30/1/18

Θεμέλιος λίθος για το Μουσείο του Ολοκαυτώματος - Το Ισραήλ δεν αναγνώρισε την γενοκτονία των Ελλήνων

του Σάββα Καλεντερίδη
Σήμερα τίθεται ο θεμέλιος λίθος του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, μια πράξη με πολλαπλή σημασία, αφού οι περισσότεροι από τους Έλληνες εβραίους που θανατώθηκαν στα κρεματόρια του Χίτλερ, ήταν από τη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για μια ιδέα ιδιαίτερου συμβολισμού και ορθά την κάνει πράξη η ελληνική κυβέρνηση, αφού Έλληνες πολίτες έχασαν τη ζωή τους στο βωμό της μισαλλοδοξίας των ναζί.
Είναι ένα χρέος προς τους Έλληνες εβραϊκού θρησκεύματος.
Όμως υπάρχουν δυο παρατηρήσεις, που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο όλο εγχείρημα.
Η πρώτη έχει να κάνει με την ηγεσία της Ελλάδας και το σύνολο του πολιτικού συστήματος, που δεν αξιώθηκε να θεμελιώσει ένα αντίστοιχο μνημείο για τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Θράκης.
Το γεγονός αυτό δίνει τροφή σε εκείνους που λένε ότι το σύνολο του ελληνικού πολιτικού συστήματος είναι ενεργούμενο ξένων κέντρων και δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού, αλλά των κέντρων που το στηρίζουν.
Η δεύτερη έχει να κάνει με τη στάση του κράτους του Ισραήλ και του προέδρου του, που φιλοξενείται σήμερα στην πατρίδα μας.
Θα πρέπει να έχει κανείς πολύ θράσος, για να επισκέπτεται μια χώρα που έχει υποστεί γενοκτονία, να παρίσταται στην τελετή θεμελίωσης ενός μουσείου για τη γενοκτονία των Ελλήνων πολιτών εβραϊκού θρησκεύματος, το οποίο σε κάποιο βαθμό οικειοποιείται, τη στιγμή που το κράτος του οποίου είναι αρχηγός δεν έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ελλήνων και ο ίδιος δεν βρήκε να πει μια λέξη για τους γενοκτονημένους Έλληνες.
Το ξαναγράφω, για να μην δώσω την ευκαιρία σε πληρωμένους κονδυλοφόρους να ρίξουν το δηλητήριό τους.
Η οικοδόμηση και η λειτουργία του Μουσείου του Ολοκαυτώματος είναι υποχρέωση και ευθύνη του Ελληνικού κράτους να το κάνει, γιατί πρόκειται για Έλληνες πολίτες που έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας μιας αποτρόπαιας ανθρωποφάγου ιδεολογίας, πανομοιότυπης με τον κεμαλισμό και τον ισλαμικό ρατσισμό.
Όμως, ο απλός Έλληνας πολίτης ζητά απάντηση στα εξής ερωτήματα:
Πρώτον, γιατί δεν προηγήθηκε το Μουσείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Θράκης;
Δεύτερον, γιατί δεν τέθηκε ως προϋπόθεση για την παρουσία του προέδρου του Ισραήλ στη θεμελίωση, η επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων από το κράτος του Ισραήλ;
Αν δεν δοθεί μια πειστική απάντηση, τότε στην ουσία αποδεικνύεται ότι το πολιτικό σύστημα είναι υπόδουλο ξένων σκοτεινών κέντρων και δεν υπηρετεί τον Ελληνισμό.

41 σχόλια:

  1. Το ζήτημα δεν είναι ένα απλό μνημείο αλλά ένα πολύ σημαντικό μνημείο, και επίσης ένα κεντρικό μουσείο που θα φτιάχνει συνεχώς εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε όλα τα σχολεία και τους δήμους. Η Γενοκτονίες των Ελλήνων είναι οι μεγαλύτερες που έχει υποφέρει οποιοσδήποτε λαός σε βάθος χρόνου. Είναι η μεγαλύτερη μαύρη σελίδα στην Ιστορία της ανθρωπότητας την οποία δεν την μαθαίνουμε στα πανεπιστήμια. Το 1922 είναι μόνο μια από τις πολλές γενοκτονίες που έχουμε πάθει. Το ότι δεν μαθαίνουμε ιστορία στα πανεπιστήμια μας είναι απόδειξη ότι οι σχεδιαστές των γενοκτονιών μας ελέγχουν το ακαδημαϊκό μας σύστημα στο οποίο διδάσκουν και διοικούν οι μαθητές τους. Οι Εβραίοι μας ανοίγουν τα μάτια. Πρέπει να είμαστε συνεχώς στην επίθεση και να θέτουμε τους γενοκτόνους συνεχώς σε κατάσταση απολογίας, διαφορετικά θα συνεχίσουν τα έργα τους.

