29/8/17

Επιμένει στα «Σύνορα της Καρδιάς» ο Erdogan και στο «Κόκκινο Μήλο» (Kizil Elma) του Παντουρκισμού


Στροφή στον Παντουρκισμό, που αποτελεί εν δυνάμει απειλή για τις χώρες που τα εδάφη τους εκτείνονται ακόμη και πέραν των συνόρων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, φαίνεται ότι επιχειρεί ο Tayyip Erdogan μετά τα προβλήματα και τα εμπόδια που συνάντησε το σχέδιο του να ηγηθεί του μουσουλμανικού και αραβικού κόσμου.
Χθες μέσα σε ένα μπαράζ  εντυπωσιακών, φαραωνικών εκδηλώσεων είτε για την επέτειο της μάχης του Ματζικερτ είτε για την «Μεγάλη Επίθεση» εναντίον του Ελληνικού Στρατού που άνοιξε τον δρόμο για την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Τουρκίας, ο Tayyip Erdogan, επανήλθε στην γνωστή πλέον θεωρία περί «συνόρων της καρδιάς».
Όπως αναρτήθηκε χθες  στην επίσημη ιστοσελίδα της Τουρκικής Προεδρίας ο Tayyip Erdogan μιλώντας σε εκδήλωση δήλωσε:
«Άλλα είναι τα επίσημα σύνορα της χώρας μας, άλλα είναι τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα σύνορα της καρδιάς μας περιλαμβάνουν όλα τα μέρη στα οποία ζουν αυτοί που τους βλέπουμε σαν αδέρφια και μας βλέπουν σαν αδέρφια. Στους επισκέπτες  μας από την Συρία, τους λέω πως η Τουρκία είναι και δική σας πατρίδα».

Για τη συνέχεια Liberal

8 σχόλια:

 1. Αναζητώντας οι Τούρκοι το "κόκκινο μήλο" ας προσέχουν μόνο μη βρεθούν τελικά στην "κόκκινη μηλιά".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  2. @ Katagrafeas.
   Οικειοθελως μπορει να του αρεσει,εμεις πρεπει να του το βαλουμε με το ζορι.

   Διαγραφή
 2. Αναζητούν εμμόνως κι' επιμόνως ένα νέο κρατικό αφήγημα που θα τους αυτοσυντηρήση και δικαιολογήση,θα τους κάνει να υπάρξουν παρότι ουδέποτε κατείχαν ταυτότητα(η συνείδηση ρευστότης)'στη χοάνη που 'δημιούργησαν τόσο 'στα Βαλκάνια όσο και 'στην Ανατολία διαχρονικώς(μι'απεραντολογία παλαιοθωμανικών ονομάτων-τίτλων ευγενείας-προσωνυμιών-μετονομασιών 'στην απεραντωσύνη της διαδόχου των αυτοκρατορικής δυνάμεως/υποστάσεως/καταστάσεως/δυναστείας-αλλά με πολυετή διπλωματική εμπειρία και δεινότητα..--που όμως δείχνει να τελειώνη κάπου για να έχουμ'ένα αίσιο τέλος και happy/χάπι end...-).Πρέπει να μας κάνουν να προβληματιστούμε σοβαρότατα όλ'αυτά(πάγια άλυτα εθνοτικά και διεθνοτικά προβλήματα που θα μας ταλανίζουν διαγενεακώς και πολυτρόπως).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγω λέω ας δώσουμε του βρομομονγγολους λίγο απο τον κύκλωνα β να τους ξεφορτωθούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εργάζομαι σε εταιρεία με εμπορικές σχέσεις τόσο με Τουρκία όσο και με μέσε ανατολή. Πριν τις διακοπές του καλοκαιριού είχαμε επισκέψεις από αντιπροσώπους τόσο από Τουρκία όσο και από Συρία, Λίβανο, Ιορδανία. Έπρεπε να προσέχουμε ώστε να μην έρθουν σε επαφή καθώς τους Τούρκους δεν θέλουν να τους βλέπουν στα μάτια τους. Αδέρφια σου λέει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και με αυτά που είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ένα από τα κύρια γνωρίσματα του κράτους του είναι ο επεκτατισμός.Τα άλλα που συμπληρώνουν το τρίπτυχο είναι ο φασισμός και ο ρατσισμός.
  Διαβάζοντας όσα είπε για τα επίσημα σύνορα της Τουρκίας και για τα «σύνορα της καρδιάς» μου ήλθαν στο νου δυο ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών που δεν είχαν καθόλου ένδοξο τέλος.Ο παρανοϊκός ναζί δικτάτορας του 3ου Ράιχ Αδόλφος Χίτλερ, και ο φαιδρός δικτάτορας της φασιστικής Ιταλίας Μπενίτο Μουσολίνι.Στον παραλληλισμό αυτόν συνέβαλε και το μπαράζ των εντυπωσιακών φαραωνικών εκδηλώσεων που αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.
  Σκέφτομαι πως θα αντιδράσει αν τα επίσημα σύνορα του κράτους του μετατοπισθούν στα δυτικά του Ντιγιαρμπακίρ και της λίμνης Βαν εφόσον το τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν αποχωρισθεί από την Τουρκία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το εθνικό συμφέρον με την εθνοτική συνείδηση δεν έχουν σύνορα.Είναι κοσμοπολιτισμός(ο αληθινός και ο ατόφιος).Το ελεύθερο Κουρδιστάν είναι το έν'ανάχωμα,προγεφύρωμα(κατά πώς φαίνεται τουλάχιστον από τα τελευταία νέα και συμβάντα)μιας αρχής του τέλους.Τι θα 'λέγαμε για το άλλο;Μια ελληνο-αραβική συμμαχία(σύσφιγξη σχέσεων των δυο κόσμων),ικανή να πιέση και δεσμεύση,ακόμη,περισσότερο 'στο λαιμό τη θηλιά 'στον Κεμάλ(κάτι που κατεβλήθη προσπάθεια να επιτευχθή με το πρώιμο και από το θεμελιακό/ρομαντικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλ'εγκατελείφθη 'νωρίς μετά το πέρας της θητείας);

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.