29/8/17

Γιατί η Πιονγιάνγκ έστειλε πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία

Ποια είναι τα βασικά σενάρια για τον πύραυλο που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα. Οι γεωγραφικοί περιορισμοί της Πιονγιάνγκ στις δοκιμές, η επιλογή του σημείου εκτόξευσης και τι είναι αυτό που δυσκολεύει το σενάριο της σύγκρουσης. Τι δείχνει η στάση του Τόκιο.
Γύρω στις 5:58 π.μ. τοπική ώρα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο που πέταξε πάνω από το βόρειο ιαπωνικό νησί Χοκάιντο, προτού πέσει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως ο πύραυλος είχε χρόνο πτήσης περίπου 14 λεπτών, έφτασε σε ύψος 550 χιλιομέτρων και κατέπεσε περίπου 2.700 χιλιόμετρα από το σημείο εκτόξευσης.
Αν και τα νούμερα αυτά παραπέμπουν σε μέσου βεληνεκούς βαλλιστικό πύραυλο, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα η Βόρεια Κορέα είτε να δοκίμασε βαλλιστικό πύραυλο ενδιάμεσου βεληνεκούς (IRBM) με πρόωρη αποκοπή του κινητήρα, είτε να πειραματιζόταν με μια πιο βαριά κεφαλή. Εναλλακτικά, ο πύραυλος μπορεί να απέτυχε προτού φτάσει στο πλήρες θεωρητικό εύρος του. Αυτή η πιθανότητα ενισχύεται από αναφορές πως ο πύραυλος κόπηκε σε τρία κομμάτια προτού καταπέσει.
Το σημείο εκτόξευσης της τελευταίας πυραυλικής δοκιμής πιστεύεται πως ήταν κοντά στη Σουνάν, εκεί που βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ. Η εκτόξευση από το σημείο αυτό συνεχίζει την τάση που έχει η Βόρεια Κορέα να δοκιμάζει πυραύλους από διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα. Έτσι είναι δυσκολότερο να προβλεφθεί πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη οπλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας. Επίσης, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη στόχευση του διασκορπισμένου οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας σε ένα σενάριο σύγκρουσης.
Για τη συνέχεια Euro2Day


1 σχόλιο:

  1. Η επιτυχής δοκιμή αυτή της βορείου Κορέας με εντυπωσίασε για πολλούς λόγους.Πιο πολυ με εντυπωσίασε το γεγονός οτι δεν εβλήθη ο πύραυλος , διαδικασία που απαιτεί ορισμένες τεχνικές προδιαγραφές που δεν ξερω αν πληρούνται απο τις βάσεις των ΗΠΑ σε Κορέα και Ιαπωνία σίγουρα πληρούνται στη Χαβαη.Δευτερον το γεγονός οτι οι Ιάπωνες πολιτες και επισκέπτες ενημερώθηκαν άμεσα με SMS για την έλευση του πυραύλου την ίδια ωρα που εντοπίστηκε απο το σύστημα αεράμυνας ! Απλή τεχνολογία και ενημερώνει όσους βρίσκονται στη χώρα και τρίτον οτι η απόσταση ηταν το ήμισυ της απόστασης Κορέας Γκουάμ με τους ειδικούς της αεροναυπηγικής να λένε οτι ο διπλασιασμός της απόστασης ειναι κατι που δεν απαιτεί και τόσο κόπο οσο φαίνεται ... Η Βόρεια Κορέα αν και στρατιωτικά μικρή δύναμη ανάγεται σε υπερδύναμη λόγω των τεχνολογικών της όπλων.Αν δε ο βαλισιτκος πύραυλος πάρει και πυρηνική κεφαλή μιλάμε για μεγαλη αναβάθμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.