30/9/18

Κουτσούμπας: Απαράδεκτη και επικίνδυνη η συμφωνία των Πρεσπών - Ενισχύει αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς

«Βρισκόμαστε σε διαδικασία αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια και η συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ» επεσήμανε ο ΓΓ του ΚΚΕ 

Βρισκόμαστε σε διαδικασία αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια και εδώ δυστυχώς, πρωτοστατεί το ΝΑΤΟ και οι συμμαχίες στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα, τονίζει αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις που διαδραματίζονται στα βόρεια σύνορα μας και το Β. Κόσοβο, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ.
Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτηρίζει «μεγάλο εγκληματικό στοιχείο» στη Συμφωνία των Πρεσπών, το γεγονός ότι έγινε, για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και βεβαίως σε μια πορεία στην ΕΕ.
Υπογραμμίζει ότι με τη συμφωνία αυτή δεν λύθηκε αλλά επιδεινώθηκε το πρόβλημα. Προσθέτει ότι οι αναγνωρίσεις «Μακεδόνας πολίτης» και «μακεδονική γλώσσα» καθιστούν τη συμφωνία «απαράδεκτη και επικίνδυνη», καθώς «όλα τα αλυτρωτικά εθνικιστικά ζητήματα είναι σε πλήρη ισχύ και αύριο θα διεκδικήσουν ζητήματα μειονότητας». Κάνει λόγο για ανιστόρητους και ερωτά γιατί «δεν λένε καθαρά ότι είναι σλαβομακεδονική η γλώσσα, να συμφωνήσουμε κι εμείς, γιατί δεν λένε ότι ο πολίτης αυτός θα είναι πολίτης της Β. Μακεδονίας, που δεν έχει καμία σχέση με την παλιά ενιαία Μακεδονία;». Η άποψη του ΚΚΕ για τα αναπάντητα ερωτηματικά σημειώνει ο γγ ΚΚΕ είναι γιατί «θεωρούμε ότι έγιναν σκόπιμα, ακριβώς για να αφήνουν ανοιχτή την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" και αύριο σε ανύποπτο χρόνο να εγερθούν ζητήματα»

Σε ότι αφορά την περικοπή ή μη των συντάξεων ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει ότι «έχουν γίνει 21 μειώσεις συντάξεων τα τελευταία χρόνια και ότι το ΕΚΑΣ, τέλη του ’19, τελειώνει οριστικά και τελεσίδικα». Τονίζει ότι η «οποιαδήποτε μικρή αναβολή δε λύνει το πρόβλημα» και ζητά την «κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, διότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν μειώσεις, καθώς η εποπτεία είναι εδώ και ο έλεγχος για τα δημόσια οικονομικά δε σταμάτησε. Επιπλέον δεν συμμερίζεται αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας για «ήρεμη μακροχρόνια καπιταλιστική ανάκαμψη» και εκφράζει την ανησυχία του για την «μεγάλη αστάθεια» που παρουσιάζει η οικονομία στην ευρωζώνη «με τους ανταγωνισμούς Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας κ.λπ».

Αποδίδει τη διαφοροποίηση της στάσης του κ. Τσίπρα από την συντεταγμένη αρνητική ως προς την κοπή των συντάξεων θέση των άλλων κοινοβουλευτικών αρχηγών, στην προσπάθεια αποφυγής τυχών δυσμενών επιπτώσεων από πλευράς εταίρων, λέγοντας ότι διαπραγματεύτηκε το ζήτημα ζητώντας προσωρινή οικονομική χαλάρωση ενόψει εκλογών.

Σε ότι αφορά τον χρόνο των εκλογών ο κ. Κουτσουμπας εκφράζει την πεποίθηση ότι θα διεξαχθούν «σίγουρα το Μάιο – βουλευτικές, ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές – μία Κυριακή και η επόμενη και δεν βλέπω να πηγαίνουν για του χρόνου τον Σεπτέμβριο, που έχει τη δυνατότητα η κυβέρνηση με βάση τον εκλογικό νόμο να πάει».