    Η χώρα μας έχει ανάγκη άμεσα από μια σταθερή σοβαρή, ισχυρή και σκληρή κυβέρνηση που θα έρθει από εκλογές και μόνο, και θα μείνει στην εξουσία τουλάχιστον για 8 χρόνια. Ενωμένοι όλοι ας αφήσουμε τα παλιά πολιτικά, αριστερά, δεξιά και άκρα έχουν πεθάνει. Με την ευκαιρία της οικονομικής κρίσης και του Μακεδονικού ας φτιάξουν οι πατριωτικές δυναμεις το μεγάλο κίνημα επιτέλους, οι συνθήκε είναι έτοιμες πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ελληνικός λαός τόσο στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, όσο και των Αθηνών έχει ως κύριο πρόταγμα το αυτονόητο. Την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

    Ταυτόχρονα στους μετέχοντες υφέρπει το αίσθημα αγανάκτησης, καθώς το πολιτικό σύστημα ξεγυμνωμένο, αντιμάχεται και διαχειρίζεται θέματα όπως τα παραπάνω με τον πλέον αισχρό και διεστραμμένο τρόπο.

    Η λαμπρή συστράτευση κάτω από την ελληνική σημαία όλων των Ελλήνων που επίκειται στην Αθήνα, ας γίνει το σημείο αναφοράς και αφύπνισης για τον ξεριζωμό του κομματικού φεουδαλισμού που λυμαίνεται τη χώρα μας.

    Υ.Γ. Στο ερώτημα που θέτει ο κ. Καλεντερίδης θέλουμε ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τους αρμοδίους. Αν δεν μπορείτε να δώσετε απάντηση σε αυτά που είναι απλά, πώς να σας εμπιστευθούμε σε μείζονα θέματα όπως το Μακεδονικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή δεν πρόκειται να δωθεί απάντηση, συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία σας διατύπωση / διαπίστωση. Απορώ ομως για την αγωνία σας για το τι θα γράψουν οι δημοσιογραφικές οχιές, όταν λέτε την αλήθεια..... και επειδή η τελευταία ( η αλήθεια) είναι εκλιπούσα, ας κάνομε μια προσπάθεια να μάθουμε από την εβραϊκή απογραφή πριν τον πόλεμο στην Θεσσαλονίκη πόσοι Εβραίοι μετά τον πόλεμο έγινα έποικοι στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστινης, πόσοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ και πόσοι επέστρεψαν στην Θεσσαλονίκη....Τα νούμερα δεν βγαίνουν....και ας ανοίξει και η κουβέντα για τους δοσίλογους Θεσσαλονικεις Εβραίους και Ραβινους συνεργάτες των Γερμανών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλάδα ποτέ(πλην του Καποδίστρια και του Μεταξά) δεν ηταν καλή στην εξωτερική πολιτική. Και η Ελλάδα δεν εχει αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ.Το ύποπτο στο όλο θέμα είναι οτι συνεργαζομαστε και οτι το συμφερον μας ειναι με το Ισραήλ αυτή τη στιγμή.
    Μακροπρόθεσμα το Ισραήλ ισως εχει αλλους στόχους που δεν συμπίπτουν με τα ελληνικά συμφέροντα: Διάσπαση της Ελλάδας, Μεσογειακή Ενωση με πρωτεύουσα τα Ιεροσόλυμα.Ισλαμικά Βαλκάνια.

    Για τους Ελληνες πολιτικούς ισχύει αυτό που γράφετε, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χωρας.Πολλοί δε από αυτούς δεν ειναι κυριολεκτικά Ελληνες.Κρύβονται πίσω απο προσωπικά δεδομένα και ανεξάρτητες αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Και η Ελλάδα δεν εχει αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ<

      Το έχει αναγνωρίσει από το 1990. Φροντίστε να ενημερώνεστε πριν γράψετε. Αλλά και με τον κοινό νου θα έπρεπε να καταλάβεις ότι, για να επισκέπτεται την Ελλάδα ο πρόεδρος τού Ισραήλ, πρέπει να έχουν αμοιβαία αναγνώριση.

      Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα

      Το επίπεδο σχολίων, από ορισμένους, είναι απαράδεκτα χαμηλό για σοβαρό ιστολόγιο.

      Διαγραφή
    2. Xρειάζεται απέραντο θράσος για να μιλάει η πρεσβεία σας για χαμηλό επίπεδο, αντί να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων.

      Διαγραφή
  5. Ποιά γενοκτονία τών Ελλήνων; Αυτήν τήν αρνούνται οι κυβερνώντες τήν Ελλάδα, και όχι μόνο. Περιμένετε να τήν αναγνωρίσουν οι Εβραίοι;
    Υπάρχει κάτι χειρότερο: Το Ισραήλ αρνείται να αναγνωρίσει τήν γενοκτονία τών Αρμενίων! Πιστεύω ότι αυτό δεν διαφεύγει τού κ. Καλεντερίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να συμπληρώσω στους ανθρωποφάγους -ισμούς και το κομμουνισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Israel likes the monopoly on genocides. But, have we ever brought it Up? No! I have never met better servants than the Greek governments or the Greek Jewish. They are so eager to serve Israel that it is comical.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H μή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων από το εβραϊκό κράτος δεν πρέπει να σας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα.Και των Αρμενίων, παλαιότερα και παγκοίνως γνωστή και πρότυπο για τον Χίτλερ, πεισματικά δεν αναγνωρίζεται. Γιατί;
    Επειδή είναι εθνική στρατηγική του Ισραηλινού κατεστημένου η λέξη γενοκτονία να περιέχει ως αποκλειστικό εννοιολογικό περιεχόμενο και εικόνα το "Shoa",το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Γερμανούς, και σε αριθμό που η αμφισβήτησή του πρέπει να επισύρει ποινές καθείρξεως (έχει επιβληθεί σε αρκετές χώρες σχετικός νόμος), μολονότι στα αναφερόμενα εκατομμύρια των θυμάτων περιλαμβάνονται οι τσιγγάνοι όλης της κατεχόμενης τότε Ευρώπης, πνευματικά και σωματικά ανάπηροι, ομοφυλόφιλοι, Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι κομμουνιστές, αντιστασιακοί διαφόρων χωρών και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσων αιχμαλώτων.
    Η λέξη γενοκτονία δεν μπορεί να είναι γενικής χρήσεως. Είναι πια κτήμα -και προνόμιο- του Ισραήλ, σύμβολο της σταύρωσης του λαού του και ιδρυτικός τίτλος του κράτους του. Για πρότυπα και απομιμήσεις, βρείτε εσείς όποιο όνομα θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπες ολα ! Και mutatis mutandis θα αμς μάθουν ολους να λέμε Shoa αντί για ολοκαύτωμα... Το δικό τους βεβαίως. Των αλλων, ας πάει και το παλίάμπελο !

      Διαγραφή
  9. Η Γενοκτονία των Ελληνων δεν αναγνωριζεται γιατι πισω κρύβονται Σιωνιστές: Ισραελ Λαζαρεβιτς Πάρβους, Ιλιτς Ουλιανωφ,Αβραάμ Μπεναρογια,Κεμαλ.Μπενι Ζελον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι σχεδιαστές των γενοκτονιών των Ελλήνων, Εβραίων, Αρμενίων και άλλων Ανατολικών Χριστιανών είναι εδώ και αιώνες οι Γερμανοί, Γάλλοι, Βρετανοί και άλλοι δυτικοί. Η ανοησία μας είναι ότι αυτοί, οι Δυτικοί μας έμαθαν να κατηγορούμε τους Εβραίους για όλα τα στραβά και ενώ αυτοί μας παιρνουν το σπίτι, εμείς να ψάχνουμε να σταυρώσουμε τους Εβραίους που και αυτούς τους έχουν υπάλληλους και λογιστές.
      Ο Πάρβους όπως και κάποιοι άλλοι ήταν απλά υπάλληλοι του Γερμανικού κεφαλαίου, της αραδοσιακής Χριστιανικής ηγεσίας που πάντα έσερνε δούλους τους Εβραίους και τους έβαζε να κάνουν κάθε βρώμικη εργασία. Λίγο σοβαρή μελέτη δεν βλάπτει. Αρκετά με τη ναζιστική προπαγάνδα που έχει κάνει λοβοτομή στο γενος μας και δεν βλέπει την τύφλα του.

