15/7/16

Άρχισε η πολιτική επανάσταση... Σταύρος Καλεντερίδης: Το «δ», μια δημοκρατική διέξοδος για την Ελλάδα (βίντεο-φωτο)

  • Οι διεθνολόγοι Κατερίνα Μετιτανίδου και Σταύρος Καλεντερίδης στην παρουσίαση του «δ» (φωτ.: Π. Παπαγεωργίου)
Μια πρωτοβουλία πολιτών που στόχο έχει την αλλαγή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, την κάλυψη του κενού δημοκρατίας που υπάρχει και την αναζήτηση οριστικών λύσεων στα προβλήματα των πολιτών παρουσιάστηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου από τον διεθνολόγο-επικοινωνιολόγο Σταύρο Καλεντερίδη, στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» στην Αθήνα.

Το «δ – πολιτική επανάσταση», η πρώτη πολιτική αλλά υπερκομματική εκστρατεία στη χώρα μας είναι πλέον γεγονός!
Αν και η επίσημη παρουσίαση του «δ», μιας ζωντανής, πολιτικής επανάστασης από τους πολίτες για τους πολίτες –όπως λένε οι εμπνευστές του– αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο, η πρωτοβουλία φαίνεται ότι έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνο όσων παρακολουθούν τον Πόντιο διεθνολόγο τα τελευταία πέντε χρόνια μέσα από την αρθρογραφία του, αλλά και πολιτικοποιημένων Ελλήνων που δηλώνουν απογοητευμένοι από το σημερινό πολιτικό σύστημα και την ανυπαρξία οράματος για τη χώρα.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση των δύο βιβλίων του Σταύρου Καλεντερίδη από τις εκδόσεις «Ινφογνώμων»
Η γέννηση του «δ» γνωστοποιήθηκε με αφορμή την παρουσίαση των βιβλίων Δημοκρατία, το πολίτευμα που περιμέναμε και Σκέψεις και προτάσεις – Η ανάγκη για ένα σύγχρονο ελληνικό όραμα του Σταύρου Καλεντερίδη, παρουσία κυρίως νέων ανθρώπων αλλά και ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας που δηλώνουν όμως ανήσυχοι για την πορεία της χώρας. Ανάμεσα τους ήταν ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χάρης Πασβαντίδης, ο επίτιμος υπαρχηγός ΓΕΣ Γιώργος Ταμουρίδης, ο ιδιοκτήτης του «Ιανού» Νίκος Καρατζάς και ο εκδότης του «Ινφογνώμων» και πατέρας του συγγραφέα Σάββας Καλεντερίδης. Την παρουσίαση των βιβλίων των εκδόσεων «Ινφογνώμων» έκαναν ο συγγραφέας και η διεθνολόγος Κατερίνα Μετιτανίδου.

(Φωτ.: Σταύρος Καλεντερίδης)
Επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας είναι «το πλέον αντιδημοκρατικό και ολιγαρχικό κείμενο στην ιστορία της χώρας μας», ο Σταύρος Καλεντερίδης εξήγησε γιατί οι «ανατρεπτικές ιδέες» που διατυπώνει στα βιβλία και τα άρθρα του δεν είναι και τόσο ανατρεπτικές αλλά απλά και μόνο λογικές, αφού αποκαλύπτουν την αλήθεια και το πώς ο πολίτης εξαπατάται σε κάθε εκλογική διαδικασία.
Εκείνο που προτείνει λοιπόν είναι «10 ιδέες κοινής λογικής» για να υπάρχει αξιοκρατία και δικαιοσύνη.
Αλλά και για να απολαμβάνουν οι πολίτες ένα πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα έχοντας δικαίωμα ουσιαστικής συμμετοχής στο πολιτικό γίγνεσθαι. Οι πολίτες, είπε, πρέπει να ενώσουμε τις πολιτικές μας δυνάμεις και να απαιτήσουμε πολιτική αλλαγή ασκώντας πιέσεις με δημοκρατικό τρόπο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε το πολιτικό σύστημα της χώρας από την αρχή, τόνισε.

