11/7/11

Παραιτήθηκαν υπουργός Άμυνας και Αρχηγός της Ε.Φ.

Λευκωσία: Την παραίτησή τους υπέβαλαν τη Δευτέρα, μετά την φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι, ο υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης.Οι παραιτήσεις τους ανακοινώθηκαν μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου στο προεδρικό μέγαρο.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας έκανε αμέσως δεκτές τις παραιτήσεις και ζήτησε από τον υπουργό και τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι να αντικατασταθούν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι κηρύχθηκε τριήμερο πένθος και ότι οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις ματαιώνονται.Συμπλήρωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε σε στρατιωτικό υλικό που είχε κατασχεθεί το 2009 από ιρανικό πλοίο με προορισμό τη Συρία.

Σε ερώτηση εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο διολοφθοράς απάντησε ότι εκ πρώτης όψεως το σενάριο αυτό αποκλείεται και ότι θα γίνει ενδελεχής έρευνα από την αστυνομία.Επίσης, κάλεσε την κοινωνία και τα ΜΜΕ να μην διασπείρουν φήμες που μπορεί να προκαλέσουν πανικό.
http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/73840

1 σχόλιο:

  1. Ναι, ακριβώς όπως παραιτούνται στην Ελλάδα μετά από μια εθνική καταστροφή, όπως στα Ίμια πχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.