τελείως ερασιτεχνικό τρόπο με την δράση της ΕΟΚΑ Β’ (που ειρήσθω εν παρόδω εκείνη την εποχή ήταν «ξεδοντιασμένη», με όλα τα βασικά της στελέχη στις Φυλακές του «καθεστώτος Μακαρίου»), τα μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής της Βουλής, προερχόμενα εκ του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του ΑΚΕΛ, προσπάθησαν να βρουν στοιχεία που να εμπλέκουν γνωστούς αντιφρονούντες στην πολιτική Μακαρίου, για να τους χρησιμοποιήσουν σαν εξιλαστήρια θύματα στο «κατηγορώ» τους!
Με κατασκευασμένη μαρτυρία
Και θεώρησαν ως πιο «ασφαλές» για αυτούς να τα ρίξουν ΟΛΑ στις πλάτες του Αγωνιστή της Ελευθερίας της Κύπρου, τον Νίκο Σαμψών, αποδεχόμενοι μια «καταφανώς ελεεινού τύπου κατασκευασμένη μαρτυρία», που τον εμφάνιζε λίγο προ του Πραξικοπήματος να βρίσκεται με τον Λαμπράκη (του Δ.Ο.Λ.), στον Πόρο. Και με βάση αυτό να προωθήσουν στην Κυπριακή κοινή γνώμη το συμπέρασμα, ότι ο Σαμψών με τον Λαμπράκη και τους Χουντικούς, έκαναν το Πραξικόπημα. Κι ας υπήρχαν μάρτυρες που ήταν έτοιμοι να καταθέσουν ότι ο Νίκος Σαμψών ήταν στην Κύπρο, την ίδια χρονική στιγμή που «ο μάρτυρας» κατέθετε ότι τον είδε στον Πόρο. Όλους αυτούς τους θεώρησαν αναξιόπιστους! Αξιόπιστος ΜΟΝΟ ο μάρτυρας που εξυπηρετούσε το «σενάριο μη επιστημονικής φαντασίας» που χρησιμοποιήθηκε για το «πόπολο» ! Και ας υπήρχαν άλλοι μάρτυρες που αναφέρουν ότι ο Νίκος Σαμψών δέχθηκε να ορκιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επειδή αυτοί που είχαν αρχικά συμφωνήσει με τους Πραξικοπηματίες, τελικά έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή. Και δέχθηκε ασμένως να αναλάβει ο Νίκος ο Σαμψών, με μόνη σκέψη του να αποτρέψει τις πράξεις αντεκδίκησης που ήταν δυνατό να ξεσπάσουν ανάμεσα στους κυνηγημένους από το «καθεστώς» Γριβικούς και τους Μακαριακούς πραιτοριανούς του Εφεδρικού! Και ας υπάρχουν τα αποδεσμευμένα έγγραφα του State Department που αναφέρουν ξεκάθαρα την οργίλη αντίδραση του Κίσινγκερ όταν έμαθε ότι ορκίσθηκε Πρόεδρος ο Σαμψών, τον οποίο ο ίδιος δεν τον ήθελε, διότι τον θεωρούσε άτομο που δεν μπορούσε να ελέγξει [το αναφέρει ο ίδιος σε συνομιλία με συνεργάτες του: «… This guy Sampson is not a good idea. He is too extremist and he is not under our or Bonanos’ control…» (Docs DoS. period 1966-1975, volume Turkey-Greece-Cyprus, doc. #107)].
Γιατί η Επιτροπή της Κυπριακής Βουλής δεν ερεύνησε κι αυτά;
Βέβαια η συγκεκριμένη Επιτροπή της Κυπριακής Βουλής, με τα συμπεράσματά της, ήταν σαν να αποφάνθηκε ότι η Εισβολή τελείωσε την 22α Ιουλίου 1974 και όχι στις 18 Αυγούστου 1974!!!
Για αυτήν την Επιτροπή… «Αττίλας ΙΙ» δεν υπήρξε ποτέ!
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ θα έπρεπε να διερευνήσουν και να αναφέρουν:
• το ποιος είπε βάζοντας ιταμό όρο στον Κίσινγκερ για να στηρίξει την Κυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης: Ναι θα στηρίξω τον κ. Κληρίδη στις διαπραγματεύσεις, αν με διαβεβαιώσετε ότι μετά τις εχθροπραξίες, θα φροντίσετε να επιστρέψω στο νόμιμο αξίωμά μου, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας! (έβαζε όρους για να στηρίξει τον διπλωματικό αγώνα της Κύπρου)
• το ποιος έδωσε εντολή την 14/8/74 στον Α/ΓΕΕΦ Υπ/τγο Καραγιάννη: Βασική σας μέριμνα θα πρέπει να είναι, να διασωθεί το στράτευμα και όχι η πόλις (ενν. την Αμμόχωστο)!
• το ποιος και πολύ περισσότερο το γιατί είπε δημόσια το γνωστό: Η Κύπρος κείται μακράν (και τι πολιτικο- στρατιωτικές συνέπειες είχε αυτή η φράση!)
• το ποιος είπε στον Κληρίδη: Aν επιτεθούν οι Τούρκοι είστε μόνοι σας. Αφήστε τους να προχωρήσουν… , λαμβάνοντας την γεμάτη έκπληξη ερώτηση ως απάντηση από τον Κληρίδη «μα τι την περάσατε την Κύπρο κ. Πρόεδρε, τα χωράφια του πατέρα σας;»
• το ποιος είπε σε απάντηση επιστολής φίλου του: Δυστυχώς η Κύπρος θυσιάστηκε για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα.
• γιατί ο Καραμανλής απάντησε: «Άλλος ο Μαύρος, άλλος εγώ» στην επισήμανση του Κληρίδη ότι ο Γ. Μαύρος δήλωσε «Αν η Ελλάς κληθεί να πολεμήσει ή να ταπεινωθεί, θα προτιμήσει να πολεμήσει»!
Επαναλαμβάνω κλείνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι αν η Δημοκρατία της Μεταπολίτευσης σε Ελληνικό και ελεύθερο Κυπριακό Κράτος, θεωρούσε ότι για την Κυπριακή Τραγωδία την ευθύνη την είχε ΜΟΝΟ η Χούντα, είχε κάθε έννομο συμφέρον να ανοίξει τον Φάκελο σε Ελλάδα και σε Κύπρο από την πρώτη στιγμή.
Να είχε δικάσει και να είχε καταδικάσει τους υπεύθυνους, τους ανίκανους, τους προδότες, ώστε να μην είχαμε φαιδρότητες όπως του Γκιζίκη που απολάμβανε μέχρι που πέθανε, τα προνόμια του Προέδρου της Δημοκρατίας!!
