27/9/18

Μόνο 70 εργαζομένους στην ΕΛΒΟ ήθελε η Paramount Group


«Τρέχει», υποτίθεται, η κυβέρνηση για να παρουσιάσει λύση στο θέμα της ΕΛΒΟ, όπως φάνηκε και από την θεαματική εμφάνιση του Π. Καμμένου στην 83η ΔΕΘ, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να τονώσει το αντιγερμανικό προφίλ του. Σε αυτό το τελευταίο μάλλον κρύβεται η ουσία των πραγμάτων, αφού όπως έχει διαφανεί από καιρό, όχι μόνο το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι το γερμανικό ενδιαφέρον για την ΕΛΒΟ είναι πιο ουσιαστικό αλλά και το ζήτημα έχει φτάσει απευθείας στο Μαξίμου μέσω της καγκελαρίου Μέρκελ. Σε ένα τέτοιο κλίμα και καθώς όλα δείχνουν ότι δεν αργεί η στιγμή του αποχωρισμού μεταξύ Τσίπρα – Καμμένου, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ έκρινε ότι έπρεπε να υπενθυμίσει με ηχηρό τρόπο την αντίθεσή του με την γερμανική επιλογή. Το λάθος που έκανε ο Π. Καμμένος, ήταν ότι το έπραξε αυτό επαναφέροντας στο προσκήνιο την «δική του λύση», αφού όπως είπε και πέρυσι στην ΔΕΘ, ο ίδιος βρήκε την νοτιοαφρικανική Paramount Group, σε αμυντική έκθεση στο Ντουμπάι.

Για τη συνέχεια Doureios

12 σχόλια:

  1. διαβάζοντας το άρθρο δεν θα μπορούσα να μη σταθώ στις "μικρές" παράλειψεις του συντάκτη του.
    Ο Καμένος στην ΔΕΘ κατηγόρησε τον υπάλληλο της ERNST & YOUNG ότι καθυστερει την εκκαθάριση κάνοντας αβαντα στους Γερμανούς, ότι λειτουργεί σαν πράκτορας του και ότι θα του φέρει τον εισαγγελέα!
    Αντί ο εκκαθαριστης να του κάνει μήνυση για αυτά που του καταμαρτυρει, αυτός φώναξε το σωματείο των εργαζομένων και τους έδειξε τμημα της προσφοράς της παραμαουντ.
    Και γεννιούνται τα ερωτήματα :
    1. γιατί δεν τους έδειξε την πρόταση των Γερμανών?
    2. γιατί μετά από τόσο καιρό που είχε χεσμενους τους εργαζόμενους μετά την επίθεση Καμενου επεδιωξε σφοδρα να τους δει?
    3. Μήπως εάν δεν υπήρχε η Παραμαουντ, έπρεπε να εφευρεθει, για να μη ξεπουληθει η ΜΟΝΑΔΙΚΉ Εταιρία που μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατου με τροχαίο υλικό?

