6/5/19

Ανήλικοι Ρομά με μαχαίρι, σφυρί και σκύλο ροντβάιλερ λήστεψαν και τραυμάτισαν Πυροσβέστη στο Μενίδι

Η γνωστή τετράδα των ανήλικων Ρομά με το ροντβάιλερ ξαναχτύπησε
Οι ανήλικοι ηλικίας 14 έως 17 ετών που έχουν γίνει ο φόβος και τρόμος στο Μενίδι, λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ της Κυριακής, επιτέθηκαν υπό την απειλή μαχαιριού, σφυριού και σκύλου ροντβάιλερ σε 38χρονο που διέσχιζε την οδό Ιωνίας για να μεταβεί στο όχημά του.  Αφού τον εγκλώβισαν, τον πέταξαν στο οδόστρωμα χτυπώντας τον με το σφυρί στο κεφάλι και στον θώρακα, ενώ ο σκύλος τον δάγκωσε στο γόνατο. Ο ατυχος 38χρονος, Πυροσβέστης στο επάγγελμα, άμεσα κάλεσε την Άμεση Δράση, ενώ περιπολικό του Α.Τ. Αχαρνών έφτασε στο σημείο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ομάδες της ΟΠΚΕ χτένισαν την περιοχή για να βρουν και να συλλάβουν τους δράστες.
Για τη συνέχεια PoliceNews

11 σχόλια:

  1. Πώς γίνεται να είναι γνωστοί και να κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας τις αλητείες; Απαγορεύεται δύο αστυνομικοί με αρχιδία να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν αφού πρώτα τους δώσουν ένα γερό ξύλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς ναι, αγαπητέ Χαρίλαε. Οι Τσιγγάνοι απολαμβάνουν ειδικής μεταχειρίσεως, όπως και οι λαθρομετανάστες. Διαφορετικά, οι καταυλισμοί των δεν θα ήσαν άβατα, όπως τα Εξάρχεια.

      Πριν την έλευση των Αλβανών λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, δηλ. το 1990-1, ήσαν μία μη προσαρμόσιμη στην κοινωνία μειονότητα, αλλά χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα. Έκτοτε έχουν εξελιχθεί σε μία εξαιρετικά επικίνδυνη μειονότητα, η οποία έχει ανάμειξη στο βαρύ έγκλημα (ληστείες, φόνους, ναρκωτικά κλπ.), αλλά οι ποινές δεν είναι ανάλογες.

      Να προσθέσω ότι αν ρωτήσεις κάποιον τι είσαι, ποτέ δεν θα σού πει "Ρομά". ΓΥΦΤΟΣ θα είναι η απάντηση, προς διάψευση των καραγκιόζηδων τού πολιτικώς ορθού λόγου.

      Διαγραφή
    2. @ Χαρίλαος,

      Το δύσκολο δεν είναι να συλληφθούν. Είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ βέβαιος πως η ΥΔΕΖΙ ήδη γνωρίζει ονοματεπώνυμα και κατοικία των εμπλεκομένων (*) και ήδη έχει σχηματιστεί το παζλ που συνθέτουν οι μουτσούνες τους καθώς και η πυραμίδα της ιεραρχίας εντός της συμμορίας / οργάνωσής τους. Η πραγματική μαεστρία είναι να συλληφθούν όλοι (ηγήτορες και στρατιώτες της συμμορίας) και η δικογραφία να περιέχει αδιάσειστα στοιχεία που να απενεργοποιούν οποιονδήποτε ισχυρισμό θα παρουσιάσει ο δικολάβος που θα κληθεί να τους υπερασπιστεί, έτσι ώστε όταν η υπόθεση δικαστεί να μην υπάρξει ουδεμία διέξοδος διαφυγής για τους κοπρίτες. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι την διαφορά. Όσο για το «…αφού πρώτα τους δώσουν ένα γερό ξύλο…» που ανέφερες, είμαι ευτυχής να γνωρίζω πως η αλάνθαστη συνταγή «πούτσα και ξύλο» ισχύει - ειδικά για περιπτώσεις σαν αυτή.

