11/9/15

Σεξιστική έκρηξη ενάντια στις αντιστάσεις στα Μνημόνια

Η εμβληματική περίπτωση της Προέδρου της Ελληνικής Βουλής

της Σόνιας Μητραλιά
2015-09-10 01 Sonia-MitraliaΣτις συνθήκες της παροξυντικής κρίσης που συγκλονίζει την Ελλάδα, γινόμαστε μάρτυρες της έκρηξης ενός εξαιρετικά βίαιου σεξισμού ενάντια στις γυναίκες! Και επιπλέον, αυτό συμβαίνει στη κεντρική πολιτική σκηνή μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Πιστεύουμε ότι αυτός ο ακραίος και βίαιος σεξισμός που παίρνει τις διαστάσεις μιας πραγματικής επιδημίας, διαφέρει αισθητά από τον παλιό καθημερινό σεξισμό που γνωρίσαμε στο πρόσφατο πιο ειρηνικό παρελθόν, πριν από την παρούσα κρίση του χρέους.
Εμβληματική μορφή και επίσης κύριο θύμα αυτής της σεξιστικής βίαιης εκστρατείας –καθώς πρόκειται για αληθινή εκστρατεία-  είναι η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Φυσικά, δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η σεξιστική εκστρατεία εναντίον της έγινε ακόμα πιο χυδαία και πιο βίαιη από τότε που πήρε τη πρωτοβουλία να δημιουργήσει την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος και να γίνει πρωταγωνιστικό στοιχείο της σκληρής αντίθεσης στην υποταγή της κυβέρνησης Τσίπρα στα φιρμάνια των πιστωτών της Ελλάδας.

Ας δούμε όμως από πιο κοντά για τι πρόκειται. Κάθε μέρα εδώ και τουλάχιστον 7 μήνες, όλες οι δηλώσεις της Προέδρου της Ελληνικής Βουλής εισάγονται σε σχεδόν όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών καναλιών και των καθημερινών εφημερίδων, με τη φράση-τίτλο «Νέο ντελίριο χτες της Ζωής». Αυτή η μονοτονία των «ντελίριων της Ζωής» διακόπτεται συχνά από γιγάντιους τίτλους του λεγόμενου «λαϊκού» τύπου του είδους «Ο άντρας της δεν μπορεί να μαζέψει τη Ζωή;» ή «η Ζωή είναι για τους ψυχίατρους». Στο μέσο της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, τα κύρια τηλεοπτικά (ιδιωτικά) κανάλια εφεύραν μια ειδική εκπομπή των ειδήσεών τους στις 8 το βράδυ, η οποία καθημερινά παρουσιάζει ό,τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σχετικά με τη Ζωή. Φυσικά, πρόκειται πάντα για γελοιογραφίες, συχνά χυδαίες, συνδυασμένες με παραμορφωμένες εικόνες ή σκίτσα της, η αυθεντικότητα των οποίων δεν είναι –προφανώς- εξασφαλισμένη...

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Εδώ και πολλούς μήνες, ακόμα και βουλευτές δεν διστάζουν να επιτεθούν δημόσια στη Ζωή με φράσεις όπως «κακογαμημένος ουρακοτάγκος», ενώ άλλοι καλούν το σύζυγό της, που είναι καπετάνιος του εμπορικού ναυτικού, να «ξεμπαρκάρει το ταχύτερο για να την ηρεμήσει».

Η απαρίθμηση αυτών των φραστικών σεξιστικών επιθέσεων των οποίων θύμα είναι η Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής θα μπορούσε να συνεχιστεί ακόμα για πολύ, αλλά δεν είναι αυτό το αντικείμενο αυτού του άρθρου. Στη πραγματικότητα, η περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι σημαντική επειδή είναι εμβληματική μιας ολάκερης βίαιης σεξιστικής επίθεσης των διαφόρων εξουσιών (πολιτικών, κομματικών, των ΜΜΕ, του υποκόσμου...) ενάντια στις γυναίκες που αρνούνται να υποκύψουν και επιμένουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματα των καταπιεσμένων. (1) Είναι για αυτό το λόγο που, από τη στιγμή που η Ζωή Κ. επιβλήθηκε ως σύμβολο της αντίθεσης στα Μνημόνια που ερείπωσαν την Ελλάδα, συκοφαντήθηκε, δυσφημίστηκε, ταπεινώθηκε,...με λίγα λόγια, δαιμονοποιήθηκε από όλους εκείνους που στηρίζουν την Τρόϊκα. Και οι επιθέσεις εναντίον της είναι τόσο επίμονες, οργανωμένες, συντονισμένες και συστηματικές που παραπέμπουν σε μια πραγματική πολεμική στρατηγική στόχος της οποίας είναι η πολιτική εξαφάνισήτης από τη δημόσια σκηνή.

