4/5/19

Το μεγάλο πολιτικό στοίχημα για ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή είναι η 2η θέση στον δήμο της Αθήνας

Σε μεγάλο πολιτικό στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται η μάχη για τη δεύτερη θέση στον δήμο Αθηναίων. 
Με την πρώτη θέση να έχει «κλειδώσει» για τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μπακογιάννη με ποσοστά 32%-35%, το ζητούμενο είναι με ποιον θα είναι αντίπαλος στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. 
Η δεύτερη θέση είναι εξαιρετικά αμφίρροπη και η μάχη θα δοθεί μεταξύ των Νάσου Ηλιόπουλου, Ηλία Κασιδιάρη και Παύλου Γερουλάνου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. 
Εάν ο Νάσος Ηλιόπουλος καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο με αξιοπρεπή ποσοστά, θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο απόλυτο φαβορί Κώστα Μπακογιάννη, καθώς ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος ξεκίνησε από πολύ χαμηλή αφετηρία και χωρίς ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα. 
Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγράφει καμία δυναμική στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, τόσο για λόγους πολιτικούς, όσο και λόγω της έλλειψης κομματικού μηχανισμού στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
Από την άλλη πλευρά, η δεύτερη θέση στον δήμο της Αθήνας αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τη Χρυσή Αυγή, καθώς αν ο Ηλίας Κασιδιάρης περάσει στον δεύτερο γύρο θα πετύχει μια σημαντική νίκη κόντρα σε κυβέρνηση, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ.
Επίσης η ψήφος στον Ηλία Κασιδιάρη θα σημάνει και την πλήρη αποδοκιμασία των υποψηφίων που προέρχονται από τον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς
Όσον αφορά τον Παύλο Γερουλάνο, στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται δεύτερος, ωστόσο υπολείπεται σημαντικά στα στοιχήματα έναντι των αντιπάλων του.
Άλλο ένα στοιχείο που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι σε περίπτωση που ο Νάσος Ηλιόπουλος περάσει στον δεύτερο γύρο, ο Κώστας Μπακογιάννης αναμένεται να εκλεγεί με ποσοστά 50%-55%.
Σε περίπτωση ωστόσο που αναμετρηθεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, αναμένεται να καταγράψει συντριπτική νίκη με ποσοστά που δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν το 70%, καθώς οι ψηφοφόροι των υπολοίπων κομμάτων θα συσπειρωθούν κόντρα στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη. 

Τι δείχνουν τα στοιχήματα 

Πέραν των δημοσκοπήσεων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχήματα εν όψει των εκλογών. 
Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες Stoiximan και Novibet, ο Κώστας Μπακογιάννης είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση, ενώ για τη δεύτερη θέση θα δοθεί μάχη μεταξύ του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου και του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. 
Στη Stoiximan η απόδοση για τον Κώστα Μπακογιάννη διαμορφώνεται στο 1,03, ενώ φαβορί για τη δεύτερη θέση είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης με την απόδοση στο 13.
Από κοντά ακολουθεί ο Νάσος Ηλιόπουλος με απόδοση 15 και στην τέταρτη θέση ο Παύλος Γερουλάνος με απόδοση 30.
Σύμφωνα με τη Novibet η απόδοση για τον Κώστα Μπακογιάννη είναι 1,10.
Όσον αφορά τη δεύτερη θέση εδώ προβάδισμα έχει ο Ηλίας Κασιδιάρης με την απόδοση στο 6, την ώρα που η απόδοση του Ηλιόπουλου είναι στο 15.
Τέταρτος ο Παύλος Γερουλάνος με απόδοση 21.





Οι δημοσκοπήσεις 

Σαφές προβάδισμα για τοn δήμο της Αθήνας έχει ο Κ. Μπακογιάννης έναντι των αντιπάλων του όπως προκύπτει από έρευνα της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο κ. Μπακογιάννης προηγείται με 38,3%, έναντι 11,8% που λαμβάνει ο Παύλος Γερουλάνος.
Ακολουθούν ο Νάσος Ηλιόπουλος με 10,6%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 8,6% ο Νίκος Σοφιανός με 5,7% και ο Γιώργος Βουλγαράκης με 2% στην τελευταία θέση.
Η μέτρηση καταγράφει  πως ο κ. Μπακογιάννης αυξάνει τόσο τα ποσοστά του όσο και τη διαφορά του από τον δεύτερο συνυποψήφιο του για το δήμο της Αθήνας.