Η παρουσίαση του «δ»
Όμως πόσες πιθανότητες έχει το «δ» να γίνει πολιτικός φορέας; «Τα όσα συμβαίνουν στη Βουλή και με τη θέληση των πολιτικών να συμμορφωθούν με τη θέληση των πολιτών να είναι μηδαμινή, είναι σίγουρο» είπε ο συγγραφέας και διεθνολόγος. Ωστόσο όταν τον ρωτήσαμε πόσο μακριά είναι ιδεολογικά ο νέος του στόχος από όλα όσα πρέσβευε τόσο καιρό μας απάντησε πως αφενός η Δημοκρατία Ιδεών την οποία είχε ιδρύσει «δεν θα γίνει ποτέ κόμμα και δεν έγινε» αλλά και πως ο ίδιος δεν θα συμμετέχει σε κάποιο κόμμα γιατί τα θεωρεί κομμάτια του προβλήματος «και ουσιαστικά αυτά μας έχουν φέρει εδώ που είμαστε».
Υπάρχει μεγάλη διαφορά «να ξυπνήσει κάποιος ένα πρωί και να κάνει κόμμα» από το να υπάρχει ένας αριθμός πολιτών που ζητά να υλοποιηθούν συγκεκριμένα πράγματα και όλα αυτά να υπαχθούν κάτω από έναν πολιτικό φορέα. «Δεν μπορώ να τους πω, πηγαίνετε στα σπίτι σας ούτε βγείτε να τα κάψετε όλα» είπε.
Πρέπει ο κόσμος να αποκτήσει φωνή. Μακάρι αυτή τη φωνή να την δώσει το «δ».
«Και να ηγούνται αυτού άνθρωποι που πιστεύουν στα κόμματα» διευκρίνισε, δίνοντας μια ιδέα για το εάν θα ήθελε να είναι επικεφαλής του «δ» στην περίπτωση που θα γινόταν κόμμα.
Όσο για το πώς θα στηρίξει οικονομικά το εγχείρημά του, ο Σταύρος Καλεντερίδης είπε πως «ότι δεν μπορεί να γίνει με ίδια μέσα, θα γίνει από δωρεές που θα λαμβάνονται με απόλυτα διαφανή και νόμιμο τρόπο».Μπορούν όλοι να γίνουν υποστηρικτές του «δ»; Ακόμα και εκείνοι που πολιτικά βρίσκονται στα άκρα; «Κανένας που έχει ακραίες πολιτικές απόψεις δεν θα κάνει δεκτή τη δημοκρατική πρότασή μας. Όταν λέμε πολιτική επανάσταση δεν εννοούμε να φύγουν όλα και να έρθει το τίποτα. Λέμε συγκεκριμένα πράγματα» σημείωσε.
«Η δημοκρατική αντιπρόταση είναι μια νέα πολιτειακή πραγματικότητα. Όλοι όσοι συμφωνούν με αυτή θα γίνουν δεκτοί». Εξάλλου όπως υπογράμμισε, δεν μπορεί να θέλεις να κάνεις πολιτική επανάσταση και να αποκλείεις τους πολίτες.
Το νέο βήμα του Σταύρου Καλεντερίδη όπως είναι φυσικό οδηγεί στο ερώτημα σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει ο πατέρας του, ο εκδότης και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης ιδιαιτέρως στην περίπτωση που το «δ» μετεξελιχθεί σε πολιτικό φορέα.
Ο Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στο pontos-news.gr λίγο μετά από το τέλος της εκδήλωσης, δήλωσε ότι καταρχήν πιστεύει πως το «δ» είναι μια ιδέα που μπορεί να υλοποιηθεί με δεδομένη τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. «Θα πηγαίνουμε από αδιέξοδο σε αδιέξοδο μέχρι την τελική καταστροφή. Εδώ μπορεί το “δ” να κάνει τη διαφορά. Ναι, θεωρώ ότι έχει προοπτικές» είπε.

