28/6/12

Συρία: Χαμάς κατηγορεί Μοσάντ για τη δολοφονία στρατιωτικού στελέχους της «Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη αλήθεια» απαντά ο Εχούντ Μπαράκ

O Καμάλ Χουσεΐν Γανάζ, στρατιωτικό στέλεχος της Χαμάς στη Συρία, δολοφονήθηκε την Τετάρτη σε προάστιο της Δαμασκού, ανακοίνωσε αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης στον Λίβανο, τονίζοντας ότι υπάρχουν υποψίες ότι τον φόνο διέπραξε η ισραηλινή Μοσάντ. «Μια ομάδα αγνώστων μπήκε στο σπίτι του, στο προάστιο Κουντσάγια της επαρχίας της Δαμασκού, και τον σκότωσε», δήλωσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Αφαίρεσαν φακέλους από το σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μοσάντ είναι πίσω από τη δολοφονία», πρόσθεσε αναφερόμενος στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γανάζ ήταν ένας από τους βοηθούς του Μαχμούντ Αμπντελ Ραούφ Αλ-Μαμπχούχ, του στελέχους της Χαμάς που βρέθηκε νεκρός τον Ιανουάριο του 2010 σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ντουμπάι, δολοφονία για την οποία οι ερευνητές «βλέπουν» εντολή Μοσάντ.

Η Χαμάς έλαβε επί πολλά χρόνια τη στήριξη της Δαμασκού απέναντι στο Ισραήλ και το πολιτικό της γραφείο εδρεύει στη Δαμασκό.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, ο επικεφαλής του γραφείου, Χάλεντ Μεσάαλ, και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι δεν διαμένουν πλέον μόνιμα στη Δαμασκό.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός της ισλαμιστικής Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, χαιρέτισε τον αγώνα του συριακού λαού για τη «δημοκρατία», στην πρώτη δημόσια έκφραση υποστήριξης στελέχους του παλαιστινιακού αυτού κινήματος στη λαϊκή εξέγερση στη Συρία, η οποία καταστέλλεται αιματηρά από το καθεστώς.

Εχούντ Μπαράκ: «Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη αλήθεια»

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, παρέμεινε ασαφής, με δήλωσή του την Πέμπτη, για πιθανή ανάμειξη της χώρας του στη δολοφονία του στρατιωτικού στελέχους της Χαμάς στη Δαμασκό.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό για τη Μοσάντ είναι κατ΄ανάγκην αλήθεια», δήλωσε στο στρατιωτικό ραδιόφωνο απαντώντας στην ερώτηση για έναν ενδεχόμενο ρόλο των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών στη δολοφονία του Γανάζ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό υπουργό, ο αξιωματούχος αυτός της Χαμάς δεν ανήκε στους «ακέραιους της γενιάς του».

Επίσης ο Μπαράκ άφησε να εννοηθεί ότι η Ρωσία φέρεται να αποφάσισε να μην προμηθεύσει και άλλα εξελιγμένα όπλα στο συριακό καθεστώς, μετά την επίσκεψη στις αρχές της εβδομάδας στο Ισραήλ, του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ελπίζω ότι δεν θα φθάσουν νέα όπλα στη Συρία, κυρίως για την ενίσχυση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν «ακούει πλήρως αυτά που λέμε» για το θέμα αυτό, το οποίο αφορά την προμήθεια πυραύλων εδάφους-αέρος τύπου S300 στη Δαμασκό.
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=464456 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.