30/9/18

Η Τουρκία μετά τα νησιά έστρεψε το "όπλο" της λαθρομετανάστευσης και στην Κύπρο - Στέλνει πλοιάρια μέσω κατεχομένων

Nτόρα Χριστοδούλου  
Άλλοι 35 μετανάστες κατέφθασαν σήμερα από τα τουρκικά παράλια στην Κύπρο, καθοδηγούμενοι από τούρκους διακινητές. Αυτή τη φορά οι Σύροι μετανάστες έφθασαν στον κατεχόμενο Λιμνίτη, από όπου με την διευκόλυνση των κατοχικών αρχών προωθήθηκαν στη νεκρά ζώνη και από εκεί με τη συνοδεία της ειρηνευτικής δύναμης προωθήθηκαν στις ελεύθερες περιοχές.
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στον «Φ» ότι οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικοι και δύο γυναίκες, έφθασαν στις κατεχόμενες περιοχές με μικρό πλοιάριο από τα τουρκικά παράλια καταβάλλοντας στους τούρκους διακινητές ποσό 2000 δολαρίων ο καθένας, σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις που έχουν ληφθεί.
Μετά την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο σημείο εισόδου τους στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, οι νέοι μετανάστες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς, όπου καταγράφηκαν τα στοιχεία τους και λήφθηκαν καταθέσεις από όλους, για να μεταφερθούν ακολούθως στο χώρο υποδοχής προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά. 
Φιλελεύθερος

3 σχόλια:

  1. α) Νομίζω ότι η μεταφορά λαθρομεταναστών στην Κύπρο μέσω Κατεχομένων δεν είναι κάτι καινούριο.

    β) Εφ' όσον οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι τα Κατεχόμενα είναι κράτος, τότε θα έπρεπε εκεί να ζητήσουν άσυλο οι πρόσφυγες. Οι κυπριακές αρχές δεν μπορούν να τούς γυρίσουν πίσω με την ίδια υπόδειξη, διότι θα ήταν σαν να ανεγνώριζαν το ψευδοκράτος.

    γ) Η ΕΕ παρακολουθεί χρόνια αυτήν την κατάσταση απαθής, όπως φυσικά και το τι γίνεται στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι ἄν δηλώσουν ὅτι θέλουν νά πᾶνε στήν Βόρεια Γερμανία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ,OI ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ασκούνται τα βραδια ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.