Με ποιο τρόπο επιλέγονται οι δικαστές; Γιατί δεν ελέγχουν τους κυβερνώντες;
«Αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις ενεργές γενιές στην κοινωνία. Η πρώτη φεύγει, η δεύτερη δεν έχει καμία πιθανότητα να επιφέρει αλλαγές, μόνο η τρίτη μπορεί να τα καταφέρει, δηλαδή αυτό που οριοθετούμε ως “25-35”» πρόσθεσε. Η τοποθέτησή του δικαιολογεί και την απάντηση που μας έδωσε όταν του θέσαμε το ερώτημα για το εάν θα συμμετέχει ενεργά στο «δ» στην περίπτωση που αυτό πάρει τη μορφή πολιτικού φορέα.
«Είπαμε, η τρίτη γενιά είναι αυτή που μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Οι πρωτεργάτες είναι αυτά τα παιδιά» τόνισε.
Η πρώτη πολιτική και υπερκομματική εκστρατεία στην Ελλάδα αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Μένει να αποδειχθεί αφενός εάν οι Έλληνες θέλουμε να φτιάξουμε από την αρχή το σύστημα της χώρας μας, αφετέρου εάν το «δ» έχει τόση δυναμική ώστε να μετατραπεί στο όχημα με το οποίο θα επιτύχουμε το στόχο: μια Ελλάδα πραγματικής δημοκρατίας με τους πολίτες να έχουν φωνή.
Κείμενο, βίντεο, φωτογραφίες: Πόπη Παπαγεωργίου

19 σχόλια:

  1. Εύχομαι να γίνει κάποιο πολιτικό κίνημα που να οραματίζεται την πραγματική δημοκρατία. Ωστόσο για να υπάρχει ενα πραγματικό πολιτικό αποτέλεσμα με το οποίο να την προσεγγίζει, ατυχώς χρειάζεται το πολιτικό αυτό κίνημα να "παίξει" με τους ίδιους κανόνες που το σύστημα έχει θεσπίσει για να διαινιζει τον εαυτό του (τον κακό εαυτό του).

    Εν κατακλείδι χρειάζεται ένα πολιτικό κόμμα που αν τελικά μπορεσει να επιρρεάσει τις εξελίξεις, να καταργήσει ή να αλλάξει ή και να θεσπίσει τελικά το πολιτικό περιβάλλον ώστε να υπάρξει επιτέλους τουλάχιστον μία πιο ακέραια (*) δημοκρατία.

    (*) Αυτό που ζούμε σε όλο τον πλανήτη είναι ενα απειροελάχιστο κλάσμα δημοκρατίας, όπου ο αριθμητής του είναι το πλήθος της άρχουσας τάξης και στον παρανομαστή του βρίσκεται συνωστημένο το πλήθος των αρχομένων. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ, και όχι μόνο, στον αριθμητή βρίσκεται ο ένας (ο πρόεδρος δηλαδή και άντε το πολύ πολύ να είναι μαζί και άλλοι 5 - 6), και στον παρανομαστή 200.000.000 και πλέον εκατομμύρια και που να φανταστούμε τι γίνεται με το κλάσμα δημοκρατίας της Κίνας. Στην Ελλάδα έχουμε ένα κλάσμα δημοκρατίας που μάλλον εκφράζεται ως 1 / 10.000.000.

    Τόση δημοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μη φανταστεί κανένας πως στο πιο πανω παράδειγμα που έφερα με τα κλασματα δημοκρατίας, ότι τον αριθμητή τον επιλέγει ο παρανομαστής διότι τέτοιο επιχείρημα όποιος το φέρει θα είναι για γέλια.