Η μέτρηση αυτή δείχνει πως ο κ.Μπακογιάννης αυξάνει τόσο τα ποσοστά του όσο και τη διαφορά του από τον δεύτερο συνυποψήφιο του για το δήμο της Αθήνας.
Σημειώνεται πως σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου ο κ.Μπακογιάννης λάμβανε το 37% έχοντας διαφορά 24 μονάδων από το δεύτερο ενώ στη μέτρηση της Opinion Poll που είχε γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου λάμβανε 33,8% με τη διαφορά από το δεύτερο να είναι στις 25 μονάδες.
Σημειώνεται πως σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου ο κ. Μπακογιάννης λάμβανε το 37% έχοντας διαφορά 24 μονάδων από το δεύτερο ενώ στη μέτρηση της Opinion Poll που είχε γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου λάμβανε 33,8% με τη διαφορά από το δεύτερο να είναι στις 25 μονάδες.
Σημειώνεται ωστόσο ότι στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις οι δημοσκοπήσεις απέτυχαν να προβλέψουν τα αποτελέσματα, σε αντίθεση με τις στοιχηματικές που αντικατόπτρίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό την πραγματικότητα. 


Πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο, ότι το σύστημα Βαρδινογιάννη και ειδικά ο Βαρδής Βαρδινογιάννη έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τη Φώφη Γεννηματά.
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη προωθεί τους υποψηφίους του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο η δυναμική που δείχνει να καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, δύσκολα θα αποτυπωθεί στην κάλπη. 

www.bankingnews.gr

12 σχόλια:

  1. Τα ελαχιστα αιτηματα των Αθηναιων αλλα και των λοιπων πολιτων που ζουν σε αυτη, ειναι η ασφαλεια, η καθαριοτητα, και η ταξη και ο Ελληνικος χαρακτηρας της πολης. Σε αυτα οι καθεστωτικοι υποψηφιοι κομματων εχουν παρελθον και ποινικο μητρωο. Η πρωτη που μας ενημερωσε οτι ζουμε σε πολιπολιτισμικη πολη,(οταν δεν υπηρχαν ακομη λαθροεποικοι) ηταν η Ντορα Μπακογιαννη. Αυτη χρησιμποιησε τον δημο για εφαλτηριο να κτιση τους μηχανισμους της για την περαιτερω πολιτικη της εξεληξη. Δεν την αφορουσε η πολη, ουτε αυτην ουτε το γιο της Κωστα....Αυτη ζουν σαν τις βδελλες απο το αιμα μας...Το ιδιο συμβαινει και με τους λοιπους καθεστωτικους υποψηφιους. Καμινης, δημαρχος των λαθροεποικων...Κανενα ενδιαφερον για τους Ελληνες ΑΘηναιους πολιτες. Για το μονο που θα τον θυμωμαστε ειναι οτι ονομασε μαζι αλλους αθλιους, ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΜΙΣΟΥΣ την βοηθεια, απο την κρατικη επιδωτηση, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στους απορους Ελληνες. Μεχρι που εκοψαν της ΧΑ, οι δημοκρατες την κρατικη επιχορηγηση χωρις καν να εχει βγει δικαστικη αποφαση..... Πολιτκη τρομοκρατια, φιμωση και διωξη των Εθνικιστων αντιπαλων...Ολοι αυτοι οι παλαιοκομματικοι κλεφτες εχουν την ιδια ατζεντα, αναμεσα ειναι και η διωξη και φιμωση ΚΑΘΕ Ελληνικης φωνης και ιδιαιτερα των Ελληνων Εθνικιστων. Ο Κασιδιαρης ειναι ο ΜΟΝΟΣ που μπορει να υπερασπιστει τα ελαχιστα δικαιωματα των Ελληνων Αθηναιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sun (4/5/19)12.20 pm
    Ξέχασες μάλλον να αναφέρεις για τον Κασιδιάρη ότι είναι ναζί
    Ξέχασες ακόμη να αναφέρεις ότι ο εκλεκτός σου ενέχεται από την ελληνική δικαιοσύνη ως μέλος μιας κατά συρροή εγκληματικής οργάνωσης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η Νέα Δημοκρατία είχε πρόεδρό της τον υιό του δωσίλογου πρωθυπουργού!!!

