29/1/18

Πάιατ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν Νίμιτς

Πάιατ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν Νίμιτς,
Τη στήριξη των ΗΠΑ στο πρόσωπο του ειδικού μεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς επαναβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Αμερικανός πρέσβης στη Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, λίγες ημέρες μετά τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε ο διπλωμάτης σε Αθήνα και Σκόπια για τις προτάσεις και τις θέσεις του στο ονοματολογικό.
Ο Τζέφρι Πάιτ, σε συνέντευξή του στον Σκάϊ εμφανίζεται αισιόδοξος, αντηχώντας το κλίμα που εκπέμπει και ο Μάθιου Νίμιτς, δείχνοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν ενιαία θέση και πιέζουν για την εμπέδωσή της σε όλα τα επίπεδα της διαπραγμάτευσης.
«Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας»
επεσήμανε. Αναφερόμενος γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, ο κ. Πάιατ τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».

Οι δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα ακολουθούν τη συνάντησή του με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ενώ θεωρούνται άμεση απάντηση στις επιθέσεις από τη Νέα Δημοκρατία κατά του ειδικού μεσολαβητή.
Η τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη κρίθηκε αναγκαία, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρη η θέση των ΗΠΑ και να μπορεί να διεξάγει διαπραγματεύσεις σε κλίμα εμπιστοσύνης και υπό το μανδύα της ασφάλειας των ΗΠΑ και του ΟΗΕ ο Μάθιου Νίμιτς.

7 σχόλια:

  1. Δέν μποροῦν οἱ Ἀμερικάνοι τῶν ΗΠΑ νά κατάλαβουν, θέματα ψεύδους καί ἐπεκτατισμοῦ σάν τό Σκοπιανό, πρέπει νά τό συνειδητοποιήσουμε ὄλοι μας.
    Ἀπέτυχαν ὡς ἔθνος οἱ ΗΠΑ, διότι στεροῦνται ἱστορικοῦ ἐθνικοῦ βάθους καί ἀντιλήψεως τῆς common sense σέ ἱστορικά ζητήματα. Κατά συνέπεια, ἀδυνατοῦν νά ἀντιληφθοῦν καί νά χειρισθοῦν μακροπρόθεσμα, ὁτιδήποτε. Ἐμπειρισμός καί καιροσκοπισμός. Φέρονται δέ, ὡς μαθητευόμενοι μάγοι.
    Δέν μπορεῖ νά εἶναι σίγουρος μέ τούς Ἀμερικανούς αὐτούς, κανείς καί γιά τίποτα.
    Τούς μένει βέβαια κάτι ἀπό "ὑπερδύναμη", ἀλλά αὐτό τό κάτι "'ιδιωτικοποιήθηκε", καί εἶναι ἤδη στά χέρα ἄλλων (αὐτῶν πού ἐπικάθησαν ἐπί τῶν ΗΠΑ, Σόρος καί Νϊμιτς περιλαμβανομένων).

    Εἴμαστε πολύ σοβαρότεροί τους. Κακῶς ἀφἰνουμε τόσο καιρό, ὄντας εὐκολοκυβέρνητοι μέχρι τή κρίσιμη ὥρα, νά μᾶς ὁδηγοῦν ἄνθρωποι ἀνάξιοι τοῦ Ἑλληνισμοῦ.
    Τό Σκοπιανό, μόλις ξεκινᾶ, καί μετατρέπεται πλέον ἀπό πρόβλημα τοῦ πανσλαβισμοῦ καί τοῦ κουμμουνισμοῦ, σέ πρόβλημα τῶν ΗΠΑ στήν εὑρύτερη περιοχή μας, ἀλλά καί παντοῦ στόν κόσμο.
    Τό Σκοπιανό, εἶναι καί πολιτικό πρόβλημά μας, τῆς οὐσιαστικῆς πλέον, ἐσωτερικῆς πολιτικῆς μεταβολῆς μας.
    Τά Σκόπια δέν εἶναι, καί δέν πρέπει νά εἶναι, ποτέ Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kudos Sócrates. YOU nailed it! One more thing, he is just following standard negotiations techniques. Solidarity and unided front. But he is bluffing. YOU only play that card when you actually running out of options.

      Διαγραφή
  2. αλλος ενας χαρτης του 1585 ανεβασμενος στο wikipedia οπου κατω αριστερα δειχνει την θεση της μακεδονιας
    https://en.wikipedia.org/wiki/Plovdiv
    https://en.wikipedia.org/wiki/File:Thraciae-veteris-typvs.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα… Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας.."Είναι από την ίδια συνέντευξη. Το πιάσατε το υπονοούμενο που άφησε με του Τούρκους και το Αιγαίο ο κ. Πρέσβης??Νομίζω το έχει κατανοήσει η κυβέρνηση για αυτό την έχει πιάσει πρεμούρα να τελειώνει με το Σκοπιανό αλλά νομίζω ότι το έπιασε και η αντιπολίτευση.Αναμένω κυβίστηση τις επόμενες μέρες από την αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μολών λαβέ,τα μοιράζουμε Κυριακή 4 Φλεβάρη στο Σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποσο πιο χοντρα και ξεκαθαρα μας λεει ο Πρατ οτι τα 'πρωτοκολλα του Νιμιτς' θα υπογραφουν.
    Γιατι δεν ειπε αντρικια οτι στηριζουμε τους σκοπιανους και εσεις να πατε να πνιγειτε ;.
    Κλειστε ξεφτιλες καουμποιδες τα πανεπιστημια ολης της γης για να μην διδασκουν τα αρχαια Ελληνικα και την Ιστορια της ανθρωποτητος.
    Ετσι θα σβυσετε τον Μεγα Αλεξανδρο,την Μακεδονια και τον πολιτισμο που δημιουργησαν οι αρχαιοι Ελληνες.
    Ετσι θα σηκωσετε το κεφαλι σας και θα νοιωσετε καπως.
    Με το κομπλεξ αυτο ζητε,με το κομπλεξ αυτο θα πεθανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.