    Επι πλέον, εγώ προσωπικά που γράφω το σχόλιο, αυτό και το ως άνω που ήδη έγραψα, βρίσκομαι ηλικιακά μάλλον στους απερχόμενους και συνεπώς την όποια αλλαγή θα την φέρουν οι σκεφτόμενοι άνθρωποι κάθε ηλικίας. Επίσης σφάλμα είναι να μιλαμε για διαχωρισμό περι των πολιτικών ακρων με τα κέντρα, καθότι μέσα σε αυτήν την πολιτική "φάκα" που μας έχουν πιάσει, οι όσοι επιχειρούν να ξεφύγουν από την βρωμερή αυτή πολιτική παγίδα, το επιχειρούν μάλλον κινούμενοι προς κάθε κατεύθυνση και μάλλον προσπαθούν να διαφύγουν από τα άκρα. Στο μέσα δε, αυτής της φάκας ως φαίνεται παραμένουν οι για κάποιο λόγο απαθείς και μάλλον βολεμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρίς μια τέτοια πολιτική κίνηση δεν υπάρχει μέλλον. Το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα και οι πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύχομαι ολόψυχα η προσπάθεια αυτή να είναι ουσιαστικά εποικοδομητική για την πατρίδα και το έθνος. Με τις πολύ μικρές δυνάμεις μου θα προσπαθήσω να συνδράμω έστω και από μακρία μακάρι κάποια στιγμή και από κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν αυτά τα διαβήματα οδηγούν στην ό ν τ ω ς Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α, τότε, ως οντολογικά απόλυτη προϋπόθεση, η λύση θα είναι από "ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ"...Κι από πουθενά αλλού...Διότι το αίμα και μόνον το αίμα είναι το τίμημα της ελευθερίας. Εδώ που φτάσαμε, Σταύρο μου, ειρηνικά, μόνον στον τελικό κλινικό θάνατο του ασθενούς μπορούμε να καταλήξουμε... Σκέψου ποιοι θα πετύχουν όλα αυτά τα θεσμικά και επαναστατικά προτεινόμενά σου και θα δείς ότι στερείσαι/ούμεθα κρίσιμης φωτεινής επαναστατικής μάζας. Το πολύ πολύ να καταλήξεις ονειροπόλος λοχαγός κάποιας "εθνικής πτέρυγας" ή "συνιστώσας" της ούτω καλουμένης "μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης"... όπερ και θα είναι ο απόλυτος αυτο-ευτελισμός ωραίων -κατά τα άλλα- ιδεολογημάτων...

    Ζητείται Έθνος... μετά θα έρθουν και τα υπόλοιπα...
    Φιλικά
    Αντώνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ἀγαπητέ Σταῦρο, ἐπιμένω: Tο ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας είναι «το πλέον αντιδημοκρατικό και ολιγαρχικό κείμενο στην ιστορία της χώρας μας», μόνο ἐπειδή τό διαβάζουν καί τό ἑρμηνεύουν ἡμιμαθεῖς "συνταγματολόγοι" πού μιλοῦν κομματικῶς στρατευμένα ἤ ἀπό ἰδιοτέλεια, καί στήν συνέχεια τό ἀφίνουν παρερμηνευμένο διστακτικοί δικαστές: "ὁ νομοθέτης"/"ἡ κανονιστικῶς δρῶσα Διοίκηση" κέκτηται εὐρεία (διακριτική) εὐχέρεια....νά ἀλλάξῃ τά "πέταλα" στό Σύνταγμα, καταστρέφοντας τίς ἐγγυήσεις ἀπό 5-6 συνταγματικές διατάξεις, μέ ἀφορμή τήν προστασία τοῦ δημοσίου συμφέοντος πού ἀπορρέει ἀπό μιά καί μόνη ἄλλη συνταγματική διάταξη, καί μέ τόν χειρισμό τῶν δικαστῶν συνιστάμενο εἰς την προβολή τῆς θέσεως ὅτι πρόκειται γιά θέμα "'ιδεολογικό-κομματικό", καί τῆς θέσεως ὅτι ἔτσι ψήφισε ἡ - νομότυπα ἐκλεγμένη καί χωρίς δημοκρατική πλέον νομιμοποίηση - Βουλή.
    Τό ἴδιο θά συμβῆ καί μέ κάθε ἄλλο Σύνταγμα, ἄν γίνῃ τό ἴδο λάθος, ἄν δηλαδή θά διαστρέφεται τό νόημά του μέ ἀναίδεια καί ἰδιοτέλεια.
    Τό θέμα πῶς προσεγγίζεται ἕνα συνταγματικό κείμενο, καί πῶς ἐφ-αρζόζεται στήν πραγματικότητα, εἶναι πολιτικό κι ὄχι κομματικό, καί κυρίως πρῶτα εἶναι θέμα πνευματικό (ὀρθόδοξη χριστιανική ἑρμηνευτική) καί ὕστερα πολτικο-νομικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >ὀρθόδοξη χριστιανική ἑρμηνευτική<
      Δηλαδή;