      Διαγραφή
    2. Τα χρήματα για τον 1ο και 2ο Παγκόσμιο πόλεμο τα έδωσαν Γερμανοί Σιωνιστές. Η Γερμανία εχει μεγαλη ευθύνη και για τους δυο πολέμους. Με τον 1ο Παγκόσμιο έστησε επιχειρήσεις στην Τουρκία.

      Δεν κατηγορεί κανείς τους Εβραίους πέρα στη λάκα. Είναι ενας λαός όμως που στηρίζει την επικράτησή του στο ολοκαύτωμα. Παραταύτα δεν αναγνωρίζει γενοκτονίες αλλων λαών.Αυτή τη στιγμή την Ελλάδα την συμφέρει η συνεργασία με το Ισραήλ.

      Διαγραφή
    3. Προς "Γιώργος Σιδηρούντιος30 Ιανουαρίου 2018 - 7:17 μ.μ. ",

      Ειστε εκτος ιστορικης αληθειας.

      Ναι.
      Οι Ευρωπσικοι Λαοι εχουν αλληλοσφαχτει επι χιλιετιες.

      Οι ιουδαιοι ομως και γενικως το Εβραικο στοιχειο εινσι ΞΕΝΟ σωμα προς τους Ευρωπαικους Λαους, οπως οι ακολουθοι του μοχαμεντ.

      Δευτερον
      Καλο θα ηταν να αρχιζατε την ιστορικη σας μαθηση απο την σταση και τις πραξεις των ιουδαιων προς τους Ελληνες επι οθωμανικης κστοχης.

      Βεβαια υπαρχει και η σφαγη των Ελληνων στην εποχη του Αντιοχου 'Δ.
      Βλεπε, χανουκα.

      Διαγραφή
    4. Ασφαλώς οι "γερμανοί" τραπεζίτες που χρηματοδότησαν τον Πάρβους, τον Λένιν κ.α. μόνο γερμανοί δεν ήταν.

      Διαγραφή
    5. Οι λεγόμενοι Εβραίοι τραπεζίτες είναι εδώ και αιώνες μόνο οι λογιστές τις παραδοσιακής Ευρωπαϊκής άρχουσας τάξης. Σύμφωνα με τις δικές μου έρευνες υπήρξαν και παραμένουν όργανα άλλων σε μεγάλο βαθμό. Μόνο τις τελευταίες δεκαετίες κάποιοι εβραϊκοί κύκλοι έχουν αποκτήσει σημαντική επιρροή. Προ του ολέμου ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι, με εξαίρεση τους πολλούς Εβραίους κομμουνιστές που κατέστρεψαν την Τσαρική Ρωσία.

      Γερμανοί, Βρετανοί, Γάλλοι και Αμερικάνοι μη Εβραίοι στήριξαν τον Λένιν και έβαλαν πολλούς Εβραίους ως μισθοφόρους για να ρήξουν τον Τσάρο και να καταστρέψουν τη Ρωσία. Οι Εβραίοι επαναστάτες τότε στην ουσία είχαν ιδιοκτήτες και οι περισσότεροι απλά δεν το ήξεραν.

      Ο Πάρβους ήταν απλά ένας πωλητής και πράκτορας των Γερμανικών υπηρεσιών. Και οι τρεις άμεσα προϊστάμενοί του ήταν Χριστιανότατοι και Γερμανότατοι. Ο ίδιος ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας τον καθοδηγούσε στο βάθος. Να αγοράσεις τα βιβλία μου όταν εκδοθούν και να δεν σου αρέσουν θα σου επιστρέψω τα διπλά χρήματα.

      Περι Χανούκα, σε μια εποχή κατάρρευσης των Ελληνιστκών βασιλειών, με τη βοήθεια άλλων δυνάμεων, κάποιοι Εβραίοι έκαναν ένα επεκτατικό πόλεμο κατά Ελλήνων. Για καιρό πριν απλά ήταν υπόδουλοι του ένα ή του άλλου βασιλιά μας που συχνά τους έβαζε στην πρώτη γραμμή να σκοτωθούν για τα συμφέροντά του.