Θα ήταν λάθος να αποδώσουμε αυτή το «ακραίο σεξιστικό φαινόμενο» σε ατομικές φαλλοκρατικές συμπεριφορές που είναι τυχαίες ή που οφείλονται σε αναχρονιστικές νοοτροπίες. Εδώ πρόκειται για ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών και όχι για αυτό που υπαινισσόταν το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του (παλιού) Σύριζα όταν δημοσίευε μια ανακοίνωση με το τίτλο «Η σεξιστική επίθεση κατά της Κωνσταντοπούλου παραπέμπει σε αναχρονιστικά στερεότυπα».

Όμως, τι συνδέει το κυνήγι μαγισσών στην αυγή του καπιταλισμού με το σημερινό φαινόμενο του βίαιου σεξισμού, που θα μπορούσε κάλλιστα να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών;

Το κυνήγι μαγισσών εμφανίζεται στην Ευρώπη μεταξύ του τέλους του 15ου και της αρχής του 16ου αιώνα, όταν ο καπιταλισμός κάνει την εμφάνισή του (2) Χαρακτηρίζεται από τη συστηματική δαιμονοποίηση των γυναικών που παρουσιάζονται ως μάγισσες σε μια ιστορική περίοδο κρίσης –ανάλογη με τη σημερινή της έκρηξης της κρίσης του χρέους- που σημαδεύτηκε από εξεγέρσεις και αντιστάσεις που είχαν τις γυναίκες στη πρώτη γραμμή τους.

Σήμερα όπως και τότε, ζούμε στο μέσο μιας αναδιοργάνωσης των σχέσεων παραγωγής και αναπαραγωγής σε βάρος των γυναικών. Πρόκειται για ένα γεγονός εντελώς αγνοημένο από εκείνους που καταλαμβάνουν το πολιτικό προσκήνιο.

Στην εποχή του κυνηγιού μαγισσών, οι γυναίκες είχαν αποκλειστεί από τα επαγγέλματα, από τη γνώση κα από τη κοινή γή, και είχαν περιοριστεί και κλειστεί μέσα στο σπίτι και στη κρεβατοκάμαρα. Σήμερα, διώχνονται από τη δημόσια ζωή και σπρώχνονται να επωμιστούν δωρεάν (!) στο σπίτι, πολλές από τις δημόσιες υπηρεσίες που επωμιζόταν προηγουμένως το κράτος πρόνοιας που διαλύθηκε από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας. Και τα μυθικά ποσά που εξοικονομούνται με αυτό το τρόπο πηγαίνουν φυσικά στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους...

Δεν είναι τυχαίο ότι είναι στην εποχή του κυνηγιού μαγισσών που εμφανίζονται τα γνωστότατατ στερεότυπα του είδους «οι γυναίκες στη κουζίνα». Γυναίκες που δεν φοβόντουσαν να λένε δημόσια αυτά που σκέφτονταν, που είχαν αυτοπεποίθηση, καταδικάζονταν και χαρακτηρίζονταν «γυναίκες οξύθυμες και ενοχλητικές που διατάρασσαν τη δημόσια ειρήνη και όξυναν τις δημόσιες αντιπαραθέσεις». Το να είσαι γυναίκα και να ασχολείσαι με τα κοινά εθεωρείτο έγκλημα και η ένοχη άξιζε να ριχτεί στη πυρά.