      Διαγραφή
    2. Αχ ρε μεγάλε Βέλτσο τι μας διδάσκεις (ΕΤ3;;;) μέσα από ένα βαγόνι του... choo-choo train aka «μουντζούρη»... χαχαχα!

      Η ορθόδοξη ανατολική θεολογία απαγκίστρωσε τελεσίδικα την Αποκάλυψη από την Αγία Γραφή. Κατά συνέπεια, στην ορθόδοξη παράδοση ουσιαστικά καταργείται η έννοια της «βιβλικής» ερμηνευτικής και τη θέση της παίρνει η «θεολογική» ή καλύτερα «αγιοπνευματική» ερμηνευτική, κάτι που βρίσκεται πολύ κοντά στους προβληματισμούς της νεώτερης «φιλοσοφικής» ερμηνευτικής, όπως αυτή εκφράζεται στη φιλοσοφία "hermeneutics" του Hans-Georg Gadamer (1900 – 2002).

      Πηγή: Wahrheit und Methode. Grundzuge einer philoshophischen Hermeneutik, 1960

      Διαγραφή
  7. οσο ειμαστε απ εξω αμφισβητουμε την δημοκρατια και το πως λειτουργει. Μολις βρεθουμε εντος (κοινοβουλιο ποσος ειναι ο μισθος ειπαμε ; ) τοτε να προασπισουμε το αγαθο αυτο. Ασε μας τ ειπανε κι αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σάββα να το χαίρεσαι. Χίλια δίκια έχει σε αυτά που είπε.