Όμως όχι… Ακόμα και αυτόν τον Ιωαννίδη, τον καταδίκασε για την συμμετοχή του στο Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, για το Πολυτεχνείο, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ που οδήγησε στην εισβολή!
Ήταν πολλοί αυτοί που ήταν πιστοί στο στρατιωτικό και πατριωτικό τους καθήκον και φυσικά αντιστάθηκαν πολεμώντας γενναία. Όμως η συνέχεια ποιά ήταν;
Αλλοίωσαν την ιστορία
Τόσο η πολιτική, όσο και η στρατιωτική ηγεσία μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, έβγαλαν αποφάσεις με τις οποίες αλλοίωσαν κυριολεκτικά την ιστορία, αλλοίωσαν τα γεγονότα, με αποτέλεσμα να πετάξουν στα σκουπίδια τους ήρωες αξιωματικούς, αυτούς που έδωσαν την ψυχή τους για την πατρίδα, αποστρατεύοντας τους ως Αντισυνταγματάρχες, Συνταγματάρχες ή στην καλύτερη περίπτωση Ταξίαρχους. Κάποιους άλλους όμως που συνέπεσε να είναι απλά «σωματικά μόνο παρόντες» στην Κύπρο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974, τους ανέβασαν σε ανώτατα αξιώματα.
Αυτό επετεύχθη ως εξής. Τον Νοέμβριο του 1974 ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Διονύσιος Αρμπούζης, ο οποίος αντικατέστησε τον Στρατηγό Γρηγόριο Μπονάνο από τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου και ο Αρχηγός Στρατού Ξηράς Αντ/γος Ιωάννης Ντάβος εκδίδουν μία διαταγή, σύμφωνα με την οποία έπρεπε όλες οι εκθέσεις πολεμικής δράσης των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Μονίμων Υπαξιωματικών – οι οποίες συντάχθηκαν αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, από αυτούς που ήταν παρόντες και έβλεπαν τι κάνει ή τι ΔΕΝ κάνει ο καθένας – να καταστραφούν (!) και να συνταχθούν καινούριες!
Ποιοί όμως θα συνέτασσαν τις νέες εκθέσεις;
Οι Αξιωματικοί που ήρθαν στην Κύπρο μετά τον πόλεμο! Μπορεί να ήταν πολύ καλοί Αξιωματικοί, αλλά όταν γινόταν ο πόλεμος στην Κύπρο, αυτοί ήταν στην Καλαμάτα, στην Πρέβεζα, στην Ξάνθη, σε νησιά… Που γνώριζαν τι έχει γίνει κατά τη διάρκεια του πολέμου; Έλεγε η διαταγή λοιπόν να μην υποβληθούν στο Αρχηγείο οι παλιές εκθέσεις, να καταστραφούν με μέριμνα των συντακτών τους και να συνταχθούν καινούριες, ενώ όσες από τις παλιές εκθέσεις είχαν καταχωρηθεί ήδη στα ατομικά έγγραφα των Αξιωματικών, να διαγραφούν βάσει της παρούσης διαταγής.
Δηλαδή με μια διαταγή του τότε ΑΕΔ και του Α/ΓΕΣ που σίγουρα εκπορεύθηκε από τον ΥΠ.ΕΘ.Α. κ. Ευαγ. Αβέρωφ - Τοσίτσα, αλλοιώνουν την Ιστορία. Το μόνο για το οποίο νοιάζονταν όσοι συνέλαβαν και έδωσαν τη συγκεκριμένη διαταγή ήταν να κουκουλώσουν το έγκλημα το οποίο είχε διαπραχθεί ώστε σε πολλές περιπτώσεις να μην γίνουν γνωστές οι πράξεις και ενέργειες προδοτικού χαρακτήρα όχι πλέον από τους Χουντικούς αλλά από τους αντικαταστάτες τους ...Δημοκράτες. Επειδή όμως οι μνήμες ήταν ακόμα νωπές κάποιοι Αξιωματικοί αποφάσισαν να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη. Τι γίνεται λοιπόν;
Η απόφαση για αναστολή διώξεων
Τον Μάρτιο του 1975, με νωπά ακόμα τα σημάδια του πολέμου, του θανάτου και του ολέθρου, βγαίνουν δύο Υπουργικές αποφάσεις. Η μία από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα και η άλλη από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Στεφανάκη, που επικυρώνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αμέσως μετά από την τεράστια πλειοψηφία του Κυβερνώντος Κόμματος στην Βουλή και είναι έκτοτε Νόμος του Κράτους, οι οποίες λένε:
«Για να μην διαταραχθούν οι διεθνείς σχέσεις της χώρας, αναστέλλεται η ποινική δίωξη κατά απάντων των υπευθύνων της κυπριακής τραγωδίας»!
Ο μεν Αβέρωφ το έκανε για τους στρατιωτικούς που ευθύνονταν, ο δε Στεφανάκης για τους πολιτικούς. Δηλαδή σε αυτούς δεν μπορεί να κάνει κάποιος μήνυση, δεν μπορεί να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη και αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα. Από τότε καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα δεν ζήτησε να αρθεί αυτή η απόφαση του αίσχους. Γι’ αυτό και σε κάθε ομιλία μου επιμένω να λέω ότι όλοι έχουν συγκαλύψει αυτό το έγκλημα.
Ένας σύλλογος βετεράνων με την ονομασία «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» στις 11 Νοεμβρίου 2008 έκανε μια προσφυγή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με κοινοποίηση στους Προέδρους της Δημοκρατίας της Ελλάδας και της Κύπρου Κάρολο Παπούλια και Δημήτρη Χριστόφια αντίστοιχα, στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή (νεότερο), στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρη Σιούφα και σε όλους τους αρχηγούς κομμάτων, καθώς και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σανιδά. Ζήτησε λοιπόν αυτός ο Σύλλογος να αρθεί αυτός ο Νόμος του 1975 για να μπορέσουν όσο ακόμα τα μέλη του είναι εν ζωή και βέβαια όσο είναι εν ζωή κάποιοι από τους υπεύθυνους, να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να πουν ότι ο τάδε δεν έκανε το καθήκον του. Αυτά θα τα έλεγαν οι βετεράνοι που ήταν εκεί αυτόπτες μάρτυρες. Αν πήγαιναν όμως στη Δικαιοσύνη, αυτός που θα κατηγορούσαν θα αναγκαζόταν κατά την απολογία του να αμυνθεί και θα έλεγε «εγώ δεν έκανα αυτό που έπρεπε, γιατί με διέταξε ο τάδε». Έτσι σιγά- σιγά θα ξετυλιγόταν το κουβάρι των ενόχων, θα άνοιγε αναγκαστικά ο Φάκελος της Κύπρου και θα έβγαιναν στο φως τα στοιχεία και φυσικά όλη η αλήθεια.