      Διαγραφή
    2. Ο χρήστης "Χρήστος" είναι πληρωμένο τρολ της κυβέρνησης , εχω ξαναγραψει οτι το ονομα του είναι ψευτικο* και κατα πάσα πιθανοτητα δεν είναι καν το ιδιο φυλο το οποιο υπαινίσσεται.

      Το οτι "ενέχεται" δεν σημαινε οτι ειναι , γιατι για χρονια δεν "ενέχεται" αν είχαν στοιχεια θα ειχε τελειώσει η υπόθεση, η πραγματική συμμορία είναι Πασοκ, ΝΔ και Αριστερά παράδειγμα ο φονος 2 ατομων της ΧΑ ανοικτα μπροστα σε όλο τον κόσμο με καμερες και μπήκε στο αρχείο, φαντασου τι κανουν στα κρυφα.

      *Το δικο μου είναι αβαταρ και εξ ορισμου δεν είναι το αληθινο μου

      Διαγραφή
    3. Το τερμάτισες, α. Ναζί ήταν κάποτε οι Γερμανοί, τώρα κάποιος μπορεί να χαρακτηριστεί νοσταλγός ή νεοναζί β. Δεν έχεις αισθανθεί ακόμα αποτροπιασμό με τον τότε πρωθυπουργό να διατάζει την 'ανεξαρτητη' δικαιοσύνη να τους βάλει μέσα; Συνήθως κάποιος θεωρείται αθώος μέχρι το πέρας της δικαστικής διερεύνησης. Ανεξάρτητα από το πόσο διαφωνώ με τον συγκεκριμένο βουλευτή κ το κόμμα του, υπερασπίζομαι το δικαίωμα τους να συμμετέχουν στα κοινά ως ισότιμοι πολίτες. Και για το ΚΚΕ το ίδιο κανω

      Διαγραφή
    4. Κ Χρηστο, ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι Έλληνας Εθνικιστής, με βαθεια γνωση ιστορίας και πίστη στο Γένος των Ελλήνων. Οι χαρακτηρισμοί ναζί, φασιστες είναι επικοινωνιακά κολπα διαχείρισης των χρήσιμων ηλιθίων σκλάβων του συστήματος. Όσο αφορά τα περί εγκληματικής οργάνωσης την απάντηση την έχει δώσει ο κεντροαριστερός πρόεδρος του ΔΣΑ Βερβεσός και ο Πασοκος Μαντζουρανης σε συνέντευξη στο Κόντρα καναλι. Επι της ουσίας εγκληματικές οργανώσεις είναι το Πασοκ η Νεα Δημοκρατία και τα καθεστωτικα ΜΜΕ που ολα μαζί χρωστούν δις εκατομμύρια ευρώ και σου δηλητηριάζουν την ζωή σου. Ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι σύντροφοι του, και χρήματα έδωσαν στους Έλληνες από το υστέρημα τους και αιμοδοσίες κάνουν και πολλές αλλες προσφορές....Είναι άθλιο και ενδεικτικό ηλιθιας καθεστωτικής λογικής να κατηγορείς τον εν δυνάμει υπερασπιστή των Ελλήνων και να υπερασπίζεσαι το φονικό εγκληματικό σύστημα που έχει εξαφανίσει τους Έλληνες...

