28/6/12

JSS News: Η Τουρκία προκαλεί, η Τουρκία παίρνει γερό χαστούκι, η Τουρκία γαβγίζει ... Η Τουρκία πιεσμένη!

Οι εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού αυξάνονται λίγο περισσότερο κάθε μέρα. Και τι να πούμε; Πριν από μόλις ένα χρόνο, η Τουρκία μιλούσε για αυτή την περίφημη πολιτική της «των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» .
Από τότε, η Τουρκία απείλησε να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα, τη Κύπρο, το Ισραήλ και τώρα τη Συρία. Μηδέν προβλήματα είπαμε!

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατόλια» δημοσιεύει σήμερα το πρωί την είδηση ότι μια νηοπομπή  30 στρατιωτικών οχημάτων, περιλαμβανομένων φορτηγών φορτωμένων με συστοιχίες πυραύλων, κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς την παράκτια πόλη της Αλεξανδρέττας, κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε επίσης ότι τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα, από διάφορες τουρκικές στρατιωτικές βάσεις, είναι επίσης καθ 'οδόν προς την περιοχή του Τάι, που βρίσκεται κοντά στη γειτονική Συρία. 
«Άλλα οχήματα του πεζικού αναπτύσσονται στη περιοχή» προσθέτει, τέλος, το τηλεγράφημα.

Οι εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού κορυφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά την ομολογία του συριακού στρατού ότι είναι υπεύθυνος για την καταστροφή ενός τουρκικού μαχητικού στην ανοικτή θάλασσα.
«Νομίζαμε ότι ήταν ένα αεροπλάνο της Τσαχάλ» ομολόγησε με ντροπή ένας Σύρος αξιωματούχος σήμερα το πρωί. Φαντάζομαι τη χαρά που ένιωσε όταν πίστευε να είχε καταρρίψει ένα ισραηλινό F-16.  Φαντάζομαι επίσης τη δεύτερη αντίδραση «Kiss Kool», όταν έμαθε ότι το αεροπλάνο ήταν τουρκικό!

Αλλά τα γεγονότα δεν σταματάνε εκεί, καθώς ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, υποστηρίζει επίσης ότι «η Συρία προσπάθησε να αναχαιτίσει τα τουρκικά αεροσκάφη που αναζητούσαν τα λείψανα του πρώτου αεροσκάφους που καταρρίφθηκε».

Σε κάθε περίπτωση, αν και κανείς δεν γνωρίζει πως θα διαμορφωθεί πραγματικά το αύριο από τη πλευρά της Συρίας, διαπιστώνουμε ήδη ότι η Τουρκία συνεχίζει να διαδραματίζει το ρόλο που έδωσε στον εαυτό της για πολλά χρόνια: ένα έθνος πολεμόχαρες και που δίνει μαθήματα στους άλλους.

Καλά θα ήταν να υπενθυμίσουμε στον Ερντογάν, ότι αν το αεροπλάνο του δεν είχε πετάξει πάνω από τη Συρία παράνομα, ποτέ δεν θα είχε καταστραφεί. Το ίδιο το γεγονός ότι το αεροσκάφος πέταξε επάνω από το έδαφος της Συρίας αποτελεί casus belli.

Όπως πάντα όταν οι Τούρκοι τα κάνουν μπουρδέλο (sic), παραπονούνται για το χαστούκι που πήρανε και μετά γαυγίζουν όσο πιο δυνατά μπορούν, για να δείξουν ότι «άμα θέλουν» μπορούν να τα κάνουν ακόμα χειρότερα.

Jonathan-Simon Sellem - JSSNews 


3 σχόλια:

 1. Καλό το άρθρο

  Το δικό μας πρόβλημα, βέβαια, το γεγονός ότι εδώ στην Ελλάδα προπαγάνδιζαν τα "μηδενικά προβλήματα" πιο ένθερμα από τον Νταβούτογλου. Επιπλέον μιας έτσι οι Έλληνες πίστεψαν ότι τα ελληνοτουρκικά προβλήματα είναι μηδέν, ο Νταβούτογλου έρχεται εδώ τον Σεπτέμβριο. Κανείς δεν αποκλείει πλέον νέες κουμπαριές και νέα ζεϊμπέκικα

  Θουκυδίδης:"στις διεθνείς σχέσεις δίκαιο έχει όποιος έχει ίση δύναμη και όταν αυτό δεν ισχύει ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί και προσαρμόζεται"

  Παναγιώτης Ήφαιστο www.ifestosedu.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Panayiotis Ifestos 28 Ιουνίου 2012 9:56 μ.μ.,

  Πές τα χρυσόστομε, ἐδῶ φοβόμαστε τὴν Τουρκία ἤ σκύβουμε συνειδητά κεφάλι στὸν ἡγεμόνα τῆς περιοχῆς (Η.Π.Α.). Πόσα χρήματα ἔχουν αὐτὲς οἱ Η.Π.Α.; Κάποιοι νὰ ἀντισταθοῦν δὲν θὰ βρςθοῦν;

  Δὲν τολμᾶμε τὰ 12ν.μ. καὶ μιλᾶμε γιὰ Α.Ο.Ζ., ξέρετε πόσες χῶρες ἔχουν πετρέλαιο καὶ εἶναι πάμφτωχες;
  Ἐρωτῶ, ἐὰν ὁ ἐχθρὸς περνᾶ τὴν γραμμή του γιὰ τὰ 12ν.μ. στὴν Α.Ο.Ζ. δὲν θὰ τὰ καταφέρει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και το χειρότερο όλων είναι ότι τον αδύνατο, δεν τον σέβεται κανένας.
  Ισως κάποιοι τον λυπούνται, αλλά...ως εκεί.
  Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.