Αν όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι από τη καθημερινότητα της δικής μας αυταρχικής εποχής λιτότητας δεν κάνετε λάθος. Στη σημερινή Ελλάδα των ανθρώπινων και κοινωνικών ερειπίων, όλοι εκείνοι που υπερασπίζονται τους δημίους και τις απάνθρωπες πολιτικές τους (ΜΜΕ, νεοφιλελεύθερα πολιτικά κόμματα, διεφθαρμένοι πολιτικοί, κέντρα εξουσίας λιγότερο ή περισσότερο ορατά, εργοδοτικές οργανώσεις ή ακόμα και το οργανωμένο έγκλημα) χρησιμοποιούν όπως ποτέ άλλοτε στο παρελθόν τον πιο αισχρό σεξισμό για να συντρίψουν τις γυναίκες που μπαίνουν επικεφαλής των αγώνων ενάντια στις πολιτικές λιτότητας ή στο σύστημα-χρέος, που τολμούν να υπερασπιστούν τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τη φύση, τα αμέτρητα θύματα των βίαιων πολιτικών που εφαρμόζονται.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια στρατηγική που μοιάζει με εκείνη που χρησιμοποιεί το οργανωμένο έγκλημα για να επιβάλει το «νόμο» του –το νόμο του αφέντη, του νταβατζή- πάνω στο σύστημα εκμετάλλευσης των σκλάβων του σεξ, στο sex-trafficking.Συνίσταται στη χρήση του φόβου, της βίας, των βασανιστηρίων ή ακόμα και της θανάτωσης για να συντριβεί κάθε αντίσταση, για να ισοπεδωθεί η ψυχή και το πνεύμα, η αξιοπρέπεια και η αυτοεκτίμηση, και για να πειθαρχηθεί το σώμα των γυναικών ώστε να υποταγούν άνευ όρων προκειμένου να θυσιαστούν στο βωμό της μεγιστοποίησης του κέρδους του πορνικού συστήματος.

Μετά από όλα αυτά δεν μπορούμε παρά να εντυπωσιαστούμε αρνητικά από τη στάση ενός θεσμού όπως η Γενική Γραμματεία Ισότητας της κυβέρνησης Τσίπρα, που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται κάθε γυναίκα θύμα σεξιστικών επιθέσεων, η οποία έμεινε εντελώς απαθής μπροστά στο πραγματικό σεξιστικό λιντσάρισμα της Προέδρου της ελληνικής Βουλής. Αυτή η αρνητική εντύπωση γίνεται μάλιστα ακόμα μεγαλύτερη από τη στιγμή που ξέρουμε ότι θύμα αυτού του λιντσαρίσματος είναι ένα προβεβλημένο δημόσιο πρόσωπο που ήταν ταυτόχρονα και ηγετικό στέλεχος του κόμματος (Σύριζα) μέλη του οποίου ήταν επίσης ...η Γενική Γραμματέας Ισότητας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας! Όμως, αυτές οι διδακτικές εκπλήξεις κορυφώνονται όταν μαθαίνουμε ότι η ίδια Γενική Γραμματεία έσπευσε να αντιδράσει και να καταδικάσει τη σεξιστική επίθεση μιας εφημερίδας θύμα της οποίας ήταν η Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου που εκπροσωπεί το ΔΝΤ και είναι επικεφαλής της παρούσας Τρόικας που επιβάλει τα φιρμάνιά της στην Ελλάδα.

Σταθήκαμε λίγο περισσότερο σε αυτή την υπόθεση μια και είναι εμβληματική των νεοφιλελεύθερων καιρών μας. Πιστεύουμε ότι για να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας ως φύλο, πρέπει να κάνουμε να (ανα)γεννηθεί ένα ριζοσπαστικό φεμινιστικό ρεύμα, που θα αναδυθεί μέσα από τους αγώνες των γυναικών ενάντια στην πολύ σκληρή κοινωνική πραγματικότητα αυτής της αρχής του 21ου αιώνα, ενάντια στο σύστημα-χρέος και στους κάθε λογής πατριαρχικούς φονταμενταλισμούς. Πρέπει να κάνουμε να (ανα)γεννηθεί ένα φεμινιστικό ρεύμα που έρχεται σε ρήξη με το φεμινιστικό ρεύμα του φύλου το οποίο ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για τις πολιτικές ταυτότητας φύλου και αρνείται τη σχέση της ζωής που βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες ως φύλο με τη ταξική πάλη, καθώς και με άλλες ανισότητες και διακρίσεις.

Συμπέρασμα: Ο σεξισμός που σαρώνει σήμερα την Ελλάδα είναι επίφοβος επειδή είναι ένα όπλο που χρησιμεύει για να διαιρεί τους αγώνες και να συντρίβει τις αντιστάσεις όλων μας, γυναικών και ανδρών. Δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά τους πάντες, άνδρες και γυναίκες, και μάλιστα πολύ πέρα από τα ελληνικά σύνορα...

