28/6/12

Οργισμένο το Ισραήλ Ευθύνες στο Ταλμούδ για την εξάπλωση των ναρκωτικών ρίχνει το Ιράν

Τεχεράνη: Η διδασκαλία του Ταλμούδ, ενός από τα πιο ιερά βιβλία του ιουδαϊσμού, ευθύνεται για την εξάπλωση των ναρκωτικών, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ιρανικής κυβέρνησης Μοχαμάντ Ρεζά Ραχιμί, προκαλώντας την οργή του Ισραήλ.«Η διάδοση των ναρκωτικών στον κόσμο είναι συνέπεια της ταλμουδικής διδασκαλίας (...) στόχος της οποίας είναι η καταστροφή του κόσμου» είπε ο Ραχιμί σε διεθνή διάσκεψη που οργανώθηκε την Τρίτη στην Τεχεράνη με θέμα τη διακίνηση ναρκωτικών. Στη διάσκεψη μετείχαν πολλοί ξένοι διπλωμάτες.

«Το Ταλμούδ διδάσκει ότι είναι θεμιτό να πλουτίζεις με νόμιμα και παράνομα μέσα, γεγονός που δίνει (στους Εβραίους) το δικαίωμα να καταστρέψουν την ανθρωπότητα. Ο βασικός υπεύθυνος για την παγκόσμια διακίνηση (ναρκωτικών) είναι το σιωνιστικό καθεστώς» πρόσθεσε ο Ραχιμί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας.

Η ιρανική ηγεσία ζητά συχνά την «εξαφάνιση» του Ισραήλ, το οποίο έχει χαρακτηρίσει «καρκινικό όγκο» στη Μέση Ανατολή, όμως σπανίως επιτίθεται ευθέως στην ιουδαϊκή θρησκεία. Η Τεχεράνη έχει πάντως κατηγορήσει στο παρελθόν τις ισραηλινές υπηρεσίες ότι προωθούν τα ναρκωτικά στο Ιράν για να αποδυναμώσουν το ισλαμικό καθεστώς.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν κατήγγειλε αυτόν τον «αντισημιτισμό του χειρότερου είδους», επικρίνοντας ταυτόχρονα την παρουσία δυτικών διπλωματών στη διάσκεψη. «Το γεγονός ότι ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών χωρών εξακολουθούν να συμμετέχουν σε διασκέψεις που οργανώνει η Τεχεράνη, κατά τις οποίες γίνονται αντισημιτικές δηλώσεις του χειρότερου είδους προσδίδει νομιμότητα στο καθεστώς των Αγιατολάχ, που είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός υπουργός.

«Το ιρανικό καθεστώς δεν αποτελείται από τρελούς αλλά από φανατικούς, αντισημίτες που έχουν συγκεκριμένη στρατηγική, ένα λεπτομερές παγκόσμιο σχέδιο κεντρικό στοιχείο του οποίου είναι, όπως το δηλώνουν ανοιχτά, η καταστροφή του κράτους του Ισραήλ» συνέχισε.

Ο Λίμπερμαν συνέκρινε την ιρανική ηγεσία με το ναζιστικό καθεστώς, υπογραμμίζοντας ότι «ο Χίτλερ είχε πει τρελά πράγματα και πέτυχε να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά του». Και πρόσθεσε ότι μολονότι σήμερα η κατάσταση διαφέρει, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.