    Μαζί σου. Πες μόνο το πότε και το πού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ευτυχώς που το παλιό πεθαίνει και κάτι νέο γεννιέται θα πουν οι περισσότεροι στην πραγματικότητα το παλιό έχει ήδη πεθάνει και το νέο είναι ήδη παρόν το πρόβλημα για κάποιους είναι οτι το καινούργιο ΠΑΝΤΑ αντικαθιστά το παλαιό με οτι άλλο αυτό συνεπάγεται και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά. (το ''νέο'' αυτό εγχείρημα των πολιτών, στην πραγματικότητα ειναι πολύ παλιό και παραπέμπει σε μια άλλη εποχή της οποίας και του οποίου τις ιδέες ξεχάσαμε ζώντας τον μύθο της ευμάρειας μας, άλλωστε, γι'αυτό και η τελευταία κετέρρευσε επειδή ήταν μύθος.Μία πρωτοβουλία από τους πολίτες για τους πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Σωκράτης έβγαλε ένα Πλάτωνα, ο Αριστοτέλης ένα Μέγα Αλέξανδρο, εσείς κ. Καθηγητά ξεκινάτε γκρεμίζοντας ότι οι άλλοι προσπαθούν να κτίσουν. Ας δούμε πρώτα και μετά να κρίνουμε. Με εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάνετε αναρτήσεις σχετικά και δεν βάζετε ένα σύνδεσμο της σχετικής κίνησης.
    Εδώ αναφέρω τον Σταύρο και το ότι θα γίνει διεθνές το θέμα εφόσον κινηθούν και άλλοι μαζί
    https://sidirountios.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πενήντα (50) περίπου χρόνια, μισό αιώνα δηλαδή, έμαθα να έχω το Ελληνικό Σύνταγμα ως πυξίδα πορείας μου (ακόμη και των λογισμών μου, που λέει ο λόγος). Υπήρξαν δε και περιπτώσεις όπου κλήθηκα και ωρκίστηκα πίστη σ' αυτό (για όσο ασκούσα καθήκοντα).
    Δύσκολο επομένως να ακούω από έναν αγορητή να το κατεδαφίζει.
    Ευπρόσδεκτο όμως, μιάς και πολλές φορές έζησα και διαπίστωσα και στην δική μου εμπειρία την ασυμβατότητά του με τις καίριες δημοκρατικές αρχές, όπως π.χ. μεταξύ άλλων και αυτές που ξεκίνησαν να αποτελούν πυλώνες των λεγομένων δημοκρατικών πολιτευμάτων μια μέρα σαν αυτή στις 14 Ιουλίου 1789, με την κατάλυση τής Βαστίλης.
    Χαρμόσυνο, αισιόδοξο άκουσμα ο ήχος ενός προσκλητηρίου να ξεφύγουμε από την μούχλα και τις δόλιες παγίδες τού συστήματος που έχει αυτό το Σύνταγμα ως εργαλείο του για να παίζειι παιχνίδια βρώμικα εξουσίας και διαιώνισης παρανομιών. Διότι, και αυτό είναι το τραγικότερο,εδώ ισχύει και ότι ο γιαλός είναι στραβός και ότι στραβά (χωρίς αντισταθμιστικό αποτέλεσμα) αρμενίζουμε. Ένα κείμενο Συντάγματος, προϊόν παραχωρήσεων σε ομάδες εξουσίας που από το παρασκήνιο επέβαλαν αδιανόητες αντιδημοκρατικές διατάξεις και ερμηνείες από οργανωμένες υποομάδες τού "συστήματος εξουσίας".
    Αυτά είναι τα κακώς κείμενα.
    Το δέλτα αναδύεται υποσχόμενο να τα αντιμετωπίσει μαχητικά, μεθοδικά και αποτελεσματικά.
    Είναι εφικτό; Δεν είναι ουτοπία;
    Μήπως έχουμε μια από τα ίδια;ένα κόμμα ακόμα;
    Λοιπόν δεν είναι ουτοπικό, διότι είναι μεθοδικό. Σωστά η περί τον Σταύρο Καλεντερίδη ομάδα οργανώνει πρώτα κινησεις πιέσεων και κατόπιν, με ωρίμανση μέσω των κινητοποιήσεων, θέτει την δημιουργία κομματικού φορέα ως τελικό καρπό και πάλι υπό δοκιμασία. Αφού υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο, το δέλτα είναι και πραγματιστικό και οι στόχοι του είναι εφικτοί. Σίγουρα διαφέρει από τα μέχρι τώρα γνωστά, διότι επιχειρεί να αρχίσει από κάτω, από την κοινωνία των πολιτών και μάλιστα με ένα πολιτικά μέχρι τώρα αδοκίμαστο εργαλείο: το internet, το διαδίκτυο.
    Και ευλόγως απευθύνεται στις ηλικίες 25-35. Βέβαια και οι άνω των 35 (και 45 και 55 ...) έχουν - έχουμε θέση και ρόλο αν ακολουθήσουμε.
    Γιατί ένα από τα κλειδιά στην πρόκληση αυτή για μάς τούς άνω των 55... είναι η πρόκληση να αφήσουμε το τιμόνι σ' αυτούς που εμπνεύστηκαν το δέλτα. Δική τους είναι η επερχόμενη ζωή και αυτοί θα την παλέψουν και θα την οργανώσουν με εργαλεία και ιδέες και τρόπους που αυτοί μπορούν να χειριστούν καλύτερα από εμάς.
    Και μπορούν να το κάνουν.
    Και αξίζει να το επιχειρήσουν.
    Το δέλτα μπορεί να φέρει κάτι νέο και θετικό. Μπορεί.
    Μπορεί και το ευχόμαστε ολόψυχα.
    Καλές συνέχειες, καλή καρποφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όπως έχω γράψει κατ' επανάληψη, αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα μας έχουν δημιουργήσει ένα οικονομικό τέρας που έχει τόσο μεγάλο στόμα που θα τους φάει όλους. Οι ίδιοι δεν έχουν τις δυνατότητες να το νικήσουν. Το θέμα είναι να το σταματήσουμε εμείς, πριν φάει τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα. Άρα εδώ δεν είναι ένας αγώνας για την εξουσία αλλά είναι ένας αγώνας για τη σωτηρία. Δεν υπάρχει άνθρωπος στην ελληνική επικράτεια με τον οποίο έχω μιλήσει που να έχει την στοιχειώδη αντίληψη και να μην έχει αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.
    Ο λαός αυτή τη στιγμή είναι σαν τη λάβα κάτω από τον φλοιό. Περιμένει να βρει το άνοιγμα (πολιτικό κόμμα) για να ξεχυθεί στην επιφάνεια.
    Πάντα θα υπάρχουν βέβαια οι προσκυνημένοι, οι βολεμένοι, οι μικρόψυχοι και οι κακόψυχοι.
    Επειδή όμως αυτή η διέξοδος είναι η μόνη, το σύνολο του λαού θα την ακολουθήσει. Ακόμα και αυτοί που τώρα είναι διστακτικοί όταν βιώσουν τα ασυγκρίτως χειρότερα που έρχονται από την ανάγκη της επιβίωσης θα ακολουθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''Έχουν δημιουργήσει ένα οικονομικό τέρας που έχει τόσο μεγάλο στόμα που θα τους φάει όλους. Οι ίδιοι δεν έχουν τις δυνατότητες να το νικήσουν.''
      Μπράβο πολύ σωστή η παρομοίωση Είναι έτσι ακριβώς μια δημόσια διοίκηση ΤΕΡΑΣ Ενα ανίκητο τέρας που κατατρώει τα πάντα Ένα τέρας δίχως αισθήσεις κουφό και τυφλό.