Η απάντηση που πήρε αυτός ο Σύλλογος Βετεράνων από την κυβέρνηση μέσω του τότε Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνου Τασούλα ήταν η εξής: «Οι λόγοι που επέβαλαν αυτή την απόφαση του 1975 συνεχίζουν να συντρέχουν ως σήμερα και ως εκ τούτου κρίνεται επάναγκες η συνέχιση της ισχύος της απόφασης αυτής». Ναι, 43 χρόνια μετά ισχύει αυτή η απόφαση και δεν μπορεί κανείς πολεμιστής της Κύπρου 1974 να πάει στη δικαιοσύνη.
Να πως κλειδώθηκε ο φάκελος της Κύπρου. Με τη δικαιολογία περί «μη διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας» που μόνο ως γελοία μπορεί να χαρακτηριστεί. Πρόκειται για υποτίμηση της νοημοσύνης μας.
Και η Κυπριακή Βουλή
Το ίδιο έπραξε και η Κυπριακή Βουλή, που ασχολήθηκε με μια έρευνα όπου δεν κλήθηκαν να καταθέσουν Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες του Ελληνικού Στρατού, που υπηρετούσαν στην Κύπρο το κρίσιμο διάστημα, ούτε διπλωμάτες, ούτε πολιτικοί… Έκαναν μια έρευνα «πασάλειμμα» που μόνο σκοπό εκ του αποτελέσματος είχε, να ρίξει ευθύνες στον Γρίβα που είχε αποβιώσει από τον Ιανουάριο του ’74, στον Νίκο Σαμψών για να δικαιολογήσει την άδικη και νομικά αστήρικτη φυλάκισή του και τους Χουντικούς Αξιωματικούς, πρωταίτιους του Πραξικοπήματος. Μέχρις εκεί. Λες και η εισβολή ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου και τελείωσε στις 22 Ιουλίου 1974…
Τόλμησαν δε, να αφήσουν υπόνοιες ότι ο ΗΡΩΑΣ της Κερύνειας Αν/χης (ΠΖ) Παύλος Κουρούπης, Διοικητής του 251 Τ.Π., μέχρι σήμερα αγνοούμενος, …ήταν προδότης, βασιζόμενοι σε μια τελείως φαιδρή μαρτυρία ενός ετοιμοθάνατου ανθρώπου! Λες και τους προδότες θα τους βρεις ανάμεσα στους πεσόντες ή στους αγνοούμενους! Και για να τα συνδέσουν με έναν τελείως ερασιτεχνικό τρόπο με την δράση της ΕΟΚΑ Β’ (που ειρήσθω εν παρόδω εκείνη την εποχή ήταν «ξεδοντιασμένη», με όλα τα βασικά της στελέχη στις Φυλακές του «καθεστώτος Μακαρίου»), τα μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής της Βουλής, προερχόμενα εκ του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του ΑΚΕΛ, προσπάθησαν να βρουν στοιχεία που να εμπλέκουν γνωστούς αντιφρονούντες στην πολιτική Μακαρίου, για να τους χρησιμοποιήσουν σαν εξιλαστήρια θύματα στο «κατηγορώ» τους!
Με κατασκευασμένη μαρτυρία
Και θεώρησαν ως πιο «ασφαλές» για αυτούς να τα ρίξουν ΟΛΑ στις πλάτες του Αγωνιστή της Ελευθερίας της Κύπρου, τον Νίκο Σαμψών, αποδεχόμενοι μια «καταφανώς ελεεινού τύπου κατασκευασμένη μαρτυρία», που τον εμφάνιζε λίγο προ του Πραξικοπήματος να βρίσκεται με τον Λαμπράκη (του Δ.Ο.Λ.), στον Πόρο. Και με βάση αυτό να προωθήσουν στην Κυπριακή κοινή γνώμη το συμπέρασμα, ότι ο Σαμψών με τον Λαμπράκη και τους Χουντικούς, έκαναν το Πραξικόπημα. Κι ας υπήρχαν μάρτυρες που ήταν έτοιμοι να καταθέσουν ότι ο Νίκος Σαμψών ήταν στην Κύπρο, την ίδια χρονική στιγμή που «ο μάρτυρας» κατέθετε ότι τον είδε στον Πόρο. Όλους αυτούς τους θεώρησαν αναξιόπιστους! Αξιόπιστος ΜΟΝΟ ο μάρτυρας που εξυπηρετούσε το «σενάριο μη επιστημονικής φαντασίας» που χρησιμοποιήθηκε για το «πόπολο» ! Και ας υπήρχαν άλλοι μάρτυρες που αναφέρουν ότι ο Νίκος Σαμψών δέχθηκε να ορκιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επειδή αυτοί που είχαν αρχικά συμφωνήσει με τους Πραξικοπηματίες, τελικά έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή. Και δέχθηκε ασμένως να αναλάβει ο Νίκος ο Σαμψών, με μόνη σκέψη του να αποτρέψει τις πράξεις αντεκδίκησης που ήταν δυνατό να ξεσπάσουν ανάμεσα στους κυνηγημένους από το «καθεστώς» Γριβικούς και τους Μακαριακούς πραιτοριανούς του Εφεδρικού! Και ας υπάρχουν τα αποδεσμευμένα έγγραφα του State Department που αναφέρουν ξεκάθαρα την οργίλη αντίδραση του Κίσινγκερ όταν έμαθε ότι ορκίσθηκε Πρόεδρος ο Σαμψών, τον οποίο ο ίδιος δεν τον ήθελε, διότι τον θεωρούσε άτομο που δεν μπορούσε να ελέγξει [το αναφέρει ο ίδιος σε συνομιλία με συνεργάτες του: «… This guy Sampson is not a good idea. He is too extremist and he is not under our or Bonanos’ control…» (Docs DoS. period 1966-1975, volume Turkey-Greece-Cyprus, doc. #107)].
Γιατί η Επιτροπή της Κυπριακής Βουλής δεν ερεύνησε κι αυτά;
Βέβαια η συγκεκριμένη Επιτροπή της Κυπριακής Βουλής, με τα συμπεράσματά της, ήταν σαν να αποφάνθηκε ότι η Εισβολή τελείωσε την 22α Ιουλίου 1974 και όχι στις 18 Αυγούστου 1974!!!
