27/6/12

Με αντιδράσεις η επίσκεψη Μπαχτσελί στην Ξάνθη


Κάτω από σοβαρές αντιδράσεις πραγματοποιήθηκε η ολιγόωρη επίσκεψη του Τούρκου Εθνικιστική ηγέτη του κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θράκη και στα Βαλκάνια. 
Ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων έφτασε στην Ξάνθη λίγο μετά τις 4 και συνέφαγε με στελέχη της μειονότητας στο εστιατόριο Ξανθίππη. Ακολούθως έγινε δεκτός από τον Ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ στην έδρα του, στην οδό Στογιαννίδου, πίσω από το ρολόι.

Την ίδια ώρα 30-40 συγκεντρωμένοι από διάφορoυς χώρους,  στην κεντρική πλατεία, φώναζαν συνθήματα εναντίον της Τουρκίας και του Τούρκου ηγέτη ενώ κατά διαστήματα έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Κρατούσαν πανώ και σημαίες και ελάχιστοι μόνο είχαν άγριες διαθέσεις που περιορίστηκαν σε λεκτικές επιθέσεις προς τα στελέχη της μειονότητας που ήταν στο σημείο.Διαμαρτυρήθηκαν, επίσης για το γεγονός ότι επιτράπηκε η επίσκεψη του Τούρκου Πολιτικού στη Θράκη ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν κάτω των 25 ετών.

Η Αστυνομία είχε  λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χειρίστηκε  με ευκολία τους διαδηλωτές. Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί μετά τον Ψευδομουφτή, κατευθύνθηκε στην λεγόμενη "Τουρκική Ένωση Ξάνθης", ενώ οι διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο της συμβολής των οδών Τσαλδάρη και Καραολή, όπου τους απαγορεύτηκε η είσοδος, με αποτέλεσμα να κάνουν πορεία μέχρι την Πλατεία Μπαλτατζή, πριν διαλυθούν.

Πολλά επώνυμα στελέχη της μειονότητας στην ΤΕΞ
Στην ΤΕΞ παρέμεινε για περίπου μισή ώρα όπου μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα και κατόπιν αναχώρησε για τα μουσουλμανικά κοιμητήρια, πριν κατευθυνθεί στην Κομοτηνή. Εκτός του Προέδρου της Ένωσης Αχμέτ Καρά, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρώην βουλευτές Φαίκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν, ο Δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τζουκάλ, ο επικεφαλής του κόμματος DEB στην Ξάνθη Οζάν Αχμέτογλου και άλλα στελέχη. 
http://www.xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.