1/4/14

Δηλώσεις Νταβούτογλου για την υποκλοπή της σύσκεψης για τη Συρία

ntavutoglu184Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την παράνομη παρακολούθηση της Σύσκεψης Ασφαλείας για τη Συρία. «Έχω κάνει ανακοίνωση σχετικά με το θέμα αυτό», είπε ο κ. Νταβούτογλου και συνέχισε: «Παρά την ανακοίνωση αυτή, η συνέχιση της μετάδοσης των φημολογιών από ορισμένα ΜΜΕ είναι λυπηρή. Βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι έρευνες για τη διερεύνηση του ζητήματος. Κανείς  δεν δικαιούται να προβεί σε ανακοίνωση εξ ονόματός μας.

Εάν είναι να γίνει μια ανακοίνωση αυτή θα την κάνουν, ο Εκπρόσωπος του ΤΥΠΕΞ, ο Υφυπουργός ή εγώ. Είτε οι σχετικές υπηρεσίας ασφαλείας. Πέραν αυτού, κανείς δεν έχει δικαίωμα να προβεί σε φημολογίες στηριζόμενος σε άλλες πηγές από το ΤΥΠΕΞ. Αυτό δεν είναι σωστό. Αυτή είναι μια έρευνα που σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια και διεξάγεται με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Την Παρασκευή μετά τη σύσκεψη επιστρέφοντας στην Άγκυρα πραγματοποίησα συναντήσεις με φίλους που διενεργούν εξαιρετικά αυστηρή έρευνα. Όπως λένε φήμες που κυκλοφόρησαν κανένας από τους άνδρες προστασίας μας δεν ετέθη υπό κράτηση ούτε πρόκειται να κριθεί κανένας από αυτούς ύποπτος. Αυτές μπορεί να είναι ειδήσεις που έχουν ως στόχο να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα. Παρακαλώ πολύ να μη δώσετε προσοχή σε καμία είδηση μέχρι να προβούμε σε δηλώσεις μέχρι να προβούνε σε δηλώσεις οι ενδιαφερόμενες αρχές.»
Η διαρροή της κασέτας από τη μυστική σύσκεψη στο ΤΥΠΕΞ, όπου αποκαλύπτεται ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι αναζητούσαν δικαιολογία για επέμβαση στη Συρία, είχε εκτενή κάλυψη στον τύπο του Σαββατοκύριακου.
Η Hurriyet (έκδοση Σαββάτου) γράφει ότι στο κτίριο, όπου έλαβε χώρα η σύσκεψη δε βρέθηκαν κοριοί, ενώ το ΤΥΠΕΞ και η ΜΙΤ πιστεύουν ότι υπεύθυνοι για τη διαρροή είναι άτομα του εσωτερικού περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την Cumhurriyet, το ΤΥΠΕΞ βρισκόταν στο στόχαστρο παρακολουθήσεων εδώ και ενάμισι χρόνο. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι υπεύθυνος για τη διαρροή είναι ένας εκ των  τεσσάρων ανώτατων αξιωματούχων που συμμετείχαν στη σύσκεψη.
Τέλος, την ευθύνη για τη διαρροή απέρριψε ο Fettulah Gulen (εφ. Zaman).
 Σε άλλες δηλώσεις του ο κ. Νταβούτογλου, επαίρεται για την κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους.  
 «Όταν το αεροπλάνο του al-Assad παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, οι ένδοξες τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, συμπεριφέρθηκαν με τον τρόπο που άρμοζε και το αεροπλάνο κατέπεσε», είπε ο Νταβούτογλου και συνέχισε «Ό,τι και να λένε, ο εναέριος χώρος και τα χερσαία σύνορα αυτής της χώρας είναι τιμή μας. Θα τα διαφυλάξουμε μέχρι τέλους»
 Ο Τούρκος Υπ Εξ μίλησε επίσης και για την κατάργηση των θεωρήσεων με τα κράτη της ΕΕ. «Καταργούμε τις θεωρήσεις. Ελπίζουμε ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα καταργηθούν οι θεωρήσεις και με την ΕΕ. Δεν μπορεί να αφήνεται ο καθένας να περιμένει με τις ώρες μπροστά στην πόρτα του Προξενείου».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.