Για την πορεία του ΚΚΕ υπογραμμίζει τη σταθερότητα που παρουσιάζει το εκλογικό σώμα. Δηλώνει ότι «Εμείς βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη» και πρέπει κι ο ελληνικός λαός να ανταποκριθεί και να μην πέσει στο δίλημμα του διπολισμού.
Πρώτο Θέμα

21 σχόλια:

  1. Πρώτα απ' όλα να ζητήσεις μια συγνώμη, εσύ και το κόμμα το οποίο εκπροσωπείς, για τις αθλιότητες του '44-49, όπου μια παράπλευρη απώλεια ήταν και η μη δυνατότητα να αντισταθούμε στα σχέδια του Τίτο, γιατί χάρις εσάς σκοτωνόμασταν μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄσε τόν ἄνθρωπο νά μιλάῃ ἔντιμα καί νά κάνῃ κάτι τό σωστό σήμερα,
      καί μήν θές νά καταδικάσης ἕνα 5-10% τῶν Ἑλλήνων,
      γιά τό τραγικό λάθος πού διέπραξαν οἱ "ὁμόδοξοί" τους στό θέμα τῆς Μακεδονίας καί σέ βάρος τῆς Ἐλλάδος τελικά (1944, 1946-1949, 2018-Τσίπρας),
      καί τό ὁποῖο τραγικό λάθος ἡ μέν ἱστορία ἔχει ἤδη καταδικάσει ὁριστικά,
      ἡ δέ ἀνοησία τῆς ἀντιπάλου παρατάξεως ἔχει σχεδόν ἰσοφαρίσει μέ τήν προδοσία τοῦ Κυπριακοῦ (1958, 1974).

      Διαγραφή
    2. ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ το Μουτρο που φέρνει τους ΤΖΙΧΑΤΖΙΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ-ΚΑΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΟΖΑΛ-.Μάλιστα τα παλληκάρια του Κουτσούμπα κάθε βραδυ ασκούνται στα ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ!!!!Ετοιμοι για δράση Κουτσούμπα μου οι ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ,για την επανάσταση που ετοιμάζετε.

