27/6/12

Μιλλιέτ: «Θερμαίνεται» η μεθόριος Τουρκίας – Συρίας

Σχετική Αναρτηση:Το ΡΚΚ ανήρτησε σημαίες του Κουρδιστάν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας
Για αυξανόμενη ένταση στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, καθώς σε συριακή κωμόπολη κοντά στη συνοριακή γραμμή έχει υψωθεί η σημαία του Κουρδιστάν.Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «προβοκατόρικη» ενέργεια, λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από τη Συρία. Η σημαία ύψους 15 μέτρων έχει υψωθεί σε κωμόπολη της Συρίας ακριβώς απέναντι από χωριό της επαρχίας Σουρούτς στο νοτιοανατολικό νομό της Σανλιούρφα της Τουρκίας.
Όπως αναφέρεται, η σημαία είναι ορατή και με γυμνό μάτι από τις περιοχές της Τουρκίας, ενώ κάτοικος της τουρκικής επαρχίας υποστήριξε μιλώντας στη Μιλλιέτ ότι συγγενείς του στην άλλη μεριά των συνόρων τον ενημέρωσαν πως Κούρδοι αντάρτες του ΠΚΚ από το όρος Καντίλ έχουν τον πλήρη έλεγχο της συριακής κωμόπολης Ayn- el Arap, όπου έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία τις νύχτες.

Τουρκική στρατιωτική πηγή της περιοχής φέρεται επίσης να δήλωσε ότι οι Κούρδοι αντάρτες έχουν ακροβολιστεί στο συριακό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Τουρκία
http://www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.