Για αυτήν την Επιτροπή… «Αττίλας ΙΙ» δεν υπήρξε ποτέ!
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ θα έπρεπε να διερευνήσουν και να αναφέρουν:
• το ποιος είπε βάζοντας ιταμό όρο στον Κίσινγκερ για να στηρίξει την Κυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης: Ναι θα στηρίξω τον κ. Κληρίδη στις διαπραγματεύσεις, αν με διαβεβαιώσετε ότι μετά τις εχθροπραξίες, θα φροντίσετε να επιστρέψω στο νόμιμο αξίωμά μου, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας! (έβαζε όρους για να στηρίξει τον διπλωματικό αγώνα της Κύπρου)
• το ποιος έδωσε εντολή την 14/8/74 στον Α/ΓΕΕΦ Υπ/τγο Καραγιάννη: Βασική σας μέριμνα θα πρέπει να είναι, να διασωθεί το στράτευμα και όχι η πόλις (ενν. την Αμμόχωστο)!
• το ποιος και πολύ περισσότερο το γιατί είπε δημόσια το γνωστό: Η Κύπρος κείται μακράν (και τι πολιτικο- στρατιωτικές συνέπειες είχε αυτή η φράση!)
• το ποιος είπε στον Κληρίδη: Aν επιτεθούν οι Τούρκοι είστε μόνοι σας. Αφήστε τους να προχωρήσουν… , λαμβάνοντας την γεμάτη έκπληξη ερώτηση ως απάντηση από τον Κληρίδη «μα τι την περάσατε την Κύπρο κ. Πρόεδρε, τα χωράφια του πατέρα σας;»
• το ποιος είπε σε απάντηση επιστολής φίλου του: Δυστυχώς η Κύπρος θυσιάστηκε για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα.
• γιατί ο Καραμανλής απάντησε: «Άλλος ο Μαύρος, άλλος εγώ» στην επισήμανση του Κληρίδη ότι ο Γ. Μαύρος δήλωσε «Αν η Ελλάς κληθεί να πολεμήσει ή να ταπεινωθεί, θα προτιμήσει να πολεμήσει»!
Επαναλαμβάνω κλείνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι αν η Δημοκρατία της Μεταπολίτευσης σε Ελληνικό και ελεύθερο Κυπριακό Κράτος, θεωρούσε ότι για την Κυπριακή Τραγωδία την ευθύνη την είχε ΜΟΝΟ η Χούντα, είχε κάθε έννομο συμφέρον να ανοίξει τον Φάκελο σε Ελλάδα και σε Κύπρο από την πρώτη στιγμή.
Να είχε δικάσει και να είχε καταδικάσει τους υπεύθυνους, τους ανίκανους, τους προδότες, ώστε να μην είχαμε φαιδρότητες όπως του Γκιζίκη που απολάμβανε μέχρι που πέθανε, τα προνόμια του Προέδρου της Δημοκρατίας!!
Όμως όχι… Ακόμα και αυτόν τον Ιωαννίδη, τον καταδίκασε για την συμμετοχή του στο Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, για το Πολυτεχνείο, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ που οδήγησε στην εισβολή!
Πηγή: ΜΑΧΗ
Αυτα τα ωραια λογια ,μπηκαν σε μια σειρα κατευθυνομενης λογικης ,το κανω πιο απλο , η χουντικη ελλαδα ,η τοτε αρχοντες της μητερας πατριδας ,ξεπουλησαν την κυπρο .Ετσι ηθελε το δυτικο κατεστημενο ,ΦΥΣΙΚΑ υπηρξαν για το δυτικο κατεστημενο πρωταιρεοτητες π.χ μια δυνατη τουρκια ,δωθηκαν οι αιτιες οπως η φιλοσοβιετικη σταση του μακαριου ,αφορμη η αντιχουντικη δραση του μακαριου σε συνεργασια με ελλαδιτες αντιφρονουντες ,το νημα εκοψε το απερισκεπτο πραξικοπημα .Τι και αν υπηρξαν αμυντικα σχεδια ,μονο επι χαρτου και χαρτών ,πηγαν ολα στην χωματερη !!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοια αντιχουντική δράση του Μακαρίου είδες κύριε Καραγιάνη. Ο Μακάριος ασκούσε πολιτική έναντι όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων αλα καρτ. Τα ζήσαμε από το 1960 μέχρι το 1974. Άλλα συμφωνούσε και άλλα έπραττε. Στην τουρκική εισβολή έπαιξε το ρόλο του λαγού και η χούντα το ρόλο του σκύλου. Το εξώθησε και μετά έπαιζε και το δημοκράτη αντιχουντικό, όταν ο ίδιος ποτέ δεν ανέχτηκε αντιπολίτευση.
ΔιαγραφήΕυριπίδης Μπίλλης
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσημα δεν άνοιξε. Τον άνοιξε όμως το Greekamerican News agency. Προτείνω ο κ. Καλεντερίδης να αναρτήσαει τα τότε πορίσματα των κόμμάτων.
Όλα είναι στη διάθεσςη όποιου το επιθυμεί Η προδοσία των τότε Ελλήνων πολιτικών στο φώς:
http://www.greekamericannewsagency.com/GANA3/CYPRUS/PORISMA/File%20cyprus%20-PASOK%20-KKE%20-%20DHANA.pdf
http://www.greekamericannewsagency.com/GANA3/CYPRUS/FAKELOS%20KYPROU%20-%20NEA%20DHMOKRATIA-watermark.pdf
http://www.greekamericannewsagency.com/GANA3/CYPRUS/FAKELOS%20KYPROU%20-%20PARARTHMA%20-%20%20MARTHRES-watermark.pdf
http://www.greekamericannewsagency.com/2010-01-19-17-50-12/2010-02-21-15-39-14/2010-02-21-16-57-03/30202-%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85-20-798-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82
Μόνο από το γεγονός ότι υπάρχουν 3 διαφορετικά πορίσματα, φαίνεται η πολιτική σκοπιμότητα συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων. Ο δε Παπαδόπουλος ήταν από οκταμήνου απομονωμένος και δεν είχε καμιά σχέση με την τραγωδία της Κύπρου. Ότι δεν κατάφερε ο Βασιλεύς το Δεκέμβριο του 67 εκμεταλλευόμενος την προσχεδιασμένη κρίση της Κοφίνου, το πέτυχαν οι πολιτικοί (με τη βοήθεια του Αμερικανοεβραϊκού παράγοντα και των μετρίων έως ανεπαρκών ανδρεικέλων του Ιωαννίδη (Γκιζίκη, Μπονάνου κλπ.)