Σημειώσεις
1. Βλέπε το άρθρο της Σόνιας Μητραλιά «Βία κατά των γυναικών: ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!http://www.contra-xreos.gr/arthra/470-via-kata-ton-gynaikon-ena-stratigiko-oplo.html

2. Βλέπε το σημαντικό έργο της Σίλβια Φεντερίτσι «Καλιμπάν και η μάγισσα» στις εκδόσεις των Ξένων

ΠΗΓΗ : www.contra-xreos.gr

21 σχόλια:

  1. Βλεπω παντα μια γενναιότητα στις δηλωσεις της Ζωης . Βλεπω μια αληθινη Ελληνιδα .
    Αυτο δεν το βλεπω στους περισσοτερους ανδρες σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, επειδή η Ζωή είναι γυναίκα πρέπει να τις χαριζόμαστε. Να την αφίσουμε, αυτή κι οποιαδήποτε άλλη γυναίκα να προκαλεί, όπως προκαλεί η Ζωή. Αυτό για σας μπορεί να αποτελεί θέσφατο, πρέπει να γνωρίζεις όμως πως όποιος πέφτει στο λάκο της πολιτικής και θέλει να το παραστήσει ηγέτης, χωρίς να διαθέτει τις προϋποθέσεις, επόμενο είναι πως θα τον φάνε τα φίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 76χρονε οικογενειαρχη,παντου και παντα παρον!!!.
      Στηλοβατης βασταζος,συμμοριτων.
      Με το αζημιωτο κυριε 76χρονε οικογενειαρχη!!!.
      Κυριε καλεντεριδη,αυτοι οι τυποι-ισοπεδοτηρες της λογικης,γιατι δεν λογοκρινονται,δυο μετρα δυο σταθμα,ποιος ο λογος?.
      Η εκλογες ειναι μπορα,θα μου πειτε,τωρα αν, υπαρχουν και τιποτα συμφετοντα,ολα γινονται.
      Παλι καθετη πτωση αξιων,προεκλογικα!!!.
      Η ζωη Κωνσταντοπουλου,ειναι πολυ επικινδυνη για τους συμμοριτες-προδοτες.
      Αυτοι με την σιγουρια της πλατης των Αρχηνταβατζηδων,εχουν ξεσαλωσει,δεν σεβωνται τιποτα.
      Για αυτο λοιπον,θα δοκιμασω την Χρυση Αυγη,μηπως λεω μηπως,αποδειχτει το πατριωτικο κομμα, που θα κανει την Ελλαδα των Ελληνων,και οχι των συμμοριων.-

