30/8/17

Ολόκληρη η επιστολή του Εσθονού υπουργού Δικαιοσύνης προς τον κ.Κοντονή - Να την διαβάσουμε όλοι οι Έλληνες, χωρίς φόβο και πάθος

«Αγαπητέ Σταύρο, λυπάμαι για την απόφασή σου, αλλά εκτιμώ την εξήγησή σου για την άρνηση να παραστείς και μπορώ να εκθέσω τα επιχειρήματά μου για τη διαφωνία μου σχετικά με τους λόγους που αναφέρεις ότι σε οδήγησαν να μην παραστείς.
Δεν θα ήθελα να μπω σε μια συζήτηση για την αποτίμηση της ευρωπαϊκής ιστορίας του 20ου αιώνα, η οποία έχει ήδη γίνει. Είμαστε πολιτικοί και η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε αξίες και αρχές. Οι αξίες μας είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δημοκρατία και η τήρηση των νόμων και δεν βλέπω εναλλακτική σε αυτά. Γι' αυτό και είμαι αντίθετος σε όποια ιδεολογία ή πολιτική κίνηση αντιτάσσεται σ' αυτές τις αξίες. Με αυτό το σκεπτικό, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον ναζισμό, τον φασισμό και τον κομμουνισμό. Όλες αυτές οι ιδεολογίες ισχυρίστηκαν ότι έχουν το δικαίωμα να καταστρέψουν έθνη και κοινωνικές ομάδες και να κρίνουν ότι άλλες είναι ανάξιες να απολαύσουν το μέλλον τους, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να εκπαιδευτούν από την αρχή και να καταδικαστούν στη μιζέρια, χωρίς καμία ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον ή να υποφέρουν στην εξορία.
Η αναγνώριση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας πρέπει να είναι πολύ σημαντική για τους υπουργούς Δικαιοσύνης, η δουλειά των οποίων είναι να διαφυλάττουν και να υπηρετούν το νόμο και την τάξη. Αυτό είναι το καθήκον μας, ανεξαρτήτως των λόγων για τους οποίους έγιναν αυτά τα εγκλήματα ή το ποια είναι τα θύματά τους.

Η μοίρα των δύο χωρών μας ήταν διαφορετική στον 20ο αιώνα. Στην Εσθονία, δεν χρειάζεται να είσαι ιστορικός για να ξέρεις τι έγινε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Η Εσθονία, όμως, υπέφερε από δύο διαφορετικές κατοχές: τη ναζιστική κατοχή και τη σοβιετική κατοχή, η οποία κράτησε έως το 1991. Με την εμπειρία της χώρας μου, διαφωνώ κάθετα μαζί σου ότι ο κομμουνισμός είχε και θετικές πλευρές. Ενώ είναι αλήθεια ότι ο Κόκκινος Στρατός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην νίκη των Συμμάχων κατά των ναζιστικών δυνάμεων, ο Κόκκινος Στρατός ήταν αυτός που δεν απελευθέρωσε τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και δεν επέτρεψε στους ανθρώπους τους που είχαν κατακτηθεί από τους ναζί να διαμορφώσουν τη μοίρα τους. Αυτό δεν έγινε ποτέ ούτε στο Ταλίν ούτε στο Ανατολικό Βερολίνο. Ο Εμφύλιος στην Ελλάδα τελείωσε το 1949 και την ίδια χρονιά οι κομμουνιστές εξόρισαν από τη χώρα τους το 2% των Εσθονών αγροτών, επειδή δεν δέχθηκαν να συμμορφωθούν με το κομμουνιστικό καθεστώς ιδιοκτησίας και παραγωγής, δηλαδή τις κολλεκτίβες. Επιπλέον, χιλιάδες Εσθονοί εστάλησαν στα γκουλάγκ, φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν και αυτά συνεχίστηκαν στη δεκαετία του '50. Και μολονότι ο θάνατος του Στάλιν επέτρεψε σε πολλούς από αυτούς να γυρίσουν στην πατρίδα τους, αυτό δεν σημαίνει ότι ο κομμουνισμός έγινε ανθρώπινος. Μπορεί να είμαι 40 χρονών, αλλά έχω εκπαιδευτεί στο σοβιετικό καθεστώς. Και μία από τις θεμελιώδεις και αυτονόητες αρχές της ΕΕ, η ατομική ιδιοκτησία και το ελεύθερο επιχειρείν, απαγορεύονταν από τη Σοβιετική Ένωση και ήταν εγκλήματα.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ελευθερία, δημοκρατία και σεβασμός των νόμων στην κομμουνιστική ιδεολογία. Ξέρουμε ότι αυτό επιχειρήθηκε παντού, εκτός από την Αυστραλία. Οδήγησε πάντοτε σε ανυπέρβλητες οικονομικές καταστροφές και καταπάτηση των νόμων. Και υπάρχουν χώρες όπου το τίμημα του κομμουνισμού ήταν χιλιάδες χαμένες ζωές. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά.