ΔιαγραφήΑπό τα όσα λέει το άρθρο γίνεται εντελώς προφανές γιατί δεν άνοιξε ούτε θα ανοίξει ποτέ (κατά πώς φαίνεται...) ο φάκελος της Κύπρου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιότι τότε όλοι, ΟΛΟΙ οι πολιτικοί πρόδωσαν, αντάμα με τους χουντικούς.
Αυτή η διαταγή να ξαναγραφτούν οι αναφορές όσων πολέμησαν είναι χαρακτηριστική. Μα επιτέλους, τι άλλο χρειαζόμαστε για να δούμε ως κοινωνία ότι η Κύπρος ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ από την ηγεσία του Ελληνισμού; Και σε Ελλάδα και σε Κύπρο.
Όσοι Ελλαδίτες πολέμησαν εκεί χαρακτηρίσθηκαν εν μια νυκτί "χουντικοί" απλώς και μόνον επειδή εξετέλεσαν τις διαταγές που τους έδωσε η ηγεσία του στρατεύματος από την Αθήνα. Αυτό δεν τους κάνει "χουντικούς", όχι περισσότερο πάντως από τον υπόλοιπο στρατό που τότε, χούντα στρατιωτική είχαμε, ήταν ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ, αυτή ήταν η πραγματικότητα. Άλλο ότι από την 24η Ιουλίου και μετά πολλοί έδειξαν, άλλα πραγματικά και άλλοι για ιδιοτελείς λόγους, δημοκρατικές ευαισθησίες. Για να ήσουν όμως αξιωματικός στην Ελλάδα της χούντας σημαίνει ότι, αν μη τι άλλο, αντιχουντικός δεν ήσουν.
Όλοι λοιπόν ήταν "χουντικοί" όσοι πολέμησαν στην Κύπρο και έτσι η επίσημη αλήθεια για την κυπριακή προδοσία θάφτηκε. Έμειναν μόνον οι προσωπικές μαρτυρίες ορισμένων που ως "χουντικοί" έχουν θαφτεί από την ανυποληψία. Μα αυτοί οι "χουντικοί" καταγγέλλουν και τη χούντα βρε ως προδότρα! Πώς είναι χουντικοί; Απλώς δεν χαρίζονται ούτε στη δημοκρατία. Ούτε στον Καραμανλή που ξεπούλησε την Κύπρο για να γίνει πρωθυπουργός και "Εθνάρχης".
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, ο λόγος που δεν ανοίγει ο φάκελος της Κύπρου είναι ο Καραμανλής και ο καραμανλισμός που ακόμη και σήμερα είναι κυρίαρχος και μέσα από τον Τσίπρα κυβερνά. Γι' αυτό άλλωστε και νομιμοποίησε την αριστερά. Για να στηριχθεί σε αντεθνικές παρακρατικές δυνάμεις και να μπορεί να υπονομεύει τις εθνικές επιδιώξεις εις το διηνεκές.
Από μια άποψη είμαστε ευγνώμονες στον Τσίπρα που αποκάλυψε την αλήθεια σε πολλούς που δεν την είχαμε δει καθαρά μέχρι σήμερα.
ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΕΘΝΑΡΧΗΝ. Διαβάστε προσεκτικά και δείτε τυις παρατηρήσεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΕΡΟΣ Α
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ (TELCON)
Μεταξύ του υπουργού Κίσιγκερ και του πρωθυπουργού Καραμανλή
Παρασκευή 26 Ιουλίου 1974
1:25 μ.μ. (ώρα ανατολικής ακτής), 8:25 μ.μ. ώρα Αθήνας
Κίσινγκερ: Κύριε πρωθυπουργέ.
Καραμανλής: Εμπρός...
Κίσινγκερ: Κύριε πρωθυπουργέ
Καραμανλής: Εμπρός, εμπρός...
Κίσινγκερ: Κύριε Καραμανλή, εδώ Χένρι Κίσιγκερ. Είμαι ο υπουργός Εξωτερικών Κίσιγκερ.
Καραμανλής: Α, τί κάνεις;
Κίσινγκερ: Τί κάνετε;
Καραμανλής: Είμαι καλά, αλλά έχω πολλές, πολλές δυσκολίες αυτή την στιγμή.
Κίσινγκερ: Το ξέρω. Τηλεφώνησα για να σας πω, πρώτα απ’ όλα, ότι θυμάμαι με μεγάλο ενθουσιασμό το δείπνο που είχαμε την περασμένη χρονιά (1973). Στο σπίτι του Σάϊρους Σουλτζμπέργκερ (ιδιοκτήτης της εφημερίδας “New York Times”). (Το δείπνο δόθηκε προς τιμή του κ. Καραμανλή, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής κ. Ιακώβου, στο Παρίσι).
Καραμανλής: Ο πρώην φίλος μας. (σ.σ.: εννοεί ο φίλος από τα παλιά).
Κίσινγκερ: Και δεύτερον, θέλω να γνωρίζετε ότι υποστηρίζουμε με σθένος τις προσπάθειές σας. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να βοηθήσουμε την κυβέρνηση σας.
Καραμανλής: Σε ευχαριστώ γι’ αυτό, αλλά πρέπει να προχωρήσεις και να κάνεις περισσότερα.
Κίσινγκερ: Συγγνώμη;
Καραμανλής: Το ξέρεις ότι οι Τούρκοι παραβιάζουν το ψήφισμα της... (σ.σ.: εννοεί ότι οι Τούρκοι παραβιάζουν τις πρόνοιες του ψηφίσματος των Ην. Εθνών, που αφορά την εκεχειρία, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου στις 22 Ιουλίου 1974). Είναι..... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ).
Κίσινγκερ: Είμαι σε επαφή με την τουρκική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή.
Καραμανλής: (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)... Για πέντε ημέρες παραβιάζουν το ψήφισμα και (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Λένε ότι είναι πολύ επικίνδυνοι... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ).
Κίσινγκερ: Καλά, θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου. Εργαζόμαστε αθόρυβα με τους Τούρκους αυτή τη στιγμή.
Καραμανλής: (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ) αλλά νομίζω ότι πρέπει να τους πείσεις για...
Κίσινγκερ: Κάνουμε ότι μπορούμε.
Καραμανλής: Αχ, κ. Κίσινγκερ. Νομίζω ότι οι ευχές (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ) δεν είναι αρκετές. Πρέπει να κάνεις κάτι για να εμποδίσεις (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ).