      Διαγραφή
    2. Με επικρίνεις για το σχόλιό μου, συμφωνόντας απόλυτα μαζί μου. Εγώ δεν μπορώ να σε κατανοήσω. Το ίδι πιστεύω πως ισχύει και για τον εαυτό σου. Δεν καταλαβαίνεις το τι σου γίνεται.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Τι αρλούμπες Θεέ μου! Αναρωτιέμαι ,όταν τα παπαγαλάκια του Συστήματος επιτίθονταν στη σύζυγο και στην κόρη του Ν.Μιχαλολιάκου ,με μόνο "επιχείρημα" την εμφάνισή τους ,που ήταν η Κα Μητραλιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΙΘΟΙ, ΠΛΙΝΘΟΙ, ΚΕΡΑΜΟΙ, ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΡΙΜΜΕΝΟΙ!
    Δηλαδή , ἡ ἐκστρατεία λάσπης κατά τῆς Ζωῆς Κωνσταντοπούλου, ἔχει ὡς θεμέλιο τό γεγονός ὅτι ὡς γυναῖκα ὑπερασπίζεται μέ τίς θέσεις της αὐτούς πού πλήττουν οἱ πολτικές λιτότητος; Δέν θά εἰσέπραττε τήν ἴδια ἐκστρατεία λάσπης καί ἕνας ἄντρας στήν θέση της μέ τίς ἴδιες ἀπόψεις καί δράση;
    Οἱ πολιτκές λιτότητας δηλαδή στρέφονται κυρίως κατά τῶν γυναικῶν, διότι ὁ καπιταλισμός ἀνέκαθεν, ἀπό τήν...αὐγή του, προέβαινε σέ κυνῆγι μαγισσῶν; Δηλαδή οἱ πολιτκές λιτότητας δέν στρέφονται κυρίως κατά τῆς μεσαίας καί τῆς κατωτέρας οἰκονομικῆς τάξεως, πλήτοντας κυρίως τούς ἀσθενεστέρους αὐτῶν τῶν κοινωνικῶν στρωμάτων, δηλαδή καί τίς γυναῖκες, ἀλλά καί τούς νέους καί τούς ἠλικιωμένους;;
    Ὥστε λοιπόν, τό κυνῆγι μαγισσῶν ἔπληττε τίς ἀνυπεράσπιστες καί ἀποκλεισμένες κοινωνικά καί οίκονομικά γυναῖκες καί ἀποτελοῦσε ἕνα σεξιστικό φαινόμενο; Καί δέν ἀποτελοῦσε κυρίως ἕνα παραθρησκευτικό φαινόμενο τῆς αἱρέσεως ἡ ὁποία γιά ά ἐπικρατήσῃ πλήρως στηρίχθηκε στήν φρικτή παγκοσμίως Ἱερά Ἐξέταση, δηλαδή φαινόμενο χαρακτηριστικό τοῦ παπισμοῦ; πού βεβαίως διάλεγε τά θύματά του μέ κριτήριο τίς διαβολές, τίς ἀλληλο-παρακολουθήσεις, τά προσωπικά;συμφέροντα καί τίς διεστραμμένες ἐπιθυμίες τῶν ἱεροεξεταστῶν καί τῶν "προθύμων" τους στήν τοπική κοινωνία;
    Μήν μπερδεύουμε τό οὐσιῶδες μέ τό τυχαῖο ἤ τό ἐπουσιῶδες! Ἔχει σχέση τό βράσιμο τοῦ νεροῦ στήν χύτρα, ὄχι μέ τήν θερμότητα καί τά ὑλικά πού βράζουν, ἀλλά μέ τήν κουτάλα πού συμβαίνει νά τά ἀνακατεύει ἤ μέ τήν πεῖνα τοῦ μάγειρα; Ἔχουν σχέση οἱ διαβολές ἐναντίον της μέ τά ὅποια τυχόν λάθη της, ἤ μέ τήν στόχευση νά παύσῃ νά μιλάῃ;
    Ὀ λόγος της ἐπαναφέρει τήν ὑπεροχή τοῦ νομικοῦ ἐπί τιοῦ οἰκονομικοῦ, καί αὐτό εἶναι ὄλεθρος γιά τήν ἀντιστροφή πού ἔχει ἐπιχειρηθῆ ὑπό τοῦ χρηματοπιστωτικοῦ συστήματος ἐναντίον τῆς Δημοκρατίας, καί τῶν καλῶς νοουμένων συμφερόντων τῆς Ἐλλάδος σήμερα.
    Κατά τά λοιπά καί ἐγώ θά τασσόμουν μαζί μέ τό δίκηο τῆς κας Κωνσταντοπούλου, ἀλλά ὄχι λόγῳ σεξισμοῦ τῶν διαβολέων της. Λόγῳ τῆς ἠθικῆς διαστροφῆς τους, πού πάει πολύ βαθύτερα ἀπό τόν ἐπιφανειακό καί τυχαῖο σεξισμό πού συνέβη να ἐκφράζουν. Θά τασσόμουν μαζί μέ τό δίκηο τῆς κας Κωνσταντοπούλου, λόγῳ τοῦ ἐπιχειρούμενου ΔΟΛΙΟΥ καίΜΙΚΡΟΠΡΕΠΟΥΣ πολιτικοῦ ἀδειάσματος καί αὐτῆς, καί ὅσων ἔχουν ἐντιμότητα καί ἀσχολοῦνται ἔστω λίγο μέ τά πολτικά.

    ΥΓ. Ἡ κα Κωνταντοπούλου, παρά τά ὅποια λάθη της (1%, ὅσων κάνει καί λέει) , "ξέρει γράμματα". Καί αὐτό εἶναι πολύτιμο σήμερα, στήν πολιτική ζωή. Οἱ ἡμιμαθεῖς δέν εἶναι σεξιστές, ἁπλῶς δἐν τήν χωνεύουν. Τούς πέφτει βαρηά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν φτάσει μία δικογραφία στη Βουλή και αφορά πολιτικό έν ενεργεία οι θαμώνες του ναού της Δημοκρατίας το μαθαίνουν στο δευτερόλεπτο.

