30/1/18

Αλλαγή στάσης - Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Κυριακής

Σε συνάντησή του με τους διοργανωτές, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο - «Επαινετή» κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας είπε ο Αρχιεπίσκοπος 

Την επίσημη συμμετοχή της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Αθήνα ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τη συνάντησή του με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου.
Η συμμετοχή θα γίνει εφόσον διασφαλιστεί ο ειρηνικός χαρακτήρας της συγκέντρωσης, χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς. Η Εκκλησία θα μετέχει με τον αντιπρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, που θα διαβάσει την ανακοίνωση της ΔΙΣ. Μαζί του θα βρίσκονται οι Μητροπολίτες Δράμας, Παύλος και Χίου, Μάρκος.  
Η συμμετοχή της Εκκλησίας αλλάζει την μέχρι στιγμής στάση του Αρχιεπισκόπου για το συλλαλητήριο, που συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των Παμμακεδονικών Ενώσεων. 

Όχι στον όρο «Μακεδονία»
Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή, κατά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε τη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, που δεν αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του ως συστατικό του ονόματος των Σκοπίων. Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρίνισε τις εκκλησιαστικές πτυχές του ζητήματος. 
Η Εκκλησία έχοντας πλήρη συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, διατύπωσε τη σαφή άποψή της, «συμμεριζόμενη απόλυτα την εύλογη αγωνία και των ιεραρχών, που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στη Μακεδονία μας, αλλά και τις δικαιολογημένες ανησυχίες του κυρίαρχου Λαού και σύσσωμου του Οικουμενικού Ελληνισμού σε αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο εθνικό θέμα».
Σε κάθε περίπτωση, ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι, όπως ανακοίνωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος η Εκκλησία είναι «πρωτοπόρος διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους, θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μίας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης».
Υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της ελευθερίας εκφράσεων των κληρικών και λαϊκών μελών της, η Εκκλησία σέβεται το δικαίωμα αυτών να πράττουν κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα.  


Πρώτο Θέμα

6 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    Όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος επιδέχονται κυρίως και την έννοια να μην καταδικαστούν δημόσια άπαντες οι κατοχικοί που πλην των άλλων, προωθούν τώρα και τον μελλοντικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας.

    "Καταλήγοντας, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι, με την τήρηση των ως άνω προϋποθέσεων, που θα διασφαλίζουν τον ειρηνικό και χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς χαρακτήρα του συλλαλητηρίου των Αθηνών"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι καλά που ο προκαθήμενος της εκκλησίας μας δεν έχει το αλάθητο όπως ο πάπας.
    Μια που δεν μπορείς να είσαι και με τα συλλαλητήρια και εναντίον των συλλαλητηρίων και συγχρόνως να έχεις και το αλάθητο. Οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανείς δεν κατηγόρησε τον Ιερώνυμο ότι έχει το αλάθητο, επομένως μπορεί να λέει και να ξελέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο του ομως,σε τετοια ηλικια και με ρασα ειναι τρομερα δυσκολη η κυβιστιση (sic).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζερόνιμο, εμετρήθης (εδώ και χρόνια, από την πρώτη στιγμή των μνημονίων) και εβρέθης τραγικά ΑΝΑΞΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκρυψες το σταυρο Τζερονιμε για να μη θυμωσουν τα ισλαμοπιθικια; Εκει τελειωσε και η πιστη σου σ* αυτο που αντιπροσωπευεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.