Στην ελευθερία και τη δημοκρατία, καθένας έχει το δικαίωμα στις θρησκευτικές και πολιτικές του απόψεις, αλλά πρέπει να καταδικάσουμε όλες τις προσπάθειες ή πράξεις να καταστραφούν λαοί ή κοινωνικές ομάδες. Από σεβασμό στα αθώα θύματα, δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις. Δεν έχει καμία διαφορά για ένα θύμα εάν έχει δολοφονηθεί στο όνομα ενός καλύτερου μέλλοντος της Άριας φυλής ή επειδή ανήκει σε μια κοινωνική τάξη που δεν έχει θέση στην κομμουνιστική κοινωνία. Πρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε όλα τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων και των αυταρχικών δικτατοριών, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αποφασίσει σε ψήφισμά του στις 2 Απριλίου 2009. Αυτό το ψήφισμα ήταν η βάση της εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων, την περασμένη εβδομάδα στο Ταλίν».

18 σχόλια:

 1. Στην Εσθονια εζησαν στο πετσι τους τι ειναι ο Σταλινισμος και ξερουν.Αντε να εξηγησει τωρα ο ανθρωπος σε αυτους που ζουν το μυθο τους εδω στην Ελλαδα και ονειρευονται σοβιετιες...χαμενος κοπος.

  Παντως η επιστολη ειναι πολυ ευγενικη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν βρέχει, μας φτύνουν, τώρα και από την Εσθονία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Με την εμπειρία της χώρας μου,διαφωνώ κάθετα μαζί σου ότι ο κομμουνισμός έχει και θετικές πλευρές.ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ!!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΊΡΕΣΤΕ!!!! ''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλή η επιστολή,μόνο που τώρα βιώνουμε την Δικτατορία της ΕΕ όπου κάποιοι της ΚΟΜΜΙΣΙΟΝ που κανείς δεν ΕΚΛΕΓΕΙ ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ και ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ αποφασίζουν ΚΑΙ ΔΙΑΤΆΖΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΆΖΟΝΤΑΣ το ΣΥΝΤΑΓΜΑ μας τα ΣΥΝΟΡΑ μας την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας και κατά συνέπεια την ΘΕΛΗΣΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ .Ζούμε ξανα ΈΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που αντλεί την έμπνευσή του από τον Κομμουνιστο-Φασισμό!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ καλή απάντηση Μαρία, η Δυση βρήκε άλλους τρόπους διάλυσης και εξαθλίωσης εθνών και κρατώντας.

   Διαγραφή
  2. ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟς ΤΟΥς ΕΚΛΕΓΕΙ? Ο ΛΑΟΣ !!!!!!! ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ .....ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΒ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ .....ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ....

   Διαγραφή
 5. Κάπου πριν λίγο είδα την απάντηση Κοντονή και έπαθα σοκ.
  Για αυτό είμαστε 60 χρόνια πίσω, από τον αναπτυγμένο κόσμο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πύλη του Ρωμανού. Δεν ενδιαφέρει η κάθε απάντηση του κάθε Κοντονή αλλά 1. το τι λένε οι εγκάθετοι των κερδοσκόπων και τοκογλύφων, 2. το τι κατάσταση βρίσκεται η Ελλάδα και όχι μόνο και 3. το ερώτημα που οδεύει η ΕΕ (είμαστε μέλος) όταν έχουμε ένα συρφετό ιδεολογημάτων του χαμηλότερου δυνατού επιπέδου ή του πιο χυδαίου προπαγανδιστικού περιεχομένου που εκλαμβάνει τους αποδέκτες βλάκες και ηλίθιους.

