28/9/18

Πάλι θυμήθηκε τους S300 της Ελλάδας ο Ερντογάν

Πρωθυπουργός άλλης χώρας που επέκρινε την Τουρκία για την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S400 από τη Ρωσία σιώπησε όταν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν του υπενθύμισε για την αγορά παλαιότερα των S300 από την Ελλάδα, σύμφωνα με τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν.
Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ο διάλογος αυτός πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη με Πρωθυπουργό άλλης χώρας του οποίου ωστόσο το όνομα δεν αποκάλυψε.
“Χθες ένας Πρωθυπουργός μιας χώρας-δεν θα πω το όνομά του- είπε ‘πως γίνεται μια χώρα του ΝΑΤΟ να παίρνει όπλα από μια χώρα που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ;’. Εγώ του είπα “Καλά και τί θα κάνει αυτή η χώρα αν καμιά χώρα του ΝΑΤΟ δεν της δίνει όπλα για την άμυνά της; Και μάλιστα είπε κανείς κάτι στην Ελλάδα που πήρε S300; Όχι’. Όταν του είπα αυτά σιώπησε. Επομένως να μας συγχωρέσουν αλλά αν χρειαστεί θα πάρουμε και από τη Ρωσία και από την Κίνα. Και μάλιστα θα κάνουμε και συμπαραγωγή. Προς αυτή την κατεύθυνση κάνουμε προετοιμασίες. Αυτή τη στιγμή κάνουμε κοινά βήματα ως Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία. Με τον ίδιο τρόπο και με την Βρετανία”, ανέφερε.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.