    Με επιλεκτικες διαρροές, καταλαβαίνουμε ότι ο εκκαθαριστης έχει χεσμενη τη φωλιά του. Και ας μη ξεχνάμε ότι στα reference της Ernst&Yung η KMW μοστραρει σαν στρατηγικός εταίρος!
    Τα συμπεράσματα όσο και το κλαμα για τους καημένος τους φορολογουμενου δικά σας.
    ΌΛΟΙ οι φορολογουμενοι του δυτικού κόσμου πληρώνουν για την ασφάλεια τους και για τα οχήματα που τη στηρίζουν, στην Ελλάδα οι νεοφιλελλεδες δεν θέλουν να πληρώνουν οι φορολογουμενοι Ελληνική εταιρία, θέλουν να πληρώνουμε τους Γερμανούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλληνα φορολογούμενε, ακάματε αρσιβαρίστα, εσύ που δίνεις και την τελευταία ικμάδα σου για να θρεύεις χιλιάδες επιτήδειους, που σου πετάνε το "εύπεπτο" ελληνική εταιρεία, που σχετίζεται συνήθως με το Δημόσιο, για να δακρύζεις από υπερηφάνεια και να κάνουν τις χρυσές δουλειές τους, άκου και ένα από τα πολλά παραδείγματα. Θέλεις για την εταιρεία σου 5000 στολές εργαζομένων. Πηγαίνεις σε μία εταιρεία και σου λέει 3 εκατομ με χρόνο παραλαβής 2 χρόνια. Πηγαίνεις λοιπόν ως περήφανος Έλλην σε μιά εταιρεία, απροσδιόριστης ιδιοκτησίας, συνήθως παρά το Δημόσιο, και σου λέει 5 εκατομ. στον ίδιο χρόνο. Κάπου στον δεύτερο χρόνο σου λέει δεν έχω κάτι έτοιμο, γιατί τα χρήματα δεν φθάνουνε(παρεπιπτόντως στα 1000 άτομα προσωπικού που έχει οι 750 είναι διοικητικοί και οι 250 εργάτες. Τελικά, μετά από 4-5 χρόνια έχεις πληρώσει τα μαλιά της κεφαλής σου, βρίσκεσαι στα δικαστήρια και φυσικά οι υπάλληλοί σου φοράνε στολές δικές τους. Μπορείς να μας πείς πάλι κάτι για νεοφιλλελέδες; Εκτός και αν από την πολύ περηφάνεια σε αρέσει και ο χαρακτηρισμός του κορόϊδου.

      Διαγραφή
    2. δυστυχώς επιβεβαιώνεις την θεωρία που λέει ότι ελλείψει επιχειρημάτων περισευουν οι ύβρεις. Με λες αριβιστα με λες ακαματο, αλλα δε λες τίποτε πάνω στη ανάρτηση ή το σχόλιο.
      Η αριστοσυνη σου μάλλον η βαθιά γνώση σου πάνω στις παθογενειες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε κάνει να μιλάς έτσι.
      Η ταπεινοτητα μου ζητά συγνώμη για τη γνώμη της.

      Διαγραφή
    3. Το μόνο που δεν έκανα ήταν να σας βρίσω. Ίσα-ίσα που σας εκθειάζω, εκθειάζω τον έλληνα(τον συνεπή) φορολογούμενο. Το ακάματος σημαίνει ακούραστος και το αρσιβαρίστας(πχ Πύρρος) δεν έχει καμία σχέση με τον αριβίστα. Δεν γνωρίζω, ειδικά, τις παθογένειες της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά όπως και εσείς αντιλαμβάνομαι γύρω μου τις παθογένειες της πατρίδας μας, μιας πατρίδας που στηρίζεται σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, κρατικοδίαιτες νοοτροπίες, κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, μιας πατρίδας γενικά που το Δημόσιο συμφέρον κατέληξε σε συμφέρον του Δημοσίου.

      Διαγραφή
  2. O cris γράφει για το τί σημαίνει στην Ελλάδα κρατική εταιρεία, και εσύ επιμένεις σε θέματα διαδικαστικά στην πώληση (σε οποιονδήποτε) της εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μας πει ο Cris ή οποιοσδήποτε γνώστης στα θέματα αμυντικών βιομηχανιών εάν πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση στην ανάπτυξη ή και παραγωγή στρατιωτικού υλικού.
    Αν πάμε στο επίσημο site της Martin Lockheed θα δούμε ότι μόνο για το σωτήριο έτος 2009 έλαβε ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ (μπρρρρρρ) 38,4 δις δολάρια (δλδ το 85% του ετήσιου κύκλου εργασιών της) - Ας μη συνεχίσω με άλλες
    Ο Cris και η παρέα των τρανών νεοφιλελέδων θέλουν να αναπτυχθεί η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία στηριζόμενη στις πωλήσεις της !!!!
    Ας ξαναπεράσουν από γνωστό γιουνιβέρσιτι της αλλοδαπής να τα ξανακούσουν τα γράμματα , γιατί μάλλον όταν μιλούσε ο καθηγητής για δημόσιες δαπάνες αυτοί είχαν πάει στο πάρκο για γκόμενες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πές τα έλληνα φοροφαγά, να θυμίσουμε το Φ-78, Φ-80 και το Φ-90 όλα προηγμένα μαχητικά που κατασκεύασε η αμυντική μας βιομηχανία!!
      Επίσης να μνημονευσουμε τα άρματα μάχης Ελάφι 2, Αρκούδα 5 με αντιπυραυλική προστασία .
      Το ραντάρ Πανόπτης 8, το UAV ICU, και τα κατευθυνόμενα ΑΑ PITSABLE.
      Αυτά γιατί δεν τα λένε οι νεοφιλελέδες;