      Επι Οθωμανίας οι Εβραίοι πάντα στήριζαν τις Οθωμανικές αρχές λόγω του ασύλου που είχαν πάρει από αυτές όταν τους κυνηγούσαν οι Ισπανοί. Οι πάροχοι όμως του ασύλου ήταν Έλληνες που έγινα μουσουλμάνοι, αυτό δε το γνωρίζουν πολλοί. Δεν ήταν όμως μόνο οι Εβραίοι που στήριζαν τους Οθωμανούς. Οι μεγάλοι τους σύμμαχοι ήταν οι Αυστριακοί, οι Γερμανοί, οι Βρετανοί κτλ.

      Δεν υπάρχει ιστορική αλήθεια που να μπορεί να την βρει κάποιος μέσα από μερικά χρόνια μελέτης. Απάτες και πλάνες περιέχουν τα περισσότερα συγγράματα. Ελάχιστοι πλησιάζουν κάποιες αλήθειες.

      Διαγραφή
  10. Σάββα, όπως αντιλαμβάνεσαι, οι αναγνωρίσεις γενοκτονιών δεν γίνονται με τον αυτόματο πιλότο. Τι ενέργειες έχει κάνει το ελληνικό κράτος προς το Ισραήλ (και όχι μόνο), για την αναγνώριση γενοκτονιών Ελλήνων; ΚΑΜΜΙΑ, μα απολύτως ΚΑΜΜΙΑ!! Αντιθέτως, βάζομε στην Βουλή και τα Πανεπιστήμια "ανθρώπους", οι οποίοι είναι αρνητές των ανωτέρω γενοκτονιών και μάλιστα αρνούνται να τηρήσουν την ενός λεπτού σιγή στην Βουλή, όταν αυτές τιμώνται.

    Σύγκρινε την δική μας απραξία με την αρμενική κινητικότητα. Αφού πέτυχαν στην Γαλλία, έφτασαν κοντά και στις ΗΠΑ και το παλεύουν και με το Ισραήλ και όπου αλλού μπορούν. Εμείς, σαν κράτος, κοιμόμαστε τον ύπνο τού δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Νεολαία της Εβραϊκής διασποράς αναγνώρισε την γενοκτονία των Ποντίων

      Διαγραφή
    2. Έχεις κάποια πηγή γι αυτό; Δεν γνωρίζω να υπάρχει καν "Η Νεολαία της Εβραϊκής διασποράς". Εσύ;

      Διαγραφή
    3. Φαντάζομαι να εννοεί αυτήν την ανάρτηση (για τους Αρμένιους):

      «Η Παγκόσμια Ένωση Εβραίων Φοιτητών αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων» / "World Union of Jewish Students Recognizes the Armenian Genocide"

      https://armenianweekly.com/2018/01/08/world-union-jewish-students-recognizes-armenian-genocide/

      ...που καταλήγει ως εξής:

      «Να αναγνωρίσει τη σημασία της ανάμνησης και της διδαχής από αυτή τη γενοκτονία και να ενωθεί με την αρμενική, ποντιακή ελληνική και ασυριακή κοινότητα για να τιμήσει τους αθώους ανθρώπους που πέθαναν όντες θύματα αυτού του εγκλήματος.»

      οΟο

      Σύμφωνα με την Wikipedia, κύρια δραστηριότητα (από το 1999) του Προγράμματος «Κληρονομιά Ισραήλ» (Birthright Israel) της «Νεολαίας Εβραϊκής Διασποράς» (Jewish Diaspora Youth) είναι τα δωρεάν (χορηγοί πλούσιοι Εβραίοι της Διασποράς) 10ήμερα εκπαιδευτικά ταξίδια στο Ισραήλ για νέους (εβραϊκής καταγωγής) από 18 έως 26 ετών. Η κίνηση αυτή έχει εμπνεύσει παρόμοια προγράμματα για άλλες διασπορές με παρόμοιους στόχους, συμπεριλαμβανομένου του Birthright Armenia για την αρμενική διασπορά, του «Επανασυνδεθείτε με την Ουγγαρία» με νέους ενήλικες της ουγγρικής διασποράς (György Schwartz-George Soros?) και του «Κληρονομιά Ελλάδας» για την ελληνική διασπορά.