Κίσινγκερ: Γράφω ένα... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά
Καραμανλής: Θα το κάνεις; Οι Τούρκοι θα παραβιάσουν... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Παρατήρηση: Εννοεί κάποια συμφωνία αφού λέει θα. Δεν εννοεί την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που ήδη παραβίαζαν
Κίσινγκερ: Το καταλαβαίνω. Κύριε πρωθυπουργέ, σας στέλλω επιστολή στην οποία σας εξηγώ τί κάνουμε.
Καραμανλής: Ευχαριστώ. Η κοινή γνώμη εδώ. Ο στρατός είναι... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Είναι ανήσυχοι, στενοχωρημένοι και πολύ επικίνδυνοι.
Κίσινγκερ: Το καταλαβαίνω.
Καραμανλής: Οπως ξέρεις, είμαι ένας γέρος άνθρωπος. Και επιθυμώ μία ειρηνική λύση, αλλά... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Αυτή είναι προβοκάτσια... (;;;;;, τα ερωτηματικά του γράφοντα)
Ευριπίδης Μπίλλης
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΕΡΟΣ Β
Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ , ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑ,
ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΕΘΝΑΡΧΗΝ. Διαβάστε προσεκτικά και δείτε τυις παρατηρήσεις
Καραμανλής: Αχ, κ. Κίσινγκερ. Νομίζω ότι οι ευχές (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ) δεν είναι αρκετές. Πρέπει να κάνεις κάτι για να εμποδίσεις (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ).
Κίσινγκερ: Γράφω ένα... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά
Καραμανλής: Θα το κάνεις; Οι Τούρκοι θα παραβιάσουν... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Παρατήρηση: Εννοεί κάποια συμφωνία αφού λέει θα. Δεν εννοεί την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που ήδη παραβίαζαν
Κίσινγκερ: Το καταλαβαίνω. Κύριε πρωθυπουργέ, σας στέλλω επιστολή στην οποία σας εξηγώ τί κάνουμε.
Καραμανλής: Ευχαριστώ. Η κοινή γνώμη εδώ. Ο στρατός είναι... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Είναι ανήσυχοι, στενοχωρημένοι και πολύ επικίνδυνοι.
Κίσινγκερ: Το καταλαβαίνω.
Καραμανλής: Οπως ξέρεις, είμαι ένας γέρος άνθρωπος. Και επιθυμώ μία ειρηνική λύση, αλλά... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Αυτή είναι προβοκάτσια... (;;;;;, τα ερωτηματικά του γράφοντα)
Κίσινγκερ: Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά εδώ και τώρα.
Καραμανλής: Εν πάση περιπτώσει, σε παρακαλώ προσπάθησε να τους ελέγξεις (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Να σταματήσει αυτή η παρανομία.
Κίσινγκερ: Θα το κάνω αμέσως.
Καραμανλής: Διαφορετικά, εάν δεν το πράξεις εσύ, έχω υποχρέωση να το κάνω εγώ.
Κίσινγκερ: Οχι, θα... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Μπορείς να συγκρατηθείς για μία ημέρα; Είμαι αυτή τη στιγμή σε επαφή με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Αυτή την στιγμή... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ).
Καραμανλής: Νομίζω ότι ξέρεις τί είναι... (ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ).
Παρατήρηση: εννοεί μάλλον η συμφωνία (γι αυτό είναι διαγραμμένο)
Κίσινγκερ: Ναι, τους τηλεφωνώ τώρα.
Καραμανλής: Συνεχίζουν να παραβιάζουν (την εκεχειρία) και να επεκτείνουν τον έλεγχο (εδαφών) στην Κύπρο. Τέλος πάντων, πίεσε τους να σταματήσουν.
Κίσινγκερ: Θα τους πιέσουμε.
Καραμανλής: Αλλά εάν δεν το κάνεις, έχω υποχρέωση να το κάνω από μόνος μου.
Κίσινγκερ: Οχι, όχι. Θα τους πιέσουμε. Θα κάνουμε ότι προτείνατε εσείς.
Καραμανλής: Ευχαριστώ.
Κίσινγκερ: Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου.
Καραμανλής: Θα περιμένω να ακούσω τα νέα που θα μου φέρεις.
Κίσινγκερ: Καλά, χάρηκα που σας μίλησα κύριε πρωθυπουργέ.
Καραμανλής. Ναι. Καλά.
Κίσινγκερ: Θα είμαι σε επαφή μαζί σας.
Καραμανλής: Ευχαριστώ.
Κίσινγκερ: Γειά σας.
Ευριπίδης Μπίλλης
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ «ΕΘΝΑΡΧΗ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (κατά τον τον πρέσβη επι τιμή Στοφορόπουλο, κατά τα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και κατά τον αείμνηστο Ελληνα Νεοκλη Σαρρή) ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΚΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
Α. Στοφορόπουλος
Για το θέμα της συμφωνίας να αποβιβαστούν ελεύθερα οι Τούρκοι στην Κύπρο και να καταλάβουν ένα μικρό μέρος βορειοδυτικά της Κερύνειας, για να “επιλύσει” ο Καραμανλής το Κυπριακό, γράφει μεταξύ άλλων ο πρέσβης επί τιμή Θέμος Στοφορόπουλος στο άρθρο του “Η Θράκη άλλη Κύπρος”.
Γράφει ο Θέμος Στοφορόπουλος επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία για ελεύθερη απόβαση- εκδρομή των Τούρκων στην Κύπρο στις 23 Ιουλίου 1974:
“Είχε προηγηθεί η προδοσία του Ιουλίου 1974, από εκείνους που ίσως πίστεψαν (λέω “ίσως”, διότι η Δίκη της Κύπρου ματαιώθηκε για ανεξήγητους “λόγους ύψιστης εθνικής σκοπιμότητας”) από εκείνους, λοιπόν, που ίσως πίστεψαν, βλακωδώς, ότι “δίνοντας” (σαν να ήταν χωράφι του πατέρα τους) την μικρότερη περιοχή που κατέλαβε ο “Αττίλας Ένα”, θα ένωναν την υπόλοιπη Κύπρο με την Ελλάδα».
Β. Νεοκλής Σαρρής.
Γράφει επίσης και ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής μεταξύ άλλων στο άρθρο του, “Αναζητώντας Διάλογο με την Τουρκία” στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ της Αθήνας της 7/2/2010:
“Ο Τριανταφυλλίδης ήταν προσωπικός φίλος του Καραμανλή, άλλωστε με το όνομα του ο τελευταίος ταξίδεψε για το Παρίσι (Σημ. το 1963 όταν έχασε τις εκλογές), ο οποίος μετά τη Μεταπολίτευση παρέμεινε στο περιθώριο εξομολογούμενος σε φίλους “ότι γνώριζε με ποιες δεσμεύσεις ήλθε ο Καραμανλής”, υπονοώντας ότι είχε αποδεχτεί να μην αντιδράσει στον Αττίλα”.
