29/9/18

Στήριξη των ΗΠΑ στη Λευκωσία για την επίλυση του Κυπριακού

Στους ισχυρούς δεσμούς, αλλά και στο διευρυμένο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Λευκωσίας, αναφέρεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε  ανακοίνωση που εξέδωσε για την 58η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Οι δεσμοί φιλίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ισχυροί. Περιμένουμε να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία για την επέκταση των διμερών εμπορικών σχέσεων, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη βελτίωση της ασφάλειας στη θάλασσα και την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας» επισημαίνει μεταξύ άλλων.
Τονίζει δε, τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία.
«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία με τη στήριξη του ΟΗΕ για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία και πιστεύουν ότι μια λύση στο διχασμό του νησιού θα φέρει ειρήνη και ευημερία σε όλους τους Κύπριους» καταλήγει ο Πομπέο.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Είναι αυτό που στην Ψυχολογία ονομάζεται "ταύτιση του θύματος με τον επιτιθέμενο" (πχ. απαγωγέα). Η χώρα που ενθάρρυνε και διευκόλυνε με κάθε τρόπο τη βαρβαρότατη τουρκική εισβολή (Κίσσινγκερ: ας καταλάβουν οι Τούρκοι όσο κυπριακό έδαφος θέλουν), εμφανίζεται φίλος και σύμμαχος του θύματος και το τελευταίο αυτό αποδέχεται την λυκοφιλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.