17/10/14

H ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Με λευκό χρώμα εμφανίζονται οι δυο περιοχές που έχουν δεσμευτεί από την Κυπριακή Δημοκρατία για τη διεξαγωγή ερευνητικών διαδικασιών στα οικόπεδα 2, 3 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ (έως τις 3 Δεκεμβρίου 2014) από την κοινοπραξία ΕΝΙ-ΚΟGAS.
To κίτρινο τετράγωνο παρουσιάζει την ακριβή θέση της πλατφόρμας "SAIPEM 10000". [NAVAREA III 454/14 και 503/14]

Με κόκκινο χρώμα εμφανίζεται η περιοχή που έχει δεσμεύσει παράνομα και προκλητικά η Άγκυρα (ΝAVTEX 765/14) για τη διεξαγωγή τρισδιάστατων ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "BARBAROS HAYREDDIN PASA" και τα σκάφη "BRAVO SUPPORTER" ΚΑΙ "DEEP SUPPORTER" από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014 στα οικόπεδα 1, 2, 3 και 9 της οριοθετημένης κυπριακής ΟΑΖ.

Με λιλά χρώμα παρουσιάζεται η περιοχή που έχει δεσμεύσει η Κυπριακή Δημοκρατία για τη διεξαγωγή από το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό βολών ρουκετών μεταξύ 20 και 22 Οκτωβρίου 2014.
[LCCC Nicosia A1057/14]

Με ανοικτό γαλάζιο χρώμα παρουσιάζονται οι περιοχές που έχει δεσμεύσει η Κυπριακή Δημοκρατία για τη διεξαγωγή πολύ σημαντικής άσκησης μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά φέτος (11 Φεβρουαρίου) που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη δραστηριότητα, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ενεργοποίηση πυραυλικών μονάδων αεράμυνας και του Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς. Η παρουσία σημαντικού αριθμού μαχητικών της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στον αεροναυτικό και χερσαίο χώρο της ΚΔ, εκτός της πολύτιμης συνεκπαίδευσης μεταξύ των δύο πλευρών, προβάλλει τις στρατηγικές σχέσεις που σταδιακά καλλιεργούνται μεταξύ του Κράτους του Ισραήλ και της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

https://www.facebook.com/savvides.petros

ΥΓ. Τον σύνδεσμό μας το έδωσε ο αναγνώστης ΑΛΦΑ 17 Οκτωβρίου 2014 - 7:20 μ.μ τον οποίον ευχαριστούμε 

2 σχόλια:

  1. Εμείς στον στόλο πού τον στείλαμε; Στο Ιόνιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκεί που το ανοιχτό γαλάζιο "μπερδεύεται" με το κόκκινο.... Και επειδή οι Μεμέτηδες κάνουν έρευνες... επ΄αόριστον, οι ημερομηνίες της άσκησης Εθνικής Φρουράς και Ισραήλ μπορεί να "τύχει" να είναι οι ημερομηνίες κατά τις οποίες το BARBAROS HAYREDDIN PASA θα κυνηγάει δεξιά και αριστερά... ανεμόμυλους όπως ο Δον Κιχώτης, εκλιπαρόντας να "προκληθεί"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.