   Διαγραφή
 6. Αυτός ο χείμαρρος αλμάτων, εκλογικεύσεων και αγραμματοσύνης είναι χαρακτηριστικό της σύγχρονης Ευρώπης που κατακυριεύτηκε από τους μηδενιστές-υλιστές κάθε είδους. Μέσα στην αδυναμία τους (εξαρτημένοι από τις ΗΠΑ μετά το 1945 και προστατευμένοι με την πυρηνική της ασπίδα) είχαν την πολυτέλεια να ανοητολογούν.

  Το κείμενο αυτό είναι χαρακτηριστικό της παρακμής των ελίτ της Ευρώπης. Είναι έξοχη προσφορά για όσους θέλουν να εξηγήσουν την παρακμή της Ευρώπης και θα αποτελέσει για εμένα χρυσή ευκαιρία για δοκίμιο ή κεφάλαιο στο βιβλίο «το Γερμανικό ζήτημα» που κυκλοφορώ σύντομα.

  Περιορίζομαι εδώ σε δύο αναφορές. Στις παρεμβάσεις ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΣΜΟΣ, ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΤΙΚΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ http://wp.me/p3OqMa-1jx και ΤΑ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ, Η «ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ» και συνθήκες που την κατεδαφίζουν. http://wp.me/p3OqMa-1n1 - ΤΑ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ, Η «ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ» και συνθήκες που την κατεδαφίζουν. http://wp.me/p3OlPy-1bQ
  Και μια διεισδυτική επισήμανση του Κονδύλη: «Καταλαβαίνουμε έτσι γιατί οι φιλελεύθεροι πολιτικοί και οικονομολόγοι, οι οποίοι παρά τις συνεχείς έμπρακτες διαψεύσεις των τριών τελευταίων αιώνων, εξακολουθούν να διατείνονται …, υποπίπτουν σ’ ένα τεράστιο λογικό και ιστορικό σφάλμα. Μόνο όποιος ενστερνίζεται έναν οικονομικό ντετερμινισμό, ... Στο κρίσιμο αυτό σημείο, όπως και σε πολλά άλλα ακόμη, ο οικονομιστικός φιλελευθερισμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά χυδαίος μαρξισμός με αντεστραμμένα πρόσημα» (Θεωρία του πολέμου, Θεμέλιο, Αθήνα, 1997, σ. 366).

  Τέλος, είτε θα λέμε βάσιμα επιχειρήματα είτε ο καθείς θα πετάει το ιδεολόγημά του και μετά θα κλείνει τα αυτιά μην και υπάρξει αντίλογος. Για την συζήτηση που άρχισε για τις ιδεολογίες και το ποια είναι ... καλύτερη ή ποια προκάλεσε τις ... λιγότερες γενοκτονίες (για το τελευταίο πρόκειται όχι για κάτι άλλο), δεν θα αναφερθώ στην γιγαντιαία γενοκτονία των Ινδιάνων στις ΗΠΑ, στις εθνοκαθάρσεις/γενοκτονίες στην Ευρώπη ή στις αποικιοκρατικές (και σήμερα νεο-αποικιοκρατικές) δομές αλλά στην ουσία. Μετά το 1648 έχουμε κρατοκεντρική διεθνή πολιτική. Στο διεθνές σύστημα έχουμε μηδενική !!! πολιτική ηθική. [ΗΘΙΚΗ και ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, http://wp.me/p3OlPy-1bH]. Μετά το 1648 κρατοκεντρισμό είχαμε, προσδιορίστηκε στην Βιέννη ηγεμονικά το 1815 και επικυρώθηκε πανηγυρικά στον Χάρτη του ΟΗΕ Κεφάλαιο Ι άρθρο 2 παρά. 7 (αρχές μη επέμβασης, εσωτερική-εξωτερική κυριαρχία ως καθεστώς). Ο Στάλιν την δεκαετία του 1920 όταν ο Τρόσκι του έλεγε η προσχώρηση στην κρατική κυριαρχία αναιρεί την παγκόσμια επανάσταση και θα ήταν υποχρεωμένοι να λένε ψέματα στους κομμουνιστές επαναστάτες τον δολοφόνησε μαζί και μερικά εκατομμύρια. Η ΕΣΣΔ έκτοτε ήταν εν και το αυτό με τους αποικιοκράτες που σήμερα ως νεο-αποικιοκράτες βυσσοδομούν και εγκληματούν (εμείς δηλαδή τι είμαστε; Δεν είμαστε αποικία χρέους των τοκογλύφων, κερδοσκόπων και των κερδοσκόπων που κυβερνούν την Ευρώπη;)
  Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε τι σημαίνει να είμαστε Έλληνες (είμαστε, πλέον, από άποψη πολιτικών παραδόσεων, με την πανομοιότυπη κλίκα αριστεροδεξιών κωλοτούμπων που κυβερνούν!;) και ότι ο πολιτικός πολιτισμός της Ελληνικότητας (Δημοκρατία-Πολιτική Ελευθερία-Εθνική ανεξαρτησία που στην κλασική εποχή ονομαζόταν ιδεώδες της ανεξαρτησίας) είναι ο άξονας της ιστορίας και το μέλλον των ανθρώπων, τότε τελειώσαμε. Άκουσον Άκουσον! Ο κ Εσθονός ιδεολόγος να μας κάνει μαθήματα εκτοξεύοντας μπερδεμένα ιδεολογήματα της παρακμάζουσας Ευρώπης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συμπληρωματικά εδώ: EE: ΤΟ "ΙΔΕΑΛΙΣΤΙΚΟ" ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ http://wp.me/p3OlPy-1gC