      Διαγραφή
  2. Κουτρουμπάκο!! Τι χαμπάρια ρε? Αδειανά τ αμπάρια λέγαμε πιτσιρικάδες! Τι έγινε ρε μαγκάκι μια ζωή στο γιαπί με πετσέτα καρό, ελιές, λίγο κρασάκι και καμμιά φορά ρέγγα καψαλιστή στο γκαζάκι! Γιατί ρε Κουτρουμπάκο χάσαμε την επαφή με τον μεροκαματιάρη? Στο σπίτι του λαού σαν δημόσιος υπάλληλος δεν γίνεται! Να πάρει ευχή έκλεισαν τα εργοστάσια, η οικοδομή ανύπαρκτη, τα ναυπηγεία, ο βιοτέχνης που να πας κι εσύ? Ευτυχώς που υπάρχουν και οι μερανάστες! Αλήθεις είναι Κουτρουμπάκο παλιά η Ρωσία ήθελε τα Σκόπια να ρα λέμε Μακεδονία? Το ΚΚΕ κι αυτό ήθελε? Και παλιά δεν ήθελε η Αμερική? Τώρα θέλει? Α ρε προεδράρα του Εδεσαικού κε Μάτσιε πόσες αλήθειες κρύβεις στο χαριτωμένο βιντεάκι σου!!https://youtu.be/8Ud2UhW6LIs Ελλάδα Αθάνατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μή δεῖτε κάποιον νά λέει κάτι σωστό καί ἐθνικά ἐπωφελές, ἐπί τέλους, καί ψάχνετε τί ἐλάττωμά ἔχει ἴσως παρουσιάσει κατά τό παρελθόν;
      Ἡ ὅποια ἀλήθεια τῶν λεγομένων σας, δείχνει κυρίως τήν ὑποκρισία σας. Τό τυχόν ἐσφαλμένο καί ἀνακριβές αὐτῶν, τῶν λεγομένων σας, δείχνει τόν δόλο σας. Διαλέξτε!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ και οι υποκριτές στο πρόγραμμα είναι! Αλλά μάλλον δεν κατάλαβες τι του λέω του Κουτσούμπα και γιατί χρησιμοποιώ την βουκέντρα μου! Δεν πειράζει όμως αφήστε με να έχω την άποψή μου κι εσείς της δική σας! Άλλωστε θα σας συνιστούσα να μην ξανασυδιαλλαγείτε μαζί μου αφού είμαι δόλιος! Μην ρίχνετε σας παρακαλώ το εξαιρετικό επίπεδό σας! Συνεχίστε τον δρόμο σας χωρίς εμένα! Καλό σας βράδυ και σας είμαι υποχρεωμένος για τα καλά σας λόγια! Εγώ θα συνεχίσω να υπηρετώ την Πατρίδα μου όπως πράττω από μικρό παιδί!Τώρα ανακριβή σας παρατηρώ βρίσκετε πάρα πολλά εδώ αλλά κυρίως τα τεκμηριώνετε "επιστημονικά" με μάλλον και ίσως και τυχόν! Ο Αμερικανός πρέσβης να σας θυμίσω με έγγραφα τι είχε ζητήσει τότε και τι ζητά η Αμερική τώρα ανοιχτά? Να σας πω για την θέση την πρόσφατη του Λαβροφ που δήλωσε πως ήταν λάθος τότε η αναγνώριση των Σκοπίων? Τι θέλετε να αναστήσουμε τον Ζαχαριάδη τώρα? Σας παρακαλώ καλέ μου κύριε από πότε η γνώμη λογοκρίνεται? Έχω την γνώμη μου κι εσεις την δική σας! Πέραν των συμφερόντων η πολιτική είναι και πολιτική εκτίμηση! Δεύτερον στο άρθρο δεν αναφέρεται για ολοκληρωτική άρνηση επί του όρου Μακεδονίας ο κος Κουτσούμπας αλλά επί των σημείων! Μιλά για το ΝΑΤΟ εγώ δεν μίλησα για τίποτα από αυτά!Είναι δικαίωμά μου να διαφωνώ με κάτι από άποψη που βρίσκετε το δόλιο το οποίο υποσκάπτει την ακεραιότητα της Πατρίδας? Εσας τι σας πειράζει? Εσείς μπορείτε να έχετε την δική σας γνώμη και να σας αρέσουν οι Πρέσπες τροποποιημένες ίσως όπως αναφέρει ο Γ.Γτου ΚΚΕ.Πάντως για να το λήξουμε αν θέλετε δεν αντιτίθεμαι για κανέναν που έχει να προσφέρει κάτι θετικό και δεν θα το έκανα ποτέ απλά λέω στο ΚΚΕ να ξυπνήσει όπως και όλοι γιατί κοιμόμαστε! Στοιχεία δεν αναφέρω λάθος γιατί απλά δεν παρέθεσα συγκεκριμένα κάτι! Κατέθεσα γενική άποψη γιατί αυτό ήθελα όχι ειδική!Τώρα γιατί μυγιάζεστε μαζίμου μου είναι απορίας άξιο! Δεν πειράζει όμως το γεα πλούσιο όπως την Λαμπρή και ο τελευταίος να χαρεί και ο πρώτος αμοίωεται! Καλό βράδυ και να είστε καλά να λέτε την γνώμη σας, απλά θα σας παρακαλο5σα όταν με λέτε δόλιο να είστε προσεκτικός γιατί εγώ δεν σας έχω προσβάλλει ποτέ! Επιφυλάσσομαι λοιπόν!!

