9/7/16

Έκκληση Μπάιντεν για εθνική ενότητα

REUTERS/JONATHAN ERNST
Ο θάνατος των πέντε αστυνομικών στο Ντάλας έχει «αγγίξει την ψυχή του έθνους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ,Τζο Μπάιντεν, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση για εθνική ενότητα.
Ο Μίκα Ξαβιέ Τζόνσον  θεωρείται ότι είναι ο υπαίτιος για τον πυροβολισμό και θάνατο πέντε αστυνομικών στο Ντάλας στη διάρκεια  πορείας διαμαρτυρίας -με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό πυροβολισμού ενός Αφροαμερικανού άνδρα από αστυνομικό-  προτού πέσει και ο ίδιος από τα πυρά των δυνάμεων της Αστυνομίας. Ο Μίκα Τζόνσον ήταν βετεράνος του αμερικανικού στρατού και είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον κ. Μπάιντεν, οι Αμερικανοί έχουν καθήκον να υψώσουν παράστημα ενάντια στην αδικία, αλλά χρειάζεται και οι πολίτες να υποστηρίζουν την αστυνομία. Αντικαθιστώντας τον πρόεδρο Ομπάμα στο καθιερωμένο ραδιοφωνικό διάγγελμα, ο κ. Μπάιντεν έκανε αναφορά και στα περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας σε Λουιζιάνα και Μινεσότα.
«Όταν η σφαίρα του δολοφόνου είχε στόχο την αστυνομική δύναμη του Ντάλας, άγγιξε την ψυχή του έθνους», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν. «Εκείνοι που σκοτώθηκαν και τραυματίσθηκαν προστάτευαν την ασφάλεια εκείνων που διαδήλωναν ειρηνικά εναντίων φυλετικών αδικιών», σημείωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

1 σχόλιο:

  1. Αυτο που τους τρομαξε δεν ειναι οι νεκροι αστυνομικοι, αλλα το γεγονος οτι ολοι οι αμερικανοι οπλοφορουν και στην επομενη οικονομικη κριση που θα δημιουργησει η elit, υπαρχει κινδυνος, ενοπλης επαναστασης. Οπου να ναι, τους ερχεται και τους αξιζει. Αυτο που εκαναν ανα το κοσμο, τωρα και στη χωρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.