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΚΗΡΥΚΑΣ
  Ποιος είναι ο δυνάστης της χώρας;
  Σε ποιον να ανακοινώσω το μήνυμα του Κρέοντα,
  που κυβερνάει τη γη του Κάδμου,
  από τότε που ο Ετεοκλής έπεσε πλάι στις επτάστομες πύλες
  από το χέρι το αδελφικό του Πολυνείκη;
  ΘΗΣΕΑΣ
  Πρώτα-πρώτα, ξένε, άρχισες το λόγο σου μ᾽ ένα λάθος,
  όταν ζητάς δυνάστη εδώ·
  η πόλη αυτή δεν εξουσιάζεται από έναν άνδρα,
  είναι ελεύθερη. Εδώ κυβερνούν οι πολλοί
  που εναλλάσσονται στα αξιώματα χρόνο το χρόνο·
  δεν δίνουν πιο πολλά στον πλούτο, και ο φτωχός έχει τα ίδια.
  ΚΗΡΥΚΑΣ
  Με αυτό που είπες, όπως στα ζάρια, μου δίνεις πλεονέκτημα·
  γιατί η πόλη που με στέλνει εμένα
  εξουσιάζεται από έναν άντρα, δεν οχλοκρατείται.
  Και κανείς δεν μπορεί, για να κερδίζει αυτός,
  να την αποχαυνώνει με ρητορείες
  και να τη σέρνει τη μια εδώ την άλλη εκεί,
  τη μια στιγμή να τέρπει και να συναρπάζει,
  την άλλη να φέρνει την καταστροφή
  και την παράλλη, με καινούργιες διαβολές,
  να φενακίζει το πλήθος και να ξεγλιστράει ατιμώρητος.
  Άλλωστε, πώς θα μπορούσε ο όχλος, χωρίς ορθή ενημέρωση,
  να κατευθύνει ορθά την πόλη;
  Μαθαίνεις καλύτερα όταν έχεις χρόνο, όχι όταν βιάζεσαι.
  Όμως ένας γεωργός που πένεται, ακόμα και αν δεν είναι ανίδεος,
  δεν μπορεί να νοιάζεται για τα κοινά, γιατί έχει να δουλεύει.
  Και είναι σαφώς προκλητικό για τους σπουδαίους,
  όταν άνδρας φαύλος άγει και φέρει το πλήθος με δημοκοπίες
  και περιβάλλεται αίγλη και κύρος
  κάποιος που ώς τότε ήταν ένα τίποτα.
  ΘΗΣΕΑΣ
  Χαριτωμένος ο κήρυκας και παρεμπιπτόντως και ρήτωρ.
  Πάντως, αφού εσύ έθεσες τούτο το θέμα,
  άκουσε τώρα· άλλωστε, εσύ προκάλεσες την αντιπαράθεση.