      Διαγραφή
  3. Ασε ρε Κουτσούμπα που το παίζεις και εθνικιστής τώρα. Η θέση σου είναι η θέση της Ρωσίας που θέλει τα σκόπα σαν 'Μακεδονια' αλλά όχι συμφωνία για να μήν μπούν τα σκόπια στο ΝαΤΟ. Είστε διαχρονικά αλήτες προδότες κουμουνιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σακη εγω σε βρησκω μια χαρα κυριο...αδολο.Γιατι ασχολεισαι με αυτο το Βουδιστικο μοναστηρι του Κουτσουμπα ? Εχουν δυο βεδες κι ολη μερα ψαλλουν τα ιδια μονοτονα..Αστους να ψαλλουν μεχρι το 7000 μ.Χ.Μαπετ σοου ειναι.Δυο βεδες ..και εικοσι λαμας...σε λιγο θα φορανε και πορτοκαλι κελεμπιες ολοι να ξεχωριζουν την νυχτα φωσφωριζε...μην παθουν ατυχημα...Αστους μια σεχτα ειναι γραφικη..Μια μερα στο μελλον θαρχονται τουριστες να δουν πως ηταν αυτη η αιρεση..καποτε.θα βγαλουμε λεφτα απ αυτο...

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς.Βουδιστικό μοναστήρι..

      Διαγραφή
    3. Εσυ που χαθηκες ? Ενταξει η Κρητη εχει δουλειες πολλες...ακομη...Δεν ειναι οπως αλλου...οποτε λογικο ειναι...τρεχει αλλιως η καταναλωση..

      Διαγραφή
    4. Εσυ που χαθηκες ? Ενταξει η Κρητη εχει δουλειες πολλες...ακομη...Δεν ειναι οπως αλλου...οποτε λογικο ειναι...τρεχει αλλιως η καταναλωση..

      Διαγραφή
    5. Οι δουλειές και οι διάφορες κοινωνικές υποχρεώσεις είναι έτσι κι αλλιώς δεδομένες, αλλά το καλοκαίρι επιπλέον λείπουμε συνήθως κατά διαστήματα, ή περνάμε πολλές ώρες εκτός σπιτιού επομένως είναι δύσκολο να καθίσουμε παρατεταμένα στο ίντερνετ (όπως το χειμώνα που κλεινόμαστε μέσα)...Βλέπω πάντως το ιστολόγιο σχεδόν κάθε μέρα έστω και λίγο...