      Διαγραφή
  14. Θα διαβάσω τα βιβλία για να πληροφορηθώ τις ιδέες του κ.Καλλεντερίδη.Χωρίς να είμαι ειδικός προτείνω ρήτρα εξαπάτησης να προβλέπεται στο σύνταγμα.Δηλαδή κάθε πολιτικός που εξαπατά τον ελληνικό λαό να λογοδοτεί και να δεσμεύεται τμήμα της περιουσίας του.Κάτι το οποίο προσφάτως έμαθα ότι το έκανε το ΕΠΑΜ.Δυστυχώς το πρόβλημα είναι παγκόσμιο ! Ο νομοθέτης το είχε εναποθέσει ως τιμωρία στον λαό και στις επόμενες εκλογές.Δεν αρκεί όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θυμάμαι ως αρθρογράφος και σχολιαστής στο διαδίκτυο το ξεκίνημα κάποιον άλλων πολιτικών προσπαθειών που η δημιουργία τους ήταν υποκινούμενη από έξωθεν κέντρα. Τώρα βλέπεις πως όλοι αυτοί οι δήθεν επαναστάτες ήταν απλώς εντεταλμένοι σχολιαστές και αρθρογράφοι. Εμείς όμως ήμασταν με την πατρίδα και ακόμα αγωνιζόμαστε για την πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θυμάμαι ως αρθρογράφος και σχολιαστής στο διαδίκτυο το ξεκίνημα κάποιον άλλων πολιτικών προσπαθειών που η δημιουργία τους ήταν υποκινούμενη από έξωθεν κέντρα. Τώρα βλέπεις πως όλοι αυτοί οι δήθεν επαναστάτες ήταν απλώς εντεταλμένοι σχολιαστές και αρθρογράφοι. Εμείς όμως ήμασταν με την πατρίδα και ακόμα αγωνιζόμαστε για την πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.