  Για την πόλη δεν υπάρχει τίποτε απεχθέστερο από τον δυνάστη·
  το πρώτιστο: εκεί οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους·
  την εξουσία την ασκεί μονάχα ένας
  και αυτός κρατάει στα χέρια του τον νόμο·
  αυτό και μόνο αναιρεί την ισότητα.
  Όταν όμως υπάρχουν νόμοι γραπτοί,
  το δίκαιο ισχύει εξίσου και για τον ταπεινό και για τον πλούσιο
  και μπορεί ο ανίσχυρος, όταν δέχεται επιθέσεις,
  να απαντά στον ισχυρό στον ίδιο τόνο,
  και φτάνει να νικά ο μικρός τον ισχυρό, αν έχει δίκιο.
  Και η πεμπτουσία της ελευθερίας,
  εκείνο το «ποιος έχει να προτείνει κάτι καλό για την πόλη;
  να έρθει να το καταθέσει εδώ, ενώπιον όλων.»
  Όποιος προσφέρεται δοξάζεται, όποιος δεν θέλει σιωπά.
  Για την πόλη νοείται ισότητα ανώτερη απ᾽ αυτή;

  Εξάλλου, όπου κρατά ο δήμος τα ηνία της χώρας,
  χαίρεται όταν υπάρχουν στην πόλη νέοι παλληκάρια·
  Ένας όμως που είναι βασιλιάς αισθάνεται μίσος γι᾽ αυτό
  και όσους κρατούν από καλή γενιά και όσους θεωρεί ευφυείς
  τους θανατώνει, γιατί φοβάται για την εξουσία του.
  Και πώς θα μπορέσει μια πόλη να γίνει ισχυρή,
  όταν κάποιος θερίζει το άνθος των νέων
  σαν να ᾽ναι στάχυ σε λιβάδι ανοιξιάτικο;
  Και ποιο το όφελος να θησαυρίζει κάποιος
  πλούτη και βίος για τα παιδιά του;
  Μήπως για να μεγαλώνει με τον ιδρώτα του το βιος του δυνάστη;
  Και γιατί να κρατάει άγρυπνος τις κόρες του παρθένες στο σπίτι.
  Μήπως για να έχουν οι δυνάστες, όποτε το θελήσουν, γλυκιές ηδονές
  και δάκρυα εκείνοι που τις ανάστησαν;
  Να μην αξιωθώ να ζω,
  αν σύρουν τα παιδιά μου με τη βία στα κρεβάτια.

  ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Ἱκέτιδες 399-455

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Και η πρότασή σας είναι; τι θα μπορούσαμε να κάνουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το "τι κάνουμε" δεν απαντάτε εύκολα ιδ. εδώ. Σίγουρα απαιτείται ειρηνική μή εμφύλια επανάσταση εκδιωγμού των κωλοτούμπων της εξάρτησης οι οποίοι εδώ και δύο αιώνες υπηρετούν ξένους. Ακόμη πιο σημαντικό η απάντηση βρίσκεται στα άδυτα των ενστίκτων επιβίωσης των νεοελλήνων και μόνο αν επιδείξουν ότι το ένστικτο αυτοσυντήρησης είναι ισχυρότερο της ιδιωτείας στην οποία τους εξωθούν οι κωλοτούμπες, μπορούν να επιβιώσουν. Εάν τα ένστικτα επιβίωσης δεν λειτουργήσουν δεν θα είμαστε ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο έθνος που εξολοθρεύτηκε. Εννοώ ως νεοελληνική ανθρωπολογία και ως νεοελληνικό κράτος γιατί ως πολιτισμός και πολιτικές παραδόσεις η Ελληνικότητα μας υπερβαίνει, είναι οικουμενική, αιώνια και πάντα θα επηρεάζει και προσδιορίζει την αναζήτηση ανθρωποκεντρικού πολιτικού πολιτισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Οι Ελίτ που δεν μπορούμε να κατονομάσουμε κρύβονται πίσω από τα τρία συστήματα παραγωγής. Τον φιλελευθερισμό, τον Κομμουνισμό και τον Ναζισμό. Είναι μάλιστα χορηγοί. Προσωπικά δεν γνωρίζω Διεθνείς Σχέσεις, Ιστορία διαβάζω καθώς και Οικονομία.Είμαι επίσης κοντά στην Εκκλησία. Ίσως από εκεί να έχω μάθει τα περισσότερα. Όπως για την γενοκτονία των 850.000 Ορθοδόξων Σέρβων από τον Μουσολίνι και τους καθολικούς Ουστάσι.Που θέλω να καταλήξω:

  Όλες οι Ευρωπαικές χώρες μπορούν να ελέγχονται από elit και από Τραπεζίτες αλλά δεν φτάνει. Τα κόμματα δημιουργήθηκαν για να διαρούν τους λαούς. Κια πάλι δεν φτάνει.

