28/1/18

Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών: Ολόθερμη στήριξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη

  • (Φωτ.: amen.gr / Νίκος Μαγγίνας)
Τη στήριξη στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου εξέφρασε ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών. Ο Προκαθήμενος του Οικουμενικού Πατριαρχείου δέχτηκε κριτική για την επιστολή που έστειλε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη στήριξη που εξέφρασε σε αυτή στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι δεν γνωρίζουν όλοι την πραγματικότητα του Πατριαρχείου και χρειάζεται προσοχή στην κριτική τους.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών καλεί όλους όσοι σπεύδουν να κρίνουν τις φερόμενες ως πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην κρίνουν από τα επιφαινόμενα, αλλά από την πραγματικότητα, την οποία δεν γνωρίζουν όλοι. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Προκαθήμενός του έχουν την ολόθερμη υποστήριξη των Κωνσταντινουπολιτών και της συντριπτικής πλειοψηφίας του ανά την υφήλιο ποιμνίου Του, το οποίο γνωρίζει καλά τις έξωδεν και έσωθεν επιβουλές, αδελφικές ή μη».

3 σχόλια:

  1. χαχαχαχαχα!!!αλλοι εξωνημενοι...βγηκαν να ευλογησουν την εισβολη στο Αφριν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους Ανιστόρητους:
    Σήμερα, έχουμε μεγάλη συμπάθεια για τους Κούρδους, διότι είναι εναντίων των Τούρκων…
    Αλλά, ας θυμόμαστε κατά πρώτον, ότι είναι Μουσουλμάνοι, και οι υπερβολικά θρησκευόμενοι, όταν λάβουν την διαταγή της του Μουφτή να μας σφάξουν θα το κάνουν λόγο θρησκευτικού καθήκοντος. Και κατά δεύτερον, ότι είναι οι Κούρδοι που έσφαζαν τους Έλληνες κατά διαταγή του Κεμάλ!
    Εγώ, όση «αγάπη» έχω για του Τούρκους έχω και για τους «κατακαημένους» Κούρδους…
    Πάντοτε Φιλικά
    Δρ. Ευάγγελος Αρκάς
    Λονδίνο, ΗΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκτωρ εκ Λονδινου,
      Επιφυλασσομαι να σου απαντησω οπως θα ηθελα...
      Παρολα αυτα,σου παραθετω το κατωθι ενυπογραφο κειμενο μπας και ανοιξεις τους πνευματικους οφθαλμους σου και κατα συνεπεια τους πνευματικους σου οριζοντες:
      "Οι Κούρδοι είναι ένας γενναίος λαός που πάντα αντιστάθηκε στους Τούρκους, ενώ ο λαός αυτός έτρεφε πάντα φιλικά αισθήματα προς τους Έλληνες. Επειδή αυτή η άτυπη συμμαχία, αυτή η φιλία ενοχλούσε και συνεχίζει να ενοχλεί, για αυτό κάποιο κύκλοι κυκλοφόρησαν την προπαγάνδα περί των «Τσετών». Η λέξη Τσέτες προέρχεται ετυμολογικά από την τουρκική λέξη «çete» που σημαίνει ληστοσυμμορία. Οι Τσέτες πριν τον Μικρασιατικό Πόλεμο ήταν συμμορίες ατάκτων που αποτελούνταν από Τούρκους, Τσετσένους και εκτουρκισμένους Κούρδους (δηλαδή «γενιτσάρους» των Κούρδων), οι οποίοι λήστευαν τους πληθυσμούς της Μικράς Ασίας.

      Όταν έσπασε το μικρασιατικό μέτωπο εστράφησαν εναντίον των Ελλήνων με σκοπό την ληστεία και την ικανοποίηση των άγριων ενστίκτων τους. Οι Τσέτες δρούσαν εναντίον όσων είχαν περιουσία, η δράση τους δεν ήταν μόνον εναντίον των Ελλήνων. Η προπαγάνδα ότι οι Κούρδοι μας έσφαξαν στην Μικρά Ασία κυκλοφόρησε την περίοδο που η Ελλάδα προσπάθησε να αναπτύξει στενές σχέσεις με τους Κούρδους και η ίδια προπαγάνδα δυστυχώς αναμασάτε πάλι το τελευταίο διάστημα για προφανείς λόγους, οι οποίοι πρέπει να αναζητηθούν στις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

      Οι Κούρδοι είναι φυσικοί μας σύμμαχοι στην αντιμετώπιση της τουρκικής βαρβαρότητας και επιθετικότητας. Όσοι δεν το κατανοούν συμβάλλουν θετικά στα γεωστρατηγικά παίγνια της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

      Γ. Λιναρδής "

      Υ.Γ. Επετρεψε μου να προσθεσω: Οι Κούρδοι είναι φυσικοί μας σύμμαχοι στην αντιμετώπιση της τουρκικής βαρβαρότητας και επιθετικότητας. Όσοι δεν το κατανοούν συμβάλλουν θετικά στα γεωστρατηγικά παίγνια της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου οπως επισης και της Αγγλετερας στην οποια ειμαι βεβαιος οτι αισθανεσαι ευγνωμοσυνη περισσοτερο απο την πτωχη πατριδα που σε εγεννησε...
      Τι να σου πω ρε...θαπρεπε να ντρεπεσαι...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.