      Διαγραφή
  4. Κουτσούμπα,ΤΩΡΑ ΟΜΙΛΗΣΕΣ;Tόσο καιρό που ο Λαος ορύεται εσύ ΜΟΥΓΓΟΣ ΗΣΟΥΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Nikolao Kavasila: αν είχε τη στοιχειώδη ειλικρίνεια ο κύριος αυτός πρώτα θα ζητούσε μια συγγνώμη για τη συμφωνία στο Πετρίτσι και όλες τις άλλες ''ομορφιές'' του ΚΚΕ/ΔΣΕ και δεν θα έκανε συνέδρια αποκατάστασης του Ζαχαριάδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΚΚΕ έχει πάρει κάποιες σωστές θέσεις σε ορισμένα ζητήματα, εθνικά (όπως η ανεκδιήγητη Συμφωνία των Πρεσπών) και κοινωνικά (όπως π.χ. η αντίθεση στα νομοσχέδια αλλαγής φύλου, και αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια), και αυτό είναι θετικό, αλλά δεν μπορούμε να αποκόψουμε επιμέρους θέσεις κομμάτων από την συνολική πολιτική εικόνα τους και τη γενική στάση τους απέναντι στο πρόβλημα της χώρας στην πληρότητά του (ακόμα και αν υποθέσουμε ότι θα διαγράψουμε την ιστορία του κάθε πολιτικού χώρου, που ούτως ή άλλως τον ακολουθεί).
    Είναι πολύ εύκολο να παίρνεις θέσεις έτσι γενικά και αόριστα με ένα "συνθηματικό", άτεγκτο πολιτικό λόγο, το ζητούμενο όμως είναι μέσα σε αυτά τα δεδομένα να μιλήσεις με συγκεκριμένες προτάσεις, και αν ακόμα και αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω του οικονομικού αδιεξόδου και των "μονόδρομων" (εκεί φτάσαμε), τουλάχιστον ο λόγος σου να είναι διαποτισμένος από το σωστό πνεύμα, και τις αληθινές αξίες και να έχει στόχο την επιβίωση της "ΕΛΛΑΔΑΣ" με την ολοκληρωμένη έννοια του όρου, που δεν είναι ένα άθροισμα κάποιων πραγμάτων, αλλά κάτι πολύ περισσότερο όπως όλοι γνωρίζουμε.
    Στο ΚΚΕ υπάρχει το ακριβώς αντίθετο. Μια τυποποιημένη υλιστική λογική, ένας συνθηματικός λόγος (και εκτός τόπου και χρόνου τις περισσότερες φορές), και τίποτα περισσότερο. Ένας χώρος κολλημένος στις ιδεοληψίες του, και στον τρόπο που βλέπει τον άνθρωπο, και τον τρόπο που "θα αλλάξουν" οι κοινωνίες και ο κόσμος (μέσω οικονομικών αλλαγών). Ειλικρινά, πέρα από κάποιες πληροφορίες που μπορεί να ακούσουμε από ανθρώπους αυτού του χώρου (και στην καθημερινότητά μας), από κει και πέρα αισθανόμαστε ότι είμαστε σε άλλο μήκος κύματος όπως λέμε. Εκτός του γεγονότος, ότι είναι πολιτικά ανέφικτα όλα όσα λένε, το βασικότερο είναι ο τρόπος που σκέφτονται, που στην ουσία του, παρά τις μεγάλες διακηρύξεις, και τα "μεγάλα ιδανικά" για τα οποία υποτίθεται ότι αγωνίστηκε διαχρονικά η Αριστερά, η ουσία είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι (κάτι που έχει σαν συνέπεια τη διαμόρφωση της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας όπως είπε και ο Σ.Μαντάς).Μόνο δεινά έχει προκαλέσει αυτό το κόμμα στη χώρα. Η ύπαρξή του όμως, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι εκτρέφεται από την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα ακους για ευτυχιες υλικες δηλ .ποσα θα τρωμε με διαφορα τρυκ...δεξια η αριστερα...κατανοεις οτι δεν μιλανε για ανθρωπους αλλα για το ..πεπτικο συστημα του...στο οποιο βεβαια ανοικει και το εντερικο συστημα...με οτι μυρωδατα υλικα αγαθα κουβαλαει....Ετσι ολα τα ..ρηματα τους...προυποθετουν πεψη...χολη..και οξος....Οι βεδες ολων των πλευρων...συγκλινουν στα σημεια ...μακρυα απ τον νου..Στην περιπτωση που σκασεις απο φαι...πες πως το ..πετυχες....θα υπαρξει μετα και υπνος.Παλι ο νους απων.Καπως ετσι γινεται ο ανθρωπος μηχανη κιμα...και βρησκει τον λογο της δημιουργιας του...Οι βεδες ναναι καλα...που και οι δυο σατανικα ιδια ειναι ..διεθνιστικες...δεν εχουν δηλ. Πωπο να καθησουν καπου ...

