28/6/12

Τουρκική φάλαγγα κατευθύνεται προς τα σύνορα με τη Συρία Κινήσεις τουρκικών μονάδων στα σύνορα με τη Συρία.

Τουρκική στρατιωτική φάλαγγα, που μεταφέρει αντιαεροπορικούς πυραύλους, αναχώρησε την Πέμπτη από βάση κοντά στην συριακή μεθόριο και κατευθύνεται προς τουρκική επαρχία όπου βρίσκεται μεγάλος καταυλισμός για Σύρους πρόσφυγες, μετέδωσαν τοπικά πρακτορεία ειδήσεων.
Οπτικό υλικό που μετέδωσε το πρακτορείο DHA δείχνει την οχηματοπομπή περίπου 12 φορτηγών και άλλων οχημάτων να περνάει από τις πύλες της εισόδου της βάσης δίπλα από μια τουρκική σημαία.

Το πρακτορείο Dogan μετέδωσε ότι η οχηματοπομπή από την 5η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία κατευθύνεται προς την επαρχία Κιλίς, τόπο όπου βρίσκεται ένας μεγάλος καταυλισμός προσφύγων. Ορισμένοι δρόμοι αποκλείστηκαν προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευσή της.

Η Τουρκία αναπτύσσει στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων της με την Συρία μετά την κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους της την περασμένη εβδομάδα από την Δαμασκό, δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αναπτύσσονται στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων στην επαρχία Χατάι. Η Τουρκία λαμβάνει προφυλάξεις μετά την κατάρριψη του μαχητικού της», είπε ο αξιωματούχος διατηρώντας την ανωνυμία του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει πόσοι στρατιώτες ή οχήματα μεταφέρονται, αλλά είπε ότι σταθμεύουν στις μεθοριακές περιοχές Γιαϊλαντατζί Αλτινόζου και Ρεγιαχανλί της επαρχίας της νότιας Τουρκίας Χατάι και ότι κατά μήκος των συνόρων αναπτύσσονται και αντιαεροπορικά όπλα.
Ο αξιωματούχος δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης για κινήσεις στρατευμάτων ανατολικότερα, κατά μήκος των συνόρων στις τουρκικές επαρχίες Γκαζιαντέπ και
Σανλιούρφα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή είχε μεταδώσει προηγουμένως ότι φάλαγγα περίπου 30 στρατιωτικών οχημάτων, περιλαμβανομένων φορτηγών που μεταφέρουν συστοιχίες πυραύλων, ξεκίνησε από την παραθαλάσσια πόλη της Τουρκίας Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα), στην επαρχία Χατάι με κατεύθυνση την συριακή μεθόριο, που απέχει 50 χιλιόμετρα, μετέδωσαν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και ότι τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα επίσης μετέβησαν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Σανλιούρφα στη μέση των συνόρων της Τουρκίας με την Συρία και την Χατάι.


Την κατάσταση με τη Συρία εξετάζει το ΣΕΑ στην ΆκυραΣυνεδριάζει στην καθιερωμένη του μηνιαία συνάντηση στην Άγκυρα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, με θέμα την κατάσταση στη Συρία και την κρίση στις διμερείς σχέσεις μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, της συνεδρίας θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ και αρχίζει στις 13.30.

Της συνεδρίας προηγήθηκε συνάντηση μελών του ΣΕΑ και του επικεφαλής των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν με τον Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν.
http://kathimerini.com.cy/i

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.