  Οπότε υπάρχουν οι Στοές για Πολιτικούς, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Δικαστές, Αστυνομικούς.

  Οι Ρόταρυ για Επιχειρηματίες, Δημάρχους, Περιφερειάρχες,Εκαπιδευτικούς, Διευθυντές 1θμιας-2αθμιας Εκπάιδευσης.

  Η Νέα Ακρόπολη για φωτοτυπάδικα, Εκδότες, Στελέχη Επιχειρήσεων κ.α

  Οι Λαϊονς για Ομογενείς, Προέδρους Σωματείων, προέδρους Πνευματικών Κέντρων, προέδρων πολιτιστικών συλλόγων

  Η μέθοδος των Υποτροφιών από το Βατικανό για να ελέγχονται Μητροπολίτες.

  Τα διάφορα κέντρα Διεθνής Πολιτικής

  Οι ΜΚΟ

  Και πολλά άλλα που δεν γνωρίζω.
  Μπορούμε να αντιδράσουμε και να διώξουμε όλους αυτούς; Όλα αυτά που ανέφερα λειτουργούν ως κατασκοπευτικά κέντρα συλλογής πληροφοριών με υποτακτικούς όσους ανέφερα. όποιος κάνει κίνηση για Δημοκρατία τον βγάζουν ανάλογα με τα συμφέροντα
  Ρατσιστή, Φασίστα, Ναζιστή, Κομμουνιστή κλπ

  Η πρότασή μου είναι οι Πόντιοι να κατεβάζουν τους δικούς τους Πολιτευτές , οι Βλάχοι τους δικούς τους, οι Σαρακατσάνοι τους δικούς τους με την προϋπόθεση ότι έχουν ελεγχθεί και δεν αναήκουν σε καμιά από τις παραπάνω κατηγορίες. Σε 5 χρόνια έχει καθαρίσει το πολιτικό σκηνικό. Το κόλπο που εφαρμόζουν τα λαμόγια είναι να έχουν Σαρακατσάνους, Βλάχους και Πόντιους στα γραφεία τους , ανάλογα που εκλέγονται...

  Για αρχή, εσείς γνωρίζετε περισσότερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Η πυλη του Ρωμανου.
   Το πωλητικο σκηνικο δεν καθαριζει ουτε με πυρηνικα,εχει διαβρωσει τοσο βαθεια τον λαο που οχι Σαρακατσανοι και Ποντιοι να εκλεγουν αλλα διαγαλαξιακα οντα να ελθουν.

   Διαγραφή
 12. Αν ήξερε ο υπουργός τι θα πει η λέξη "κομμουνισμός" καλά θα ήταν. Που να μην είχε εκπαιδευτεί κιόλας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καλή η απάντηση αλλα εκεί που λέει "Με αυτό το σκεπτικό, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον ναζισμό, τον φασισμό και τον κομμουνισμό." θα έπρεπε να έβαζε και τον καπιταλισμό και τότε θα έλεγε ολόκληρη την αλήθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Καλά δεν βαπτιστήκατε δεν εισθε χριστιανοι. Ο Μάρξ ανακάλειψε τοη κουμουνισμό; ¨οσο για την Εσθονία μια συγκυρία την εκανε μέσλος της Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικων Δημοκτρατίων ΕΣδΔ. και τώρα είναι μέλος της Ενωμένης Ευρώπης. Δεν ηταν αποικία της Ρωσίας. Τώρα αν τυχαίνει η Ρωσία να μην είναι Σοσιαλιστική αλλά Καπιταλιστική δεν λέει τίποτε και ο Στάλιν δεν ήταν Ρώσος αλλά Γεωργιανός και αυτό δεν είναι τίποτα.Δεν μας εξηγείτε το ότι εδω΄σήμερα δεν πεθαίνουν στα γκουλάκ αλλά διπλα μας αυτοκτονούν από τη καταναγκαστική μελαγχολία ένεκα της ανεργείας .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.