20/3/09

Τούρκοι παρακρατικοί στην ελληνική Θράκη

Ο εκδηµοκρατισµός που ξεκίνησε µε τον Ερντογάν στην Τουρκία έβγαλε στη φόρα το τεράστιο σκάνδαλο «Εργενέκον», που είναι στην πραγµατικότητα το σκάνδαλο της κρυµµένης φύσης του τουρκικού κράτους. Το συγκεκριµένο όνοµα το πήρε το 2001 αλλά ο ρόλος ήταν από δεκαετίες απαράλλαχτος.
Παρά τις αποκαλύψεις, όµως, για τον ρόλο της δολοφονικής οργάνωσης στοεσωτερικό της Τουρκίας, καµµία αποκάλυψη δεν εµφανίστηκε αναφορικά µε τη δράση της στην Κύπρο ή στη Θράκη. Κι αυτό τη στιγµή που ο απόστρατος της JΙΤΕΜ, Βελή Κιουτσούκ, εκ των εγκεφάλων του κυκλώµατος, χρηµάτισε διευθυντής του ανοιχτά φασιστικού και αλυτρωτικού περιοδικού Yeni Bati Trakiya! Το γράψαµε κι εµείς πέρυσι, το γράφει όµως κι ο Ιµπράµ Ονσούνογλου στο περιοδικό «Azinlikca» (τ. 44, Φεβρ. 09) της Κοµοτηνής, µαζί µε πλήθος στοιχείων που συνδέουν το τουρκικό παρακράτος µε τον θανόντα βουλευτή Αχµέτ Σαδίκ, τον «ήρωα» της µειονότητας!
Διαβάζουµε λοιπόν στο άρθρο του Ι.Ο. ότι στα χρόνια 1986-96 την µειονότητα «την καθοδήγησαν προς το (τουρκικό) παρακράτος», ότι «ο Σαδίκ είναι εκείνος που µε το ζόρι έστησε το παρακράτος - Εργκενέκον», ότι «είναι γνωστές οι συχνές συναντήσεις του Σαδίκ Αχµετ µε τον Αµπντουλλάχ Τσατλί* στη Γερµανία (...) η βοήθεια που ζήτησε ο Σαδίκ από τη συµµορία του Τσατλί για να κάνει κάποια δουλειά του στη Σµύρνη, ότι έκανε τη δουλειά του µε τις απειλές της συµµορίας και ότι ο Τσατλί ρίσκαρε να έρθει στην Κοµοτηνή στην κηδεία του Σαδίκ». Ταυτόχρονα ο Ονσούνογλου γράφει ότι µόλις ξέσπασε το σκάνδαλο «Εργκενέκον», έσπευσε ο γ.γ. του Εθνικού Συµβουλίου Ασφαλείας (και πρώην πρεσβευτής στην Αθήνα, είχε επισκεφθεί και τη Θράκη) Μπουρτζούογλου να βραβεύσει τον εκδότη του φασιστοπεριοδικού Yeni Bati Trakiya, θέτοντας το όριο των ερευνών µακράν του δυτικοθρακιώτικου λόµπυ. Στο ίδιο κύκλωµα εντάσσει και τον πρ. ψευτοµουφτή Ξάνθης, Μεχµέτ Εµίν Αγκά, που είχε πάει στην Κύπρο για να στηρίξει τον Ντενκτάς και είχε βραβεύσει τον ...Ντογού Περιντσέκ (κορυφαίο στέλεχος της «Εργκενέκον»). Θυµίζει τη σύγκρουση του Σαδίκ µε τον τότε Πρόξενο Χακάν Οκτσάλ (όταν απειλούσε τον τελευταίο δηµοσίως!) και την όλη πολιτεία του «ανεξάρτητου» βουλευτή Ροδόπης που απειλούσε µε αύξηση της µαύρης λίστας** από 200 σε 2.000 άτοµα και δήλωνε ότι «η µειονότητα χρειάζεται απατεώνες»!
Δύσκολο το θέµα που έπιασε (προς τιµην του) ο Ονσούνογλου αλλά θα το παλαίψουµε και σε επόµενο φύλλο µας µε περισσότερα στοιχεία.
Μ.Κ. («ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ», 16-3-09)

* Πρόκειται για τον πιο διάσηµο φονιά του παρακράτους και του υποκόσµου στην Τουρκία
** Η περίφηµη λίστα των ανεπιθύµητων µειονοτικών µε την οποία κάποτε η Τουρκία απαγόρευε την είσοδό τους στην επικράτειά της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.