27/6/12

Το ΡΚΚ ανήρτησε σημαίες του Κουρδιστάν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας

Τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η κρίση στις σχέσεις Συρίας-Τουρκίας με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους από τη συριακή αεράμυνα, ένα γεγονός έρχεται να πυροδοτήσει νέες εντάσεις στις σχέσεις των δυο χωρών.
Κούρδοι της Συρίας, σε μεθοριακό σταθμό κοντά στο χωριό που γεννήθηκε ο ηγέτης των Κούρδων, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, ανήρτησαν τη σημεία του Κουρδιστάν εκεί που κανονικά έπρεπε να κυματίζει η σημαία της Συρίας.
Το γεγονός προβληματίζει έντονα την Τουρκία, αφού σε ύψωμα που βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων, κυματίζει η επίσημη σημαία της Συρίας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εφημερίδα Χουρριέτ, το ΡΚΚ έχει ανοίξει έξι σχολεία στην κοντινή κωμόπολη Ayn-el Arap, στα οποία εκπαιδεύονται οι νεαροί της περιοχής στην ιδεολογική εκπαίδευση του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος. 
Επίσης, στρατιωτικός που υπηρετεί σε μονάδα των συνόρων στο Mürşitpınar, που αναρτήθηκαν οι σημαίες του Κουρδιστάν, ανέφερε στην τουρκική εφημερίδα ότι η μισή στρατιωτική δύναμη του ΡΚΚ έχει μετεγκατασταθεί από το Κανδήλι στο Δυτικό (συριακό) Κουρδιστάν, με σκοπό να αναλάβει επιχειρήσεις.
3 σχόλια:

 1. "η μισή στρατιωτική δύναμη του ΡΚΚ έχει μετεγκατασταθεί από το Κανδήλι στο Δυτικό (συριακό) Κουρδιστάν"...

  πάλι αθώα κατσίκια βομβάρδισαν οι Τούρκοι στον όρο Κανδήλη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η είδηση αυτή δεν θα έλεγα ότι είναι και τόσο σημαντική.To ΠΚΚ δεν διαθέτει την οργανωτική και μαχητική ισχύ όπως την επόχή που μεσουρανούσε ο ηγέτης του, Οτσαλάν.Μπορεί μόνο να προκαλεί πονοκέφαλο στην Τουρκία, όχι ένα αποφασιστικό πλήγμα όπως την δεκαετία του 80 και 90 όταν οι Τούρκοι νεκροί στραττιώτες μηνιαίως μετριούνταν στις πολλές δεκάδες και η δοικητική μηχανή είχε αποδιοργανωθεί τελείως. Η Τουρκία έχει προοδεύσει στο ζήτημα της εξάρθρωσης του ΚCK, της παράλληλης ημικρατικής δομής του ΠΚΚ στην ανατολική Τουρκία.Κ αυτό είναι ανησυχητικό σημάδι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάντως γερά ανακλαστικά έχει και το PKK.
  Για να βάλει εκεί τις σημαίες, κάτι πάει να προλάβει..
  Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.