      Διαγραφή
  3. Αν παρει τοσο ποσοστο ο Μπακογιαννης..και οι αλλοι...τοτε δεν βλεπω εναν λογο που η χωρα θα γλυτωσει μετα.απο τοσα...Αν δεν νοιωθει κανεις ντροπη για την παλαιολιθικη οικογενειακρατεια μετα απο τοσες καταστροφες...τοτε η ντροπη δεν εχει πατο...τα λογια τα πλανα και το σκισιμο ρουχων ...περι ..δημοκρατιας...κι αλλων ανοησιων περι θεραπειας του πολιτη...του πολιτευματος....κι αλλων ψευδων...ειναι ενα κακογουστο θεατρο...ολων.Οκ....καλα κρασια ..κι ο Θεος.βοηθος ...και εις ανωτερα.Ο ποιο αχαρακτηριστος ανθρωπος ειναι αυτος που δεν παιρνει μαθηματα απ τα παθηματα.του...σαν το τουβλο που κλαιει μετα...τον κλιβανο...κι ωδυρεται στον βροντο για την κακη του μοιρα την ....ατιμη..
    Θα δουμε λοιπον.ολοι ...που το παμε οι ιδιοι....Στην απολυτη ξεφτηλα ...η καπου σε ξεφωτο...Οι δημοσκοπησεις λενε στην ξεφτηλα χωρις ελεος...Η πραξη..θα δειξει αν αξιζει τον κοπο να δειξει ελεος ο Θεος....
    Δεκα χρονια κυριες και κυριοι....δεκα ατελειωτα χρονια....ανευ μαθηματος ?? Αν ανευ.....αν.....παρτε 400 ....οσα ηταν απ τους Οθωμανους...κι αλλα 499 δωρο...Αν δεν μπορειτε να σκισετε μια δαντελα...πατε για γρουβες...Αν δεν μπορειτε να γεννησετε τιποτε νεο....πατε στον ταφο...χωρις συνεχεια...Στις δημοσκοπησεις ολες..βλεπω μια απολυτη ανεπαρκεια οποιας εγκυμοσυνης...για οτιδηποτε νεο....που εχει ζωη...Στειρωθηκε η κοινωνια μας ??? Εεε θα πεθανει....Ιδια ολα...βλεπω.Δεν αλλαξε κατι ?? Τιποτε ?? Κριμα αν ναι.... ( εγω ακουω κομματα ιδια...ονοματα ιδια...νοιτροπιες ιδιες...ολα ιδια....και με πιανει εμετος....εσεις ειστε νορμαλ ??)............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω ξαναγράψει οτι η Αριστερά προσποιειται τον εργάτη και η δεξια τον οικογενειαρχη και οι δυο στην πραγματικότητα είναι αλήτες και βδελες , πολύς κοσμος ακομα τους πιστευει ή δουλευει για αυτους (π.χ. Χρηστος )

      Σε λίγα χρονια το δημογραφικό θα είναι πολύ διαφορετικό αν συνεχίσει ως έχει η κατασταση , διαλέξετε και πάρετε.


      ΥΓ Πολύ πιθανο σενάριο , δινουν υπηκοότητα σε όλους τους παρατυπους (καποιοι παλια τους λέγανε λαθρο) οι οποιοι είναι στα εκκατομυρια πλεον , ας υποθεσουμε 1 εκκ , αυτοι φερνουν γυναικες και κανουν περιπου 3 με 4 παιδια κάνετε τα υπόλοιπα μαθηματικά ,αν αυτο λοιπον το σενάριο υλοποιηθει και δεν το καταλάβατε ακόμη θα σας πω οτι την επόμενη δεκαετία θα ζήτε στο δυτικό Πακισταν

