30/8/17

Ο Πούτιν «τρελαίνει» τον Ερντογάν – Έστειλε ρωσικές ενισχύσεις στους Κούρδους απέναντι στους Τούρκους (βίντεο)

Ο Πούτιν «τρελαίνει» τον Ερντογάν – Έστειλε ρωσικές ενισχύσεις στους Κούρδους απέναντι στους Τούρκους (βίντεο)
Μια μεγάλη φάλαγγα ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων, στα οποία επέβαιναν Ρώσοι στρατονόμοι, έφτασε πριν λίγες ημέρες στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.
Τα ρωσικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν στην υπό κουρδικό έλεγχο περιοχή της Εφρίν, που απειλείται με επίθεση από τους Τούρκους, κατόπιν συνεννόησης της κουρδικής ηγεσίας με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), οι Ρώσοι στρατονόμοι αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να επιβλέπουν τη συμφωνία αποκλιμάκωσης.
Στην πραγματικότητα, η ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην Εφρίν, σε μια περιοχή που προϋπήρχαν ρωσικές φρουρές, υπενθυμίζει στην Άγκυρα ότι η Μόσχα δεν έχει αποσύρει την υποστήριξή της από τους Κούρδους της Συρίας, παρά τα περίεργα φλερτ Πούτιν-Ερντογάν.
Ο τουρκικός στρατός είναι γνωστό ότι συγκεντρώνει στρατεύματα για να επιτεθεί στους Κούρδους και να καταλάβει την Εφρίν, αλλά η αύξηση της ρωσικής παρουσίας στο κουρδικό καντόνι δεν είναι αυτό που περίμενε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη υπό κουρδική διοίκηση, με μπλε η τουρκική κατοχή, με κόκκινο η κυβέρνηση και με πράσινο σκούρο η Αλ Κάιντα και πράσινο κανονικό η φιλότουρκη Αχράρ Αλ Σαμ. Στον χάρτη βλέπετε σημειωμένες δύο ρωσικές σημαίες. Είναι τα σημεία που αναπτύχθηκαν οι Ρώσοι στρατονόμοι. Η αμερικανική σημαία βόρεια της Μανμπίτζ είναι το σημείο που μισθοφόροι των Τούρκων επιτέθηκαν σε Αμερικανούς στρατιώτες.

Δείτε βίντεο με τα ρωσικά στρατεύματα να φτάνουν στην Εφρίν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.