30/8/17

Εσθονός υπ. Δικαιοσύνης προς Στ. Κοντονή: Διαφωνώ ότι ο κομμουνισμός είχε και θετικές πλευρές


«Μαθήματα» κομμουνιστικής ιστορίας «προσφέρει» σε επιστολή του προς τον Σταύρο Κοντονή ο Εσθονός υπουργός Δικαιοσύνης, Urmas Reinsalu, με αφορμή την άρνηση του Έλληνα ομολόγου του να παραστεί στο συνέδριο για τα θύματα του κομμουνισμού.
Ο κ. Reinsalu σε ιδιαίτερα φορτισμένη επιστολή κάνει μια αναδρομή στα όσα πέρασε η χώρα του από τη δράση τέτοιων καθεστώτων, συμπεραίνοντας ότι «με την εμπειρία της χώρας μου, διαφωνώ κάθετα μαζί σου ότι ο κομμουνισμός είχε και θετικές πλευρές».
«Ενώ είναι αλήθεια ότι ο Κόκκινος Στρατός έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη των Συμμάχων κατά των ναζιστικών δυνάμεων», προσθέτει ο ίδιος, «ο Κόκκινος Στρατός ήταν αυτός που δεν απελευθέρωσε τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και δεν επέτρεψε στους ανθρώπους τους που είχαν κατακτηθεί από τους ναζί να διαμορφώσουν τη μοίρα τους».
Σύμφωνα εξάλλου με τον κ. Reinsalu, αυτό δεν έγινε ποτέ ούτε στο Ταλίν ούτε στο Ανατολικό Βερολίνο. «Ο Εμφύλιος στην Ελλάδα τελείωσε το 1949 και την ίδια χρονιά οι κομμουνιστές εξόρισαν από τη χώρα τους το 2% των Εσθονών αγροτών, επειδή δεν δέχθηκαν να συμμορφωθούν με το κομμουνιστικό καθεστώς ιδιοκτησίας και παραγωγής, δηλαδή τις κολλεκτίβες. Επιπλέον, χιλιάδες Εσθονοί εστάλησαν στα γκουλάγκ, φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν και αυτά συνεχίστηκαν στη δεκαετία του '50», τονίζει ακόμα.

Για τη συνέχεια Liberal1 σχόλιο:

 1. Ως πρώην Καραμανλικός, θα κάνω και εγώ μερικές ερωτήσεις:

  Οι Εσθονοί δεν ήταν/είναι Ναζιστές που υποστήριξαν μ’ ενθουσιασμό τους Γερμανούς (στρατιωτικά), στην εισβολή τους στην Ρωσία, όπως Όλες οι Βαλτικές Χώρες;

  Τι στο διάβολο θέλει να μας παρατήσει ο Εσθονός υπουργός; Δεν έχει γνώση της ιστορίας του; Ως παραβλάστημα των Ναζιστών ήθελε οι παθόντες Ρώσσοι να τους χαϊδεύουν τ’ αυτιά;

  Η διαφορά μεταξύ των δυο παρατάξεων, δεν είναι το θέμα για τα εγκλήματα που διεπράχθηκαν, αλλά γιατί διεπράχθηκαν.

  Στον Ναζισμό έλαβε μέρος ολόκληρη η Γερμάνια, ενώ στον Κομουνισμό, επιβλήθει στους Ρώσους η επιβουλή του Ενός, του τέρατος Στάλιν.

  Σήμερα, ο κομουνισμός υπάρχει σε μορφή παραφυάδων, αλλά τα Ναζιστικά φυτώριά ανθίζουν, και όλοι οι καλοθελητές έχουν μονόπλευρο στραβισμό, όταν και τα δυο συστήματα είναι κατάπτυστα.

  Πάντοτε Φιλικά

  Δρ. Ευάγγελος Αρκάς
  Λονδίνο, ΗΒ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.