Για να μην κουραζεσθε πολυ , αρκει να συνδυασετε τα κατωθι και θα καταλαβετε αμεσως τι εγινε...
ΑπάντησηΔιαγραφή1/ Αν η ευθυνη ηταν μονο της χουντας του Ιωαννιδη (ο οποιος ειχε ανατρεψει τον Γ.Παπαδοπουλο μια εβδομαδα μετα το ψευτοαντιστασιακο φιασκο του λεγομενου 'πολυτεχνειου' τοτε ο λεγομενος ΦΑΚΕΛΟΣ της ΚΥΠΡΟΥ οχι μονο θα ειχε ανοιξει αλλα και θα αποτελουσε το μονιμο αναθεμα κατα της χουντας του Ιωαννιδη...ομως επειδη ειναι εξισου , ισως και περισσοτερο ενοχοι οι πολιτικοι το θεμα παραμενει κλειστο...
2/ Ο Ιωαννιδης (και σωστα) καταδικασθηκε σε θανατο τοσο για την επιβολη της χουντας του οσο και για την προδοσια της Κυπρου....αλλά ΔΕΝ καταδικασθηκαν ΠΟΤΕ οι αρχηγοι του Στρατου του (Μπονάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου, Γαλατσάνος) που ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ αλλα κυριως γιατι ΕΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥΣ για ΜΗ αντισταση εναντι των τουρκων....
Περιεργη και ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΕΥΓΛΩΤΤΗ η ΜΗ ΤΙΜΩΡΙΑ τους απο το αθλιο καθεστως της μεταπολιτευσης. Δεν ειναι δυνατον την προδοσια να την εκανε ενας μονο ανθρωπος (Ιωαννιδης) και να μην εχουν ευθυνη οι ΑΡΧΗΓΟΙ των Ενοπλων δυναμεων που τον εβγαλαν και συγκαταθεσαν στο πραξικοπημα της Κυπρου....
3/ Οι λεγαμενοι αρχηγοι στρατου (Μπονάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου, Γαλατσάνος) οχι μονο δεν τιμωρηθηκαν απο την ψευτοδημοκρατια που ενεσκυψε εν μεσω προδοσιας στην Ελλαδα αλλα τουναντιον ετυχον ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ με παχυλοτατες συνταξεις , δωρεαν θωρακισμενες Μερσεντες και πληθωρα μπραβων-σωματοφυλακων που πληρωναν τα κοροιδα οι Ελληνες.
Δηλαδη για το καθεστως Ιωαννιδη το πραξικοπημα στην Κυπρο του Ιωαννιδη και την αρνηση του Στρατου να υπερασπισθει την Κυπρο μας εφταιγε ενας και μονο ανθρωπος ...ο Ιωαννιδης ! κανενας αλλος ! Οσοι ειναι εντελως βλακες ας το πιστεψουν , ολοι οι αλλοι οφειλουν να ρωτησουν τα τσογλανια της μεταπολιτευσης ΓΙΑΤΙ εβραβευσαν τους προδοτες και της Δημοκρατιας και της Κυπρου μας, δηλαδη τους Μπονάνο, Αραπάκη, Παπανικολάου, Γαλατσάνο. Φυσικα ο 'φακελος' εχει ανοιξει και πολλοι ξερουνε και δεν αργει η ωρα που θα ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ εστω και τωρα αργα ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ.
Επισης ειναι λυπηρο που η μονιμως προδοτικη ΑΡΙΣΤΕΡΑ και στην Ελλαδα και στην Κυπρο αποσιωπει και κρυβει επιμελως τον Ιωαννιδη και το ΚΙΝΗΜΑ του που εριξε τον Παπαδοπουλο στις 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973 και που προεβει μετα 9μηνο στο εγκληματικο πραξικοπημα στην Κυπρο....εκει καταντησε ο τοπος , να μην θυμαται επιλεκτικα καποια χουντα γιατι ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ...Για του λογου το αληθες καντε μια ερευνα στον κοινωνικο σας περιγυρο και ρωτηστε τους νεολαιους 15-30 ετων αν ξερουν τι ηταν ο Ιωαννιδης, ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ..
Τελος καλο θα ειναι να πουμε ΠΟΣΗ ΚΥΠΡΟΣ ΧΑΘΗΚΕ επι χουντας (7%) και ΠΟΣΗ επι δημοκρατιας (42%)...και ποια η ευθυνη της μεταπολιτευσης για τον ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΤΙΛΑ (τον επονομαζομενο απλως'ΔΕΥΤΕΡΟ΄) που εγινε με ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και με τους ιδιους Ιωαννιδικους αρχηγους ενοπλων δυναμεων οπως και στον πρωτο ΑΤΙΛΑ..
Ακριβως οπως το λεγαμε στο λυκειο μας καποτε 'ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΗΘΙΚΟΣ,ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ''..
Γράφοντας //ψευτοαντιστασιακο φιασκο του λεγομενου 'πολυτεχνειου'// χάνεις την όποια σοβαρότητα θέλεις να προσδώσεις στο κείμενό σου....
ΔιαγραφήΕπιμενω στον ορο αυτο και επαυξανω μαλιστα δεδομενου οτι το φιασκο αυτο το εζησα ΑΠΟ ΜΕΣΑ.. εγω δεν ξερω ηρωες (εκτος της πορδης) που να παρακαλανε τους 'εχθρους' τους να μην τους βαρεσουν...αυτα τα γελοια 'ειμαστε αοπλοι - ειμαστε αδελφια σας - μην μας κτυπατε' μαλλον σημαινουν παλιοπαιδα που εγκλωβιστηκαν σε κατι που δεν ΗΛΕΓΧΑΝ και δεν μπορουσαν να το υπερασπιστουν. Εγω ΗΡΩΕΣ εννοω αυτους ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ - ΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ, στο πολυτεχνειο της ξευτιλας ειδα λιποψυχους ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ που τους εβαλαν (αθελα τους) να παιξουν τον ρολο τους για να μπορεσει να επελθει αλλαγη καθεστωτος. Αλλωστε οταν φοιτητες,καθηγητες,πρυτανεις και αστυνομια ειχαν ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ (γυρω στις 0300 η ωρα) για την εκκενωση του πολυτεχνειου (εκεινο το βραδυ αλλωστε μεσα ηταν περισσοτεροι οι ανθρωποι του Ρουφογαλη...) τοτε ακουστηκε εκεινο το ειρωνικο απο τον Ιωαννιδικο Ιλαρχο ''ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ''...(βλεπε πορισμα Τσεβα..) γιατι οι διαταγες απο ΕΞΩ ηταν 'ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ'.
