20/3/09

Εκδήλωση: Γεωπολιτική, Γεωστρατηγική και Διπλωματία

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, στον πολυχώρο διαλόγου «Παλλάδιον» η εκδήλωση των ιστολογίων «Στρατηγική-Γεωπολιτική» και «Ινφογνώμων» με την συμμετοχή των διακεκριμένων δημοσιογράφων Παντελή Σαββίδη της ΕΤ3 (εκπομπή Ανιχνεύσεις-(http://www.anixneuseis.gr/) και της Στέλλας Μαργαριτίδου (εφημ. Μακεδονία).
Είναι η πρώτη φορά που
πραγματοποιείται μια τέτοιου είδους εκδήλωση στην Ελλάδα από ιστολόγια η οποία έγινε αποδεκτή με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό.
Ο αριθμός των παρευρισκομένων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ χαρακτηριστικό γεγονός της σημασίας της εκδήλωσης ήταν η παρουσία μεταξύ των θαμώνων, Βουλευτών, Ακαδημαϊκών, Καθηγητών, Ξένων Διπλωματών, Στρατιωτικών, Καθηγητού της γείτονος Τουρκίας και πλήθους αναγνωστών μας, από πολλά μέρη της Ελλάδος.
Ως διοργανωτές και συντελεστές της εκδήλωσης, ευχαριστούμε ενθέρμως και εκθύμως όλους τους φίλους και παρευρισκομένους, των οποίων η καθολική και πολυπληθής συμμετοχή, σ΄ ένα γεγονός που για πρώτη φορά συμβαίνει στην Ελλάδα, μας υποχρεώνει να το επαναλάβουμε και σε άλλες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας, πιθανόν σε συνεργασία και με άλλα ιστολόγια.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση καταδεικνύει την δύναμη που διαθέτουν τα ιστολόγια και την αποδοχή που απολαμβάνουν από τους ενεργούς ΄Ελληνες πολίτες.
Ζητούμε συγνώμη σε όλους όσους δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στον χώρο της εκδήλωσης, λόγο υπερβολικού αριθμού συμμετεχόντων.
Η πρωτοπόρος αυτή εκδήλωση ευχόμεθα να εμπνεύσει και άλλα ιστολόγια, και, πέραν της ηλεκτρονικής επικοινωνίας με το κοινό τους, να επεκταθούν και σε ουσιώδη επικοινωνία και επαφή μαζί τους.
Η εκδήλωση των δύο φιλικών ιστολογίων με την συμμετοχή διακεκριμένων δημοσιογράφων, έρχεται σε μια περίοδο όπου ο ηλεκτρονικός τύπος, η ελευθερία διακίνησης ιδεών μέσου του διαδυκτίου, χρησιμοποιήθηκαν από κάποιους ως μέσο για άνομες ενέργειες και για πρόκληση σοβαρών ταραχών στην χώρα, τον διεθνή διασυρμό της, τις καταστροφές περιουσιών, κλπ...
Ευχαριστούμε και πάλι θερμά όλους τους συμμετέχοντες.
΄Ομηρος Φωτιάδης- Σάββας Καλεντερίδης

4 σχόλια:

  1. Αυτο είναι το πλεονέκτημα και το μειονέκτημα της Δημοκρατίας.
    Απλά μετρά η συνέχεια μιας προσπάθειας.
    Η προσπάθεια για μένα πρέπει να είναι ομαδική. Προσωπικά καταθέτοντας το δικό μου πιστεύω εχω να πώ ότι είστε απο τα δυο πιο αξιόλογα ιστολόγια και αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση. Δεν εχω και δεν θα έχω καμιά ανταγωνιστική διάθεση απέναντι σας όπως και απέναντι σε κανέναν συνάδελφο. Σε οτι μου ζητηθεί και μπορώ θα συμμετέχω. Δεν επιδιώκω την προσωπική προβολή μα δεν θα μου ήταν αδιάφορη και η στήριξη σας σαν ηθικό κίνητρο να συνεχίσω. Θεωρώ ότι έτσι μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συλλογικότητα σε αυτή την κοινή προσπάθεια για την ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Turks see the United States as Turkey's greatest enemy (44 percent).
    Israel follows with 15.2 percent and Greece with 5.7 percent.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει καμιά καταγραφή της εκδήλωσης να ακούσουμε κι εμείς που λείπαμε τι ειπώθηκε;
    Φίλιππος
    http://1453-2009.pblogs.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Σάββα συγχαρητήρια για την εκδήλωση, ήμουν σίγουρος για την επιτυχία της. Εύχομαι την επόμενη φορά να καταφέρω να έρθω. Περιμένουμε με ανυπομονησία το video της εκδήλωσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.