28/6/12

ΥΠΕΞ: Οι αξιωματούχοι των Σκοπίων υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις


Τη διαχρονική και σταθερή επιθυμία της Ελλάδας για ταχεία επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μέσα από διαπραγματεύσεις, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ν. Γκρούεφσκι, περί δήθεν ασκήσεως, εκ μέρους της Ελλάδας, «πολιτικής γενοκτονίας».

Όπως δήλωσε ο κ. Δελαβέκουρας, «η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης θα απελευθερώσει το δυναμικό των διμερών μας σχέσεων και θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της γειτονικής χώρας». Παράλληλα, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι αυτονόητη προϋπόθεση για τα ανωτέρω είναι η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι οι προσβλητικές εξαλλοσύνες αξιωματούχων των Σκοπίων- και μάλιστα, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα- ασφαλώς δεν αποτελούν καλό σύμβουλο για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, προς επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

«Το αντίθετο», επισήμανε, «υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις και τροφοδοτούν τη συστηματική αρνητική κυβερνητική προπαγάνδα, που έχει ως στόχο να στρέψει την κοινή γνώμη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εναντίον της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.