ΔιαγραφήΙσως ξεχνας οτι 17 Νοεμβριου εγινε το ΨΕΥΤΟαντιστασιακο φιασκο του πολυτεχνειου και μολις στις 25 Νοεμβριου 1973 (ναι 8 μερες μετα) εγινε πραξικοπημα που εριξε τον Παπαδοπουλο που ειχε προκηρυξει Δημοκρατικες εκλογες για τον Φεβρουαριο του 1974 απο τον Ιωαννιδη που ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ για τουλαχιστον οπως ελεγε αλλα δεκα χρονια...
Δεν πιστευω οτι εισαι ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ να πιστευεις οτι μεσα σε 7 ημερες ο...Ιωαννιδης καταφερε να οργανωσει και να εκτελεσει μια χουντα μεσα σε αλλη χουντα ,αρα απο καιρο την ειχε στησει και περιμενε την ευκαιρια, ε ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και σκεψου ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. Την ειχανε στησει στον Παπαδοπουλο οι σκληροπυρηνικοι και το αλλοθι το δωσανε οι χρησιμοι ηλιθιοι, μονο που αυτοι τα κονομησανε χοντρα μετα αλλα η Κυπρος ομως ακομη ειναι ακρωτηριασμενη και βουτηγμενη στο αιμα...
Μπορω να γραψω πολλα για εκεινες τις ημερες γιατι τις εζησα απο κοντα και οπως ηταν στην πραγματικοτητα και οχι οπως η αριστερη μυθοπλασια θελησε να τα ντυσει. Αυτοι που εριξαν με νεα χουντα τον Παπαδοπουλο (Μπονάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου, Γαλατσάνος) ειναι και αυτοι που προδωσαν μετεπειτα (ιουλιος-αυγουστος 1974) την Κυπρο μας ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ....Αυτοι αποτελεσαν την πραγματικη 'γενια' του Πολυτεχνειου αγαπητε, δηλαδη οι Μπονάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου, Γαλατσάνος με τζουτζε τον ακομη πιο κρετινο Ιωαννιδη, αυτοι ανεδειχθησαν απο την αιματηρη οπερετα των ψευτοηρωων που δεν τους βγηκε καλα το χαπενινγκ που ειχαν οργανωσει και δεν εισακουσθηκαν οι οιμωγες και τα παρακαλια τους απο τους πρακτορες που τριβανε τα χερια τους εχοντας μπροστα τους αυτη την αναπαντεχη ευκαιρια που τους δοθηκε και που φυσικα ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ..
Χαιρετε και οταν μιλατε για σοβαροτητα να εισαστε πιο σοβαρος αγαπητε...
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/05/blog-post_156.html
ΔιαγραφήΗ Κυπριακή τραγωδία όπως εξελίχθηκε,κρύβει πολλά μυστικά που ενοχοποιούν πρωταγωνιστές πολιτικούς της μεταπολιτεύσεως.Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ ο φάκκελος άνοιξε και άρχισε η διαδικασία συλλογής στοιχείων,έκλεισε εσπευσμένα χωρίς να περατωθεί η διαδικασία, όταν προσέκρουσε σε ευθύνες πολιτικών προσώπων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ φάκελος της Κύπρου δεν ανοίγει γιατί το όνομα του Καραμανλή φιγουράρει πρώτο πρώτο.Οποτε καταλαβαίνει κ ο πιο χαζός ποιος σαμποτάρησε την επιστράτευση .Οι αξιωματικοί του στρατού που στη συνέχεια ευνόησε ο εθνάρχης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατατάσσω αυτό το δημοσίευμα στα έντεχνα (φιλολογικά )κείμενα που συντάχτηκε με μεγάλη υπομονή και σπουδή ,δεν αποκαλύπτει τίποτε !!! είναι όλα χιλιοειπωμένα , απλά δικαιολογεί συμπεριφορές ,στην γη των προδομένων ,προσχωρούμε , 43 χρονια μετα ,μόνο με αποκαλύψεις ,ναι …. από 20 -22 -07-1974 έγινε το μεγάλο κακό ,τουρκικά άρματα και στόλος βεβήλωσαν , την γη των πατέρων μας .
ΑπάντησηΔιαγραφήΚύριε Καραγιάννη σε τι διαφωνείς επί του άρθρου; Ποια είναι τα επιχειρήματά σας. Εσείς δεν λέτε τίποτε! Απλώς λέτε ότι το άρθρο δεν προσθέτει τίποτε! Σας παρακαλώ γράψτε τις αντίθετες εμπειρίες/μαρτυρίες σας. ¨όλα τα άλλα είναι παραφιλολογίες
ΔιαγραφήCharalambos Karayiannis γραφεις μια παραγραφο με ενα υφος σαν να εισαι κατοχος του αρχειου κισσινγκερ και ο μονος γνωστης της αληθειας εχεις δικαιωμα να καταταξεις το αρθρο σε οποια κατηγορεια θελεις μονον εφοσων εχεις επιχειρηματα και μπορεις να το αντικρουσεις διαφορετικα το συμπερασμα σου ειναι εντελως αυθαιρετο
ΔιαγραφήΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ , ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ , ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ . ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ , ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕΣΑ ΕΞΩ . ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΕΛΙΚΑ .... ΤΕΛΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΖΗΜΙΩΜΕΝΟΣ , Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΛΛΗΝ . ΕΥΓΕ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ .
ΔιαγραφήΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΨΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ?? ΜΑΛΛΟΝ ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΟΡΘΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ , ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΗΠΩΣ ??? ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ??? ΠΑΡΑΚΑΛΩ .
ΔιαγραφήΟταν ημουν νεος διερωτομουν γιατι Ελλαδα και Κυπρος εχουν τα χαλια τουσ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετα το πραξικοπημα, σαν ξενητεμενος που ημουνα, αποφασισα να μελετησω λιγο την ιστοριαν μας απο ξενες πηγες.
Τοτε καταλαβα το γιατι, βρηκα την απαντηση.Ειμαι σιγουρος οτι και εσεις ξερετε το γιατι.Εχουμεν προβλημα εμεις οι Ελληνες οταν ημαστεν στον τοπο μας.