      Διαγραφή
    2. ναι Πάτερ-Αρη Χρυσέ μου, να μη ξεχνάμε τα MIZ(a)-5 και τo αντιεροπορικό Parta_ola3 και τα βλήματα Virgin Islant παραδοτέα στα Kaiman .
      Αλλα η ψυχή του κάθε νεοφιλελλερα είναι πλάι στο μεροκαματιάρη φορολογούμενο...

      Διαγραφή
    3. "ψυχή του κάθε νεοφιλελλερα είναι πλάι στο μεροκαματιάρη φορολογούμενο"
      Για αυτό και όλοι οι σύντροφοι που φεύγουν από τις χώρες τους για ένα καλύτερο μεροκάματο πάνε στη Βενεζουέλα, στη Γουατεμάλα και Β. Κορέα για καλύτερα, εκεί που θριαμβεύει ο σοσιαλισμός. Χαζοί είναι να πάνε σε τίποτα νεοφιλελέ χώρες;

      Διαγραφή
    4. ... ΧΑΧΑΧΑΧΑ (ωραίο ανέκδοτο) να σαι καλά Αρη μου γελάσαμε και σήμερα.
      Αυτό με το Πινοσέτ το ξέρεις ?

      Διαγραφή
    5. Ο πατέρας μου ήταν ένας μεροκαματιάρης οδηγός αυτοκινήτου και δεν είχε τη δυνατότητα να με στείλει σε Γιουνιβέρσιτι στο εξωτερικό, εκεί όπου έστειλαν οι φτωχοί σοσιαλκομμουνιστές τα παιδιά τους(ζάμπλουτοι πολιτευτές, καθηγητές και υπουργοί), για να κάνουν τα παιδιά τους την επανάσταση στο έδαφος του ταξικού εχθρού. Για να μην πολυλογώ, μιάς και δεν καταλάβατε τη διαφορά του αρσιβαρίστα από τον αριβίστα και του ακάματου από τον ακαμάτη, όταν θα αγοράσετε αυτοκίνητο για το παιδί σας να πάτε να το παραγγείλετε στην κρατική εταιρεία με 50 χιλιάδες ευρώ και να μη το πάρετε από τον εισαγωγέα με 25 χιλιάδες. Έλληνες φορολογούμενοι είμαστε και πρέπει να είμαστε όλοι, όχι όμως Έλληνες μα..... για τον κάθε αρνισίπατρη Καρανίκα με 3000 ευρώ το μήνα εις υγείαν των κορόϊδων.

      Διαγραφή
  4. Ναι κάποιοι από εμάς δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το μηχανισμό του φλας ενός οχήματος , δηλαδή ο διακόπτης που ανάβει τα φλάς στο Mercedes-Benz S-Class Coupe (τιμή απόκτησης άνω των 124000 ευρώ) έχει τη μισή τιμή από το ίδιο μηχανισμό που φορά ένα τζίπ στρατιωτικό!
    Ο λόγος ? προφανώς όχι τα υπερκέρδη και η λαφυραγώγηση του φορολογούμενου , ο λόγος είναι ότι είναι τελείως διαφορετική η κατασκευή και η λογική του σχεδιασμού και της χρήσης , δλδ το λόγο που το γράφει και πάνω του ONLY FOR MILITARY USE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.