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς αγαπητέ Δημήτρη, συμβαίνει αυτό ακριβώς που περιγράφεις.Πάντα βέβαια η ανθρωπότητα στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν διαποτισμένη από τον υλισμό (παρά τα πολλά λεγόμενα πνευματικά επιτεύγματα), αλλά στο σημερινό τεχνοκρατικό πολιτισμό υπάρχει ένα είδος "λατρείας", με την έννοια της μετεξέλιξης αυτού του πράγματος σε κυρίαρχο στοιχείο... Οι Τράπεζες και τα Χρηματιστήρια έγιναν οι "ναοί του χρήματος" και οι οικονομολόγοι οι " νέοι γκουρού" της κοινωνίας. Έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ για την Goldman Sachs του Κ. Βαξεβάνη που την χαρακτηρίζει σαν ένα είδος "σέκτας" [λόγω της αφομοίωσης (ψυχή και σώμα) όσων εργάζονται εκεί, και της παγκόσμιας διείσδυσης σε χώρες και κυβερνήσεις που είναι απίστευτη].
      Οι κοινωνίες διαποτίστηκαν με αυτό το πνεύμα κυρίως για λόγους καταναλωτισμού. Φτάσαμε στο σημείο να μην αντιδρούμε ούτε στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής, γιατί ακόμα και αυτή η μέρα θεωρήθηκε ότι πρέπει "να ενισχύσει την αγορά", παραβλέποντας ότι "έγινε για τον άνθρωπο" (όπως είπε ο Χριστός για το Σάββατο), τον άνθρωπο με την αληθινή του έννοια (που "άνω θρώσκει"). Και την οικογένεια που πρέπει να παραμείνει ενωμένη.
      Τα τελευταία χρόνια τα Κυριακάτικα πρωινά η τηλεόραση είχε αναλάβει τον βομβαρδισμό μας μέσω εκπομπών οικονομικού περιεχομένου [σχεδόν "τρομοκρατικές"] ώστε ο άνθρωπος όχι μόνο να μην ηρεμεί και να μη μπορεί να νιώσει ειρήνη στην ψυχή του μέσα από την επαφή του με το Δημιουργό του, αλλά να γίνεται τελικά ένας διαταραγμένος άνθρωπος αφού υποτίθεται ότι η μοίρα του είναι στα χέρια της τρόικας και της κάθε τρόικας.
      Όσο και αν έχουμε πιάσει πάτο, οι Έλληνες πρέπει να ξαναβρούμε την αυτοσυνειδησία μας, να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και μέσα απ΄αυτό θα μπορέσουμε να ξαναγεννηθούμε σαν έθνος. Δεν ήμασταν αυτό που βλέπουμε σήμερα. Πάντα παλεύαμε σωματικά και πνευματικά και δεν φοβόμασταν τίποτα, ούτε περιμέναμε από κανέναν τίποτα. Είχαμε πίστη και επίγνωση της Πρόνοιας του Θεού, όπως και ότι όλα εξαρτώνται από την πνευματική μας πορεία και κατάσταση (εικόνα αυτής είναι και η υλική μας κατάσταση), και αυτή πρώτα προσπαθούσαμε να διορθώσουμε.
      [Έχει ένα πολύ ωραίο κείμενο ο π. Σάββας Αγιορείτης στην ιστοσελίδα του:http://hristospanagia3.blogspot.com/2018/10/blog-post_34.html].
      Όταν αυτή η επίγνωση χάνεται, είναι επόμενο να συρόμαστε στη λογική των "μονόδρομων", που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

      Διαγραφή
  7. γιατί ο Κουτσούμας είναι εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών??? ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα
    Ευθυγραμμίζεται με ρωσία που λέει--->>>>
    Η Ρωσία δηλώνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που καθορίζουν τη ρωσική θέση και ότι «μια μακροπρόθεσμη λύση μπορεί να προκύψει μόνο από συμφωνία των δύο μερών, χωρίς εξωτερική παρεμβολή, μόνο εντός του πλαισίου του νόμου και με ευρεία λαϊκή υποστήριξη». Επιπλέον, υιοθετώντας πλήρως την επιχειρηματολογία του VMRO-DPMNE και του προέδρου Ιβανοφ, επισημαίνει ακόμη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «είναι ασύμβατη με το διεθνές δίκαιο και το Σύνταγμα της "Μακεδονίας", όπως επανειλημμένα τονίστηκε από τον "Μακεδόνα" πρόεδρο Γκιόργκι Ιβανοφ, και από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδού η απάντηση-->>
      Αυτή η δήλωση εξηγεί πλήρως την θέση Κουτσούμπα τον οποίον αδίκως κατηγορίσαμε ως εθνικιστή ..…

