30/8/17

Δύο σε ένα - Αφιερώνονται στον ερίτιμο κύριο Σπρίτζη

Σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών  Χρήστου Σπίρτζη διορίστηκε η Βέρθα Επιθυμιάδου. Πρόκειται για την μουσική επιμελήτρια στην οποία είχε ανατεθεί -με απόφαση Οκτωβρίου 2016- απευθείας το έργο της παροχής υπηρεσιών μουσικής επιμέλειας στις αστικές συγκοινωνίες (μετρό, τραμ, τρόλεϊ, ησαπ, λεωφορεία).
Σύμφωνα με την τότε απόφαση, η κα Επιθυμιάδου θα ελάμβανε, μηνιαίως, 1.300 ευρώ για τρεις μήνες. Τελικά, ύστερα από σοβαρές αντιδράσεις, η σύμβαση εκείνη λύθηκε αζημίως.
Ως αποτέλεσμα η δαπάνη των 3.900 ευρώ δεν πραγματοποιήθηκε "με συνέπεια να μην ακούγεται μουσική στα οχήματα και τις εγκαταστάσεις των αστικών συγκοινωνιών” όπως είχε σημειώσει σε απάντησή του σε κοινοβουλευτική ερώτηση ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Ιωάννης Σκουμπούρης.
Πλέον, προκειμένου να αποκατασταθεί...η αδικία, με απόφασή του ο κ. Σπίρτζης διορίζει στο γραφείο του την κα Επιθυμιάδου.
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ΣΥΡΙΖΑ
Η παρ'ολίγον μουσική επιμελήτρια του ΟΑΣΑ υπήρξε το 2014 υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Πολιτών "Πεντέλη εν δράσει” που είχε τη στήριξη της οργάνωσης μελών Πεντέλης ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ακόμη τον Ιούλιο του 2015 αποτέλεσε έναν από τους 800 συντάκτες-πρώην μέλη της οργάνωσης "Ρήγας Φεραίος” κειμένου με το οποίο δηλωνόταν ότι "παραμένουν στον αγώνα για την ανατροπή κάθε εκμεταλλευτικού συστήματος, στον αγώνα για χειραφέτηση και κοινωνική απελευθέρωση”.
 
Μία έρευνα στο προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης της μουσικής επιμελήτριας του ΟΑΣΑ φανερώνει ότι πρωταγωνιστικό, εάν όχι μοναδικό ρόλο έχουν αναρτήσεις πολιτικού χαρακτήρα (π.χ. "αυτοί ψηφίζουν #ΝΑΙ. Κάντε, ό,τι καταλαβαίνετε”, "Ο ελληνικός λαός μετά από 5 χρόνια μνημόνιο, έχει κλείσει μια και καλή τους λογαριασμούς του με το φόβο”) και όχι αναρτήσεις που σχετίζονται με την τέχνη και την μουσική.
 
Στο 68 λέξεων βιογραφικό της ως υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, σημειώνεται: "Είμαι καθηγήτρια πιάνου - παιδαγωγός. Διδάσκω σε ωδεία της Αττικής από το 1985 και από το 2003 στο Πνευματικό κέντρο Πεντέλης στο μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.