      (*) είναι τόσο ηλίθιοι, τόσο αγράμματοι και τόσο αδαείς που δεν αντιλαμβάνονται καν πως ο smartρουφιάνος που κουβαλούν πάνω τους 25 ώρες το 24ωρο, έχει ήδη προδώσει πολύ περισσότερα από όσα απαιτεί ως ικανή κι αναγκαία συνθήκη ένα Δικαστήριο να τους χώσει στη πιο βαθιά υπόγα.

      Διαγραφή
    3. Χαρίλαε, στην Κύπρο δεν έχετε πρόβλημα με τούς Τσιγγάνους; Εδώ, πάντως, έχει παραγίνει το κακό. Προ ημερών στην Κρήτη κινδύνευσαν ζωές αστυνομικών! Και δες τι "ποινές" επεβλήθησαν.

      Διαγραφή
    4. Γύφτοι ναι, τι πάει να πει Ρομά; Το Ρομά τι είναι; Ονομαστική αναβάθμιση; Η πραγματικότητα είναι ότι η πλειοψηφία τους δεν προσαρμόζεται σε καμία κοινωνία ενώ ένα από τα αγαπημένα τους επαγέλματα είναι η κλεψιά και η 《ζητιανιά》.

      Αυτό που έγινε στην Κρήτη είναι καθαρή απόπειρα δολοφονίας. Και αυτό το εξαγοράσιμη ποινή προς 5 ευρώ την ημέρα δεν το κατάλαβα Εδώ στην Κύπρο δεν έχουμε πολλούς γύφτους. Εξ όσων θυμάμαι τα μεγαλύτερα προβλήματα που δημιούργησαν κατά καιρούς αφορούσαν την κλοπή καλωδίων για πώληση χαλκού.

      Διαγραφή
    5. Pointman, καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Νομίζω ότι το μόνο που απαιτείται είναι η πολιτική βούληση για πραγματική πάταξη του εγκλήματος. Έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα οι 《γνωστοί άγνωστοι》 που κυκλοφορούν ελεύθερα και μολύνουν την κοινωνία... από αναρχοαποτυχημένοι αλήτες μέχρι ναρκέμποροι και γυφτοαλητάριοι που κάνουν ότι τους καπνίσει νομίζοντας ότι ζουν σε ταινία ή βιντεοπαιχνίδι.

      Διαγραφή
    6. Χαρίλαε, το "Ρομά" είναι το ... πολιτικώς ορθό, όπως γράφω και στο σχόλιό μου 6 Μαΐου 2019 - 12:17 μ.μ. Η κλοπή καλωδίων και χαλκού δεν είναι τίποτε μπροστά στην βαριά εγκληματικότητα, που παρουσιάζουν εδώ και περίπου 15 χρόνια.

      Διαγραφή
  2. Πρέπει να φτιάξουμε μια ειδική αστυνομία μειονοτήτων με ρομα μονο και να τους απολύσουμε μες τους καυταλισμους.Πριν απο αυτο πρέπει να τους εκπαιδεύσουμε σωστά τους μικρούς ρομα να μην κλέβουν, βέβαια αυτο τι κάνουμε χρονια άνευ αποτελέσματος,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Όλα για όλα,

    Ο χαρακτήρας του ανθρώπου πλάθεται. Διαμορφώνεται βάσει της Παιδείας και των παραστάσεων που λαμβάνει από οικογένεια, σχολείο και φίλους. Για να γίνει αυτό που προτείνεις (το οποίο θεωρητικώς μπορεί να συμβεί - δεν είναι ακατόρθωτο), πρέπει να συμβαίνουν οι ακόλουθες ΤΡΕΙΣ συνθήκες:

    1) Θα πρέπει να θέλουν οι ίδιοι οι γύφτοι να αλλάξουν! Θέλουν? Εγώ δεν είμαι σίγουρος. Μπορεί οι περισσότεροι να βολεύονται στην παρανομία και τον ρόλο του «θύματος της άτιμης της κοινωνίας».