      Με βέτο στη Συμφωνία των Πρεσπών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου είναι μόνιμο μέλος, απειλεί η Ρωσία καθώς με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ κατηγορεί τη Δύση για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της πΓΔΜ και για επιβολή λύσης έξωθεν.
      Η Ρωσία δηλώνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που καθορίζουν τη ρωσική θέση και ότι «μια μακροπρόθεσμη λύση μπορεί να προκύψει μόνο από συμφωνία των δύο μερών, χωρίς εξωτερική παρεμβολή, μόνο εντός του πλαισίου του νόμου και με ευρεία λαϊκή υποστήριξη». Επιπλέον, υιοθετώντας πλήρως την επιχειρηματολογία του VMRO-DPMNE και του προέδρου Ιβανοφ, επισημαίνει ακόμη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «είναι ασύμβατη με το διεθνές δίκαιο και το Σύνταγμα της "Μακεδονίας", όπως επανειλημμένα τονίστηκε από τον "Μακεδόνα" πρόεδρο Γκιόργκι Ιβανοφ, και από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών».
      Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η Ρωσία δηλώνει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και προειδοποιεί ότι η λύση του ονοματολογικού θα κριθεί τελικά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, βάσει της παραγράφου 3 του Ψηφίσματος 845 του ΣΑ, σύμφωνα με το οποίο διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις όλα αυτά τα χρόνια υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

      Μια ευθεία απειλή δηλαδή ότι θα θέσει βέτο στην Συμφωνία, η οποία θεωρεί ότι δεν συμβαδίζει με το Διεθνές Δίκαιο και το Σύνταγμα της «Μακεδονίας» και δεν είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας των δυο πλευρών.

      Βεβαίως η Συμφωνία των Πρεσπών έχει συνταχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε πρακτικά να αποφευχθεί απευθείας εμπλοκή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Όμως στο άρθρο 20 παρ5 και παρ6 υπάρχουν αναφορές πρώτον ότι «η διαφορά και τα εναπομείναντα θέματα που αναφέρονται στις αποφάσεις 817(1993) και 845(1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας θα θεωρούνται ότι έχουν επιλυθεί από την θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας» και ότι το «συντομότερο δυνατόν από την θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα ενημερώσουν τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας θέσης σε ισχύ, για την εφαρμογή της στα Ηνωμένα Έθνη». Επίσης, «η Συμφωνία θα πρέπει να πρωτοκολληθεί στην Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών», ενώ εκτός των δυο υπουργών έχει υπογραφεί και από τον Μ. Νίμιτς με την ιδιότητα του «μάρτυρα σύμφωνα με τις αποφάσεις 817(1993) και 845 (1993)». Η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ έχει δυνατότητες πάντως να μπλοκάρει τη Συμφωνία καταρχήν σε ό,τι αφορά την αλλαγή της ονομασίας της χώρας στον ΟΗΕ και την αντικατάσταση του FYROM από το North Macedonia (εφόσον ολοκληρωθεί η Συμφωνία).

      Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ το βράδυ της Δευτέρας, που περιέγραψε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και το ποσοστό αποχής, τόνισε ότι «δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρο» και αφήνει αιχμές για την προσπάθεια επιβολής της συμφωνίας των Πρεσπών.

      «Οι "Μακεδόνες" ψηφοφόροι επέλεξαν να μποϊκοτάρουν τις λύσεις που επιβάλλονται στα Σκόπια και την Αθήνα έξωθεν - με πολιτικούς ηγέτες του ΝΑΤΟ και κρατών-μελών της E.E. να συμμετέχουν αυτοπροσώπως σε αυτήν τη μεγάλης κλίμακας καμπάνια προπαγάνδας, παρεμβαίνοντας ανεμπόδιστα στις εσωτερικές υποθέσεις αυτού του κράτους των Βαλκανίων».
      Η Μόσχα επισημαίνει ακόμη ότι ενώ τα 2/3 του πληθυσμού τη χώρας δεν ψήφισε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. έσπευσαν να χαιρετίσουν το αποτέλεσμα καθώς είναι «εμφανής η επιθυμία να επιταχυνθεί η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, παρά την θέληση του λαού της Μακεδονίας».

      Διαγραφή
    2. Τώρα καταλαβαίνω γιατί τους στέλνανε στην Γυάρο

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.