30/9/18

Παναγιώτης Ήφαιστος: Το αποτέλεσμα στα Σκόπια ακυρώνει την υιοθέτηση της αυτοκτονικής για την Ελλάδα συμφωνίας των Πρεσπών

Η χαμηλή προσέλευση των σκοπιανών στις κάλπες καθυστερεί και ίσως αν και απίθανο ακυρώνει την υιοθέτηση της αυτοκτονικής για την Ελλάδα συμφωνίας των Πρεσπών. Δύο είναι τα άμεσα συμπεράσματα: Δείχνει ότι το ζήτημα αυτό δεν αφορά αισθήματα, ψηφοφορίες και νομικίστικες αερολογίες («άμα γίνει μια συμφωνία στην διεθνή πολιτική πάντα τηρείται») αλλά μια καλά κτισμένη κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου αναθεωρητική αλυτρωτική αξίωση. Ακόμη και εάν είχε ψηφιστεί από 50%+1% αφενός δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έλεγε ο Ζάεφ κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και αφετέρου ότι οι υπόλοιποι είναι ακόμη σκληρότεροι εθνικιστές. Δηλαδή η συμφωνία ήταν εξαρχής μια φούσκα και αποδεικνύεται ότι εμείς τρέφουμε αυτοκτονικά σύνδρομα.

Για τη συνέχεια ViaDiplomacy

10 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΞΙΙΟΤΙΜΕ κ Ηφαιστε
    Εαν υπαρχει ευχερεια και διαθεσις εκ μερους σας να δημοσιςυατε τυχον αναλυση για το Κυπριακο ζητημα και δη δια το 1974.
    Επισης τυχον αποψιν σας διατι εως και τωρα δεν ηνοιξε ο φακελλος Κυπρου.
    Ευχαριστω Υγιαινετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με απλα λόγια Οι Αμερικανοί Χάσανε στα Σκοπια η επιροη και οι πιέσεις των Ρώσων προς τους Σκοπιανούς Εθνικιστες και των Τουρκων προς την Μουσουλμανική Κοινότητα που ειναι το 35% του πληθυσμού (Κυρίως Αλβανόφωνοι) επέφερε καρπούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις ἔληξε ἡ δημοκρατική ἔνταξη τῶν Σκοπίων στήν σφαῖρα ἐπιρροῆς τῆς Γερμανίας καί τῆς Τουρκίας. Ἀρχίζει ἡ ἔνταξή τους, μόνον μή δημοκρατικά, "ἄνωθεν".
    Μία ἔνταξη, ὅμως, τόσο νεκρή πλέον,
    ὥστε ἀγγίζει ἡ παγερή νεκρότητά της, τόσο τήν δεσμία ἔνταξη τῶν Σκοπίων στό ΝΑΤΟ ὅσο καί τήν ἀπρόθυμη ἔνταξη αὐτῶν στήν Εὐρωπαϊκή Ἕνωση.
    Πανωλεθρία τῆς Γερμανικῆς παρουσίας στά Βαλκάνια. Ἤττα τῆς ἰδίας πολιτικῆς ἐκ μέρους τῆς Μ. Βρετανίας. Ἡ Τουρκία, στίς καλένδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην βιάζεστε. Μπορεί να κληθούμε να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερες υποχωρήσεις τώρα. Θα το ζητήσει η Εσπερία από εμάς. Όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι κερδισμενοι ειναι η αγγλοι,οι αμερικανοι ,ι ρωσοι,κ η γαλλια γιατι χανει η γερμανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ελληνες ειναι εξω απ το Καζινο...ζητιανευουν στην γωνια...Μια χαρα ολα...

      Διαγραφή
  7. Όλοι το ελπίζουμε να είναι άκυρο να τελειώνουμε!Έχουν ανακατέψει τα Βαλκάνια για το τίποτα όλοι! Μπορούν οι Σκοπιανοί να προχωρήσουν στο μέλλον με όνομα που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα του έθνους τους...Ποιο έθνος δηλαδή, 5 φυλές είναι, 7 θρησκείες, 9 γλώσσες και πάει λέγοντας! Τι σόι εθνος θα κάνουν! Εμ γι αυτό τσακώνονται κάθε πέντε μήνες! Θα βγάλουν ζωή έτσι! Αυτό το κρατίδιο είναι θνησιγεννές, δεν έχει χαρακτηριστικά μακροημέρευσης και το βάλανε να διαλύσει όλη την περιοχή! Σύνθετη ονομασία και τρίχες κατσαρές!! Γυφτοσκοπιανική Δημοκρατία! Γυφτιακή Σκοπιανία των Βαλκανίων! Ξέρω γω! Είναι τόσο τραγικά που αγγίζουν το γελίο! Άνθρωποι, και ηγέτες από όλον τον κόσμο δεν βλέπουν το αυτονόητο! Άλλωστε το είπαμε αν είναι η ανάπτυξη του εμπορίου ή ενεργειακοί δρόμοι η Ελλάδα δεν αντιτίθεται σε εμπορικές συμφωνίες ανάπτυξης! Γιατί λοιπόν η συγκεκριμένη φασαρία για να περάσει ένα ανυπόστατο όνομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ""Κι αν ακουσεις την καμπανα να χυπαει ..μην ρωτησεις για ποιον χτυπαει ..Χτυπαει για Σενα !!!""........
      Οσο αδιανοητο κι αν ειναι...στον νου σου...οτι αφορα αλλον...πως διαβολο οτι μπορει να χτυπαει για σενα ...ξεχασες ??? Οι αλλοι την χτυπανε για σενα....αλλο τωρα αν εσυ εισαι....γκαγκας...και δεν σου φτανει το μυαλο...να το σκεφτεις....
      Νομιζω ο Χεμιγουαιη...απαντα ξεκαθαρα γιατι διδεται το ονομα Μακεδονια πασει θυσια...και γιατι εδω υπαρχουν τοσες αποριες για τα γιατι...Στην πρωτη περιπτωση γιατι η κηδεια ειναι η δικη σου κι οχι αλλου...και στην δευτερη απορεις διοτι εισαι ..γκαγκας....

      Διαγραφή
  8. Ταϋγέτη.

    Ἐπαναλαμβάνω.
    Δὲν εἶναἰ Συμφωνία,εἶναι Προσύμφωνο καὶ θὰ γίνη Συμφωνία ὅταν κυρωθῆ καὶ ἀπὸ τὰ δύο κοινοβούλια ποὺ σημαίνει ὅτι ὁ Ζάεφ δὲν ἔχει στὰ χέρια του παρὰ μόνο τὴν ὑπόσχεσι τῶν Κοτζιᾶ-Τσίπρα ὅτι θὰ ἔχη τὸ ὄνομα "Βόρεια Μακεδονία".
    Ἄρα εὔκολα ἀλλάζει ἡ κατάστασις ἰδιαιτέρως τώρα ποὺ ψήφισε Ὀχι, τὸ Σκοπιανὸ συνοθύλευμα, καὶ θὰ ἀλλὰξη ἡ κατάστασις ὃταν Σκοπιανοι καὶ Συριζανέλ δοκιμάσουν τὸν πατριωτισμὸ τῶν Ἑλλήνων.
    Αὐτοὶ τῆς ἀντιπολιτεύσεως δὲν θέλουν παρα τὸ σκέτο "Μακεδονία".
    Ἐκεῖ θὰ μετρηθοῦμε ὅλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.