      Διαγραφή
  4. Ποντάρω στην Χρυσαυγή.
    Φτάνει να'χουν κάνει τα σωστά κονέ ο Μπιχαλολιάκος ή ο Κασιδιάρης.
    Εξάλλου το'πε και ο Κοσμάς ο Αιτωλός: "ο χαλασμός θα γίνει από έναν κασιδιάρη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kύριος Τ(4/5/19 4.44 μμ) και PCstratos(4/5/19 6.22mm)
    1) (Κύριος Τ) Αν ΄θέλεις να βρεις πληρωμένους μπορείς να τους βρεις μεταξύ αυτών που ψηφίζουν στη βουλή πάντα υπέρ των εφοπλιστών, μεταξύ αυτών που έκαναν ένα παρασύνδικάτο του Περάματος.
    Πρέπει να μάθεις κάποτε ότι πολλοί πολίτες γράφουν σύμφωνα με την ιδεολογία τους και δεν χρηματίζονται από κανένα . Μεταξύ αυτών των πολιτών είμαι και εγώ. .
    Μη παριστάνεις τον ντεντέκτιβ γιατί πέφτεις έξω και μου προκαλείς τα ειρωνικά μειδιάματα.
    Αν γνωρίζεις την Ελληνική γλώσσα αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ όταν χρησιμοποιώ τον όρο ενέχεται.
    Η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης κράτησε τέσσερα χρόνια γιατί οι συνήγοροι υπεράσπισης επέμειναν στην ανάγνωση χιλιάδων εγγράφων άσχετων με το κατηγορητήριο .Σε πολύ λίγους μήνες θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου και οι κατηγορούμενοι αντιλαμβάνονται όιι δύσκολα θα γλυτώσουν την καταδικαστική ετυμηγορία.Εξ αιτίας αυτών η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζει πολύ σοβαρή κρίση με παραιτήσεις βουλευτών, ευρωβουλευτών, και υποψηφίων ευρωβουλευτών.
    2)(PCstratos) Όταν γράφω για κάποιο πρόσωπο ότι είναι ναζί εννοώ ότι εμφανώς εμφορείται από τις ναζιστικές αρχές, εννοώ αυτόν που αρνείται το ολοκαύτωμα των Εβραίων, εννοώ αυτόν που απεχθάνεται την κοινοβουλευτική δημοκρατία, αυτόν που δέρνει,αυτόν που μαχαιρώνει ,αυτόν που σκοτώνει εκείνους που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις , εννοώ αυτόν που δεν δέχεται την λειτουργία της δικαστικής αρχής όπως ακριβώς έκανε και ο παράφρονας Χίτλερ.
    Κάθε κατηγορούμενος μπορεί να προφυλακισθεί για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους 18 μήνες.Αυτό συνέβη με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για την σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης .Αυτή η διαδικασία τηρείται χωρίς να αμφισβητείται το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου μέχρι την έκδοση της ετυμηγορίας από την δικαστική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Πρέπει να μάθεις κάποτε ότι πολλοί πολίτες γράφουν σύμφωνα με την ιδεολογία τους και δεν χρηματίζονται από κανένα . Μεταξύ αυτών των πολιτών είμαι και εγώ. ." ακόμα χειρότερα αυτο αν ισχυει γιατι θα επρεπε να γραφεις συμφωνα με πληροφορίες που έχεις και φυσικά με τη χρηση της λογικης σου, είσαι ιδεοληπτικός απλά, ενας φανατικός δηλαδη, ποιο κοντα στον ορο "κομματόσκυλο" παρα πολίτης.

    Απο την άλλη μερια αν θεωρείς την αντιμετωπιση της ΧΑ απο τη δικαιοσυνη και τα μμε σωστη οπως επίσης και για τα δυο άτομα που προανέφερα σωστη , τοτε να σου ευχηθω για εσενα πάντα τέτοια αντιμετώπιση, προσωπικά την απευχομαι.

    ΥΓ Ο Νεκροκατάλογος της Αριστερας είναι μεγαλύτερος φυσικά (Σταλιν , Ποτ, Μαο απο τους γνωστους) απλα έχετε φετιχισμο με το Χιτλερ και πρεπει να αναφερεται σε καθε συζητηση και επίσης δεν έχετε επιχειρημα και προτάσεις , αποδεδειγμένα όντας χρονια πλεον στην εξουσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Τ......εσυ εισαι εξυπνος ανθρωπος.Μην το χαλας μ αυτον τον βαρετο διπολισμο.Αυτην την παγιδα θανατου.Δεν εχει τελος διαβολε ?? Παιζουμε το παιχνιδι τους ?? Ακομη ??Δεν θα μεταβαλεις..καμμια γνωμη ετσι.Ειναι παγιδα.Εσυ θα λες αλφα...ο αλλος απο αντιδραση βητα.Παραλληλοι κοσμοι.Δηλ .τι ?? Το σχεδιο να μην υπαρξει ποτε τομη !!! Διχασμο θελεις αιωνιο ??Γιατι ?? Για να μην εχουμε δυναμη ?? Δεν το θελεις....Τοτε γιατι ?? Οσα κακα εκαναν οι μεν....τοσα και οι δε.Τελος........Αλλαζουμε σελιδα.Αν αλλαξουμε θα ...σκασουν απο θυμο !! Ας σκασουν !!! Τελος.Θα ασχοληθουμε τωρα....μαζι τους...ανευ διαιρεσης.Θα διαιρεσουμε εμεις αυτους !!! Ειτε κοκκινους....ειτε πρασινους...ειτε.μπλε .Τα χρωματιστα καθηκια ολα.....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.