      Υπήρχε μάλιστα και σχετική αναφορά-λινκ άρθρου (2008) του Jeremy Gillick "Birthright Israel, Meet Birthright Armenia" που κατέβηκε (;) για να ξαναεμφανιστεί ένα χρόνο μετά (2009) ΕΔΩ, κάνοντας αναφορά και για... "Birthright Palestine".

      «Γιατί το Ισραήλ αρνείται να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων;»

      Διαγραφή
  11. Στον πυρήνα του το άρθρο είναι εξαιρετικά σημαντικό έως ζωτικό ενώ τα δύο ερωτήματα ΠΡΕΠΕΙ να απαντηθούν!
    Έτσι απλά, το επαναλαμβάνω ΌΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ.
    Κλείνοντας, παρακαλώ τους αναγνώστες να συσπειρωθούμε, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε να πείσουμε τον κρατικό μηχανισμό για την προώθηση τόσο της κατασκευής μουσείο ολοκαυτώματος του μικρασιατικού ελληνισμού όσο και της δημιουργίας οράματος που θα εμπνέει τις γενεές όλων των Ελλήνων για τη διαφύλαξη της Ιεράς μνήμης των προγόνων μας στη Μικρά Ασία και Ανατολική Θράκη.
    Με αυτό το σχόλιο κηρύσσω την έναρξη του αγώνα...
    Παρακαλούμε τον κύριο Καλεντερίδη και την ομάδα του ιστολογίου να μπούνε μπροστά ....
    Θα σας βοηθήσουμε με κάθε μέσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και για να τα λεμε ολα και κυριως για να μην ξεχνιομαστε, ανεξαρτητα του οτι την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο τα συμφεροντα μας φαινεται να συμπλεουν με αυτα του Ισραηλ, καπως ετσι τοτε το φαινομενικο θυμα εγινε θυτης... γιατι κανεις λογικος ανθρωπος δεν μπορει να αρνηθει οτι τις τελευταιες δεκαετιες η ιδια η Λωριδα της Γαζας αποτελει ενα συγχρονο ειδος στρατοπεδου συγκεντρωσης για τον Παλαιστινιακο λαο.Για αυτο και χρησιμοποιειται ''εβραιως'' το θεμα του αλοκαυτοματος σαν αλλοθι απο τους Ισραηλινους, ωστε να μπορουν πλεον να παιξουν τον ρολο του θυτη ευκολα οπου και αν χρειαστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τον Εβραίο άνθρωπος είναι μόνο ο Εβραίος. Όλοι οι άλλοι είναι ζώα. Άρα δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να υπάρξει πραγματική φιλική, συμμαχική σχέση των Εβραίων με οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό τους. Και επομένως τί αναγνώριση γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων κ.λ.π. περιμένουμε από τους Ισραηλινούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Όλοι οι άλλοι είναι ζώα<

      Αν διαβάζουν τέτοια σχόλια ....

      Διαγραφή
    2. 'Goy - goyim' κατ' αρχήν σημαίνει 'έθνος - έθνη' και όντως στην Παλαιά Διαθήκη χρησιμοποιείται και για να αναφερθεί στους ίδιους τους Εβραίους. Όμως καθ' ό,τι χρησιμοποιείται αρνητικά έως και πολύ αρνητικά για όλα τα έθνη που είναι ειδωλολατρικά -ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ! -και δεν πιστεύουν τον Γιαχβέ και δεν ασκούν τα εβραϊκά λειτουργικά έθιμα (αργία του Σαββάτου, μη βρώση χοιρινού κρέατος κλπ.), ναι αυτό που λέω είναι αλήθεια. Οι Εβραίοι βλέπουν πολύ υποτιμητικά τα...έθνη, στα οποία ανήκουμε και εμείς. Δεδομένου ότι αυτοί τον Μεσσία ακόμη τον περιμένουν και αυτός ο μεσσίας θα είναι άνθρωπος. Άρα εμείς γι'αυτούς βρισκόμαστε σε πλάνη και είμαστε χαμένοι. Ούτε τα 20 εκατομμύρια των Ρώσων που χάθηκαν στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο μετράνε, ούτε τα 16 εκατομμύρια των Κινέζων (από τους συμμάχους του Χίτλερ Ιάπωνες) ούτε κανείς άλλος που αφανίστηκε στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Μόνο αυτοί μετράνε. Για τον Εβραίο, μόνο ο Εβραίος μετράει. Πάρτε το χαμπάρι.