    2) Θα πρέπει να θέλει το Ελληνικό κράτος να τους στηρίξει στο να αλλάξουν τρόπο ζωής μέσω της εντατικής και συστηματικής Παιδείας. Θέλει? Εγώ δεν είμαι σίγουρος. Μπορεί και να συμφέρει να τους έχουν μια ζωή «υπό» για να μην σηκώνουν κεφάλι. Εδώ έχουν καταφέρει την νέα Ελληνική γενιά να ΜΗΝ έχει Παιδεία. Σπάνια θα βρεις νεαρό / νεαρά κάτω των 25-30 να μπορεί να γράψει ορθογραφημένα μία πρόταση και να μπορεί να δείξει στο χάρτη που βρίσκεται πχ η Ικαρία, ή το Κιλκίς ή η Κορσική. Άσε που το όνομα «Πλούταρχος» για αυτούς δεν παραπέμπει σε αυτόν που πρέπει.

    3) Θα πρέπει να θέλει η ίδια η Ελληνική κοινωνία να τους δεχτεί ως ισότιμα μέλη ανάμεσά της. Αυτό κι αν είναι δύσκολο! Βλέπεις, λόγω ενός πολύ κακού και παραβατικού παρελθόντος που έχουν οι γύφτοι επί αιώνες, θα χρειαστεί να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να πείσουν για τις καλές τους προθέσεις. Ίσως ένας λύκος που δηλώνει ειλικρινή μεταμέλεια να γίνει πιο εύκολα δεκτός μέσα στο μαντρί με τα πρόβατα από ότι οι γύφτοι σε μία κοινωνία σαν την Ελληνική. Ναι, θα μου πείτε πως τα τσοπανόσκυλα που έχουν οι βοσκοί να φυλάνε τα πρόβατα είναι αρχέγονοι λύκοι που έχουν εξημερωθεί, αλλά στο μεταξύ χρειάστηκε να περάσουν χιλιάδες χρόνια εντατικής εκπαίδευσης και προσαρμογής.

    Εάν οι παραπάνω συνθήκες ικανοποιηθούν, κι εφόσον το Ελληνικό κράτος διατηρήσει την ίδια γραμμή επί δεκαετίες ασχέτως κυβερνήσεων που ίσως έλθουν και φύγουν, κι αφού περάσουν 3-4 γενιές τουλάχιστο να «ξεπλυθούν» οι παλιές αμαρτίες και οι κακές συνήθειες του παρελθόντος, ε, τότε ίσως να αρχίσει να γίνεται δουλίτσα. Στην πραγματικότητα, μιλάμε για τουλάχιστο 75-100 χρόνια εντατικής δουλειάς και προγράμματος παροχής Παιδείας με σκοπό την διαμόρφωση νομοταγούς χαρακτήρα. Τι πιθανότητες δίνεις? Τι λες? Συμφέρει ή ρίχνουμε χρόνο, χρήμα και εργατοώρες δεκαετιών στον κουβά με ρίσκο στο τέλος να κάνουμε μια τρύπα στο νερό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοκ και οργή στη Θεσσαλονίκη: Όμηροι οι κάτοικοι στην «εμπόλεμη ζώνη» μεταξύ Τσιγγάνων και Πακιστανών

    Είναι χάλι αυτό, .... το κέρατό μου; 6 τουλάχιστον αιώνες ζουν στον ελλαδικό χώρο και δεν κατάφεραν, πλην ελαχίστων, να ενταχθούν στην κοινωνία. Ούτε ξέρω άλλη χώρα, μηδέ τής Ινδίας, απ' όπου προέρχονται, εξαιρουμένης, που να έχουν ενταχθεί κοινωνικά. Τους δίνουν επίδομα για το αυτονόητο, δηλαδή να στείλουν τα παιδιά των στο σχολείο. Το εισπράττουν, αλλά τα παιδιά είτε δεν πάνε καθόλου, είτε τις μισές μονάχα ημέρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόβλημα στην πρόοδο τής διδασκαλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι θα γίνει με τούς Γύφτους;

    “Στη φάκα” οι δολοφόνοι της 88χρονης

    και το κλασσικό πλέον "έχουν απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές Αρχές Ηρακλείου για κλοπές και διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων στην ανατολική Κρήτη..." Έχουν ειδική μεταχείριση, όπως και οι λαθρομετανάστες εγκληματίες. Μού είναι αδύνατο να καταλάβω τον λόγο, αλλά όταν οι νομοταγείς Έλληνες φορολογούμενοι σκύβουν το κεφάλι και προσπερνούν τα γεγονότα, τι περιμένεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.