    Βάσει κανονισμού άν μαζευτεί ένας αριθμός βουλευτών (νομίζω 30) ανεξαρτήτως σε ποιό κόμμα ανήκουν, υποβάλλουν έγγραφο αίτημα και το θέμα παραπέμπεται στην ολομέλεια για τα περαιτέρω. Βέβαια η δικογραφία είναι προσβάσιμη για μελέτη από την ίδια ημέρα.

    Εδώ και δύο εβδομάδες βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ορυμαγδό λάσπης εναντίον της Κωνσταντοπούλου, ότι "έθαψε" επί μήνες την δικογραφία που περιποιείται τας υψίστας των τιμών είς την οικονομική διαχείριση των τ. υπουργών Αμύνης Μειμαράκη και Βενιζέλου.

    Και ναι μεν οι παπαγάλοι σκούζουν, αλλά οι κυνοβουλευτές γιατί σιωπούν ;

    Ενοχλεί η Κωνσταντοπούλου, και δή θανάσιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. http://www.tlaxcala-int.org/biographie.asp?ref_aut=1806&lg_pp=el

      Διαγραφή
    2. Πριν μερικούς μήνες,όταν ένας ψυχίατρος,αν θυμάμαι καλά,προσπάθησε να ερμηνεύσει τη συμπεριφορά του Βαρουφάκη,κάποιοι είχαν διατυπώσει ενστάσεις.
      Τώρα όμως που μια κυρία (αν δεν προσβάλλει η προσφώνηση τις φεμινιστικές της αρχές) νομίζει ότι κάνοντας προβολή των φεμινιστικών της ιδεών μπορεί να ερμηνεύει τη συμπεριφορά κάποιων απέναντι στην Κωνσταντοπούλου,τότε είναι ενα αναρτητέο κείμενο.
      Τέσσερα μέτρα και επτά σταθμά...

      Διαγραφή
    3. Εμείς στο ιστολόγιο δίνουμε βήμα που και που σε "φεμινίστριες" και κάθε μέρα σε φαλοκράτες, όντως τέσσερα μέτρα και επτά σταθμά...

      Διαγραφή
    4. Αφού δίνεις βήμα,μεγαλόψυχε και γενναιόδωρε Ακκυριά (εκτός από ταμπέλες) στους άλλους και δη στους φαλλοκράτες,ένα μένει να σου πω: Οι φαλλοκράτες Σε Ευχαριστούν!

      Υ.Γ.: δεν έχω διαβάσει σχόλιο κάποιου τοσον καιρό στο ιστολόγιο δια του οποίου να επιτίθεται σε κάποια αποκλειστικά και μόνο λόγω του φύλου της,αλλά για να το λέει η αυθεντία Σου,Πάπα...τότε έτσι θα είναι.

      Διαγραφή
    5. Γιατί τόσο επιθετικότητα, και ειρωνικοί χαρακτηρισμοί;
      Όταν λέω «δίνομε βήμα» εννοώ τις αναρτήσεις που επιλέγουμε εμείς οι διαχειριστές. Για τα σχόλια προφανώς δεν «δίνουμε βήμα», είναι ελευθέρα και μας προκύπτουν.

      > Οι φαλλοκράτες Σε Ευχαριστούν!<
      Έχετε σύλλογο και είσαι εκπρόσωπος;

      Διαγραφή
    6. Η απάντησή μου ήταν ακριβώς στο ίδιο με εσένα πνεύμα.

      Όχι,δεν είμαι εκπρόσωπος,αλλά αν υπάρχει φεμινιστικός σύλλογος στην περιοχή σου,σίγουρα εσύ θα είσαι ο γραμματέας.

      Διαγραφή
    7. θα ήθελα πολύ, αλλά δεν με δέχονται.

      Διαγραφή
    8. Βάλε μέσο τη Μητραλιά,θα ξέρει από ρουσφέτι.

      Διαγραφή
  7. Πολύ ενδιαφέρον κείμενο, αν και μπορούν να διατυπωθούν πολλές ενστάσεις. Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.