      Διαγραφή
    3. Μιλάς ακόμη για Μεσσίες και κρίνεις τους Εβραίους τού 21ου αιώνα με μέτρα αρχαία και μεσαιωνικά. Πώς μπορεί να σε πάρει κανείς στα σοβαρά;

      Κι εδώ μέσα γράφουν μερικοί ούλτρα Ορθόδοξοι, που ισχυρίζονται ότι είναι οι μόνοι κάτοχοι τής Αληθείας, διότι την έχουν εξ αποκαλύψεως (sic), ενώ όλοι οι άλλοι είναι σε πλάνη.

      Μ' αυτά και μ' αυτά δείχνομε ότι δεν είμαστε σοβαροί και πραγματιστές και ότι έχουν δίκιο που μάς θεωρούν μεταξύ των πιο αντισημιτικών λαών τής Ευρώπης.

      Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα

      Ντρέπομαι για τα χάλια μας. Έτσι θα βρούμε συμμάχους;

      Διαγραφή
    4. Κάνεις λάθος, δεν μισώ τους Εβραίους. Δεν μισώ κανέναν. Απλώς, και επειδή λές ότι αναφέρομαι σε πράγματα που αφορούν ένα πολύ μακρινό παρελθόν, δες την λέξη "Ολοκαύτωμα". Νομίζεις ότι επιλέχθηκε τυχαία; Ολοκαύτωμα, γιατί έτσι ονομάζεται η θυσία όπου το θύμα καίγεται ολοσχερώς ως προσφορά προς τον Θεό, είναι η θυσία που γίνεται όταν ο λαός του Ισραήλ ζητά κάτι από τον Θεό. "Ὁλοκαύτωμα" είναι το όνομα που δόθηκε στα θύματα των στρατοπέδων συγκεντρώσεως επί Χίτλερ -πρόσεξε:μόνο στους Εβραίους- με καθυστἐρηση αρκετών ετών από το γεγονός. Και αυτό γιατί το "Ολοκαύτωμα" εξασφάλισε την δημιουργία του συγχρόνου κράτους του Ισραήλ. Βεβαίως προηγήθηκε η συμφωνία με τον Μπαλφούρ, ήδη από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, κλπ. κλπ. Λοιπόν, μη με κατηγορείς για αντισημιτισμό. Απλώς λέω ότι δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά, και επίσης αν λάβουμε κάτι, θα το πληρώσουμε χρυσό. Βεβαίως αυτά δεν αναιρούν τις ευθύνες των κυβερνήσεών μας, ούτε και τις δικές μας.

      Διαγραφή
    5. Αυτό που οι άλλοι λένε "Ολοκαύτωμα", οι Εβραίοι το λένε Shoah, ήτοι καταστροφή. Τίποτε άλλο. Συνεπώς, δεν το επέλεξαν αυτοί και ούτε έχει σχέση μ' αυτά που γράφεις, που ειλικρινά δεν ξέρω (ας πούμε) γιατί τα γράφεις.

      Δεν υπάρχει "συμφωνία Μπάλφουρ", παρά μόνον η Balfour Declaration (1917), η οποία σε τίποτε δεν βοήθησε τούς Εβραίους.

      Δεν πρέπει να περιμένομε όχι μόνο πολλά, αλλά ούτε λίγα, τίποτε απολύτως, αφού εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ τίποτε (διάβασε σχόλιό μου προς Καλεντερίδη 30 Ιανουαρίου 2018 - 7:16 μ.μ).

      Διαγραφή
  14. Ο λόγος που το Ισραηλ αρνήθηκε τη γενοκτονία ειναι επειδή δεν δέχτηκε η κυβέρνηση της Ελλάδας να δεχτεί την Ιερουσλημ ως πρωτεύουσα τους .
    Το 80% της Βίβλου ( η παλαιά διαθήκη ) που ειναι εβραϊκό βιβλίο λέει ότι ειναι δική τους Διαβάστε το Να προσέξετε να μην πλημμύρισετε από μουσουλμάνους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Αν δεν δοθεί μια πειστική απάντηση, τότε στην ουσία αποδεικνύεται ότι το πολιτικό σύστημα είναι υπόδουλο ξένων σκοτεινών κέντρων και δεν υπηρετεί τον