30/6/12

Δ. Χριστόφιας: Σταθεροί στο αίτημα για υπαγωγή στο Μηχανισμό

«Μπορούν να συνδυαστούν προσφυγή στον EFSF και διμερή δάνεια»
Στην παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά και στη μεγάλη έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα απέδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, την προσφυγή της χώρας του στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ.
«Πέφτουμε στην αγκαλιά του μηχανισμού λόγω της μεγάλης αγοράς ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από τις κυπριακές τράπεζες...Το δημοσιονομικό μας έλλειμμα είναι διαχειρίσιμο. Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι κάτω από 3%», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στη ΝΕΤ λίγες ώρες μετά από την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, αλλά και πριν από την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο.
Σε ό,τι αφορά το ύψος της βοήθειας που θα χρειαστεί η Κύπρος επανέλαβε πως δεν μπορούν ακόμη να υπολογιστούν ακριβώς ποσά, ωστόσο εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστούν υπέρογκα ποσά.
Σημείωσε ακόμη ότι η Κύπρος έχει υποβάλει αιτήματα για διμερή δάνεια από τη Ρωσία και την Κίνα και αναμένει απαντήσεις, διευκρινίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει συνδυασμός της προσφυγής στο μηχανισμό της ΕΕ και διμερών δανείων.
«Είμαστε σταθεροί στην αίτηση που κάναμε στην ΕΕ», επισήμανε, ενώ ανέφερε ότι αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβεί στην Κύπρο πριν από τις 9 Ιουλίου.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, χαρακτήρισε θετικά τα αποτελέσματά της τόσο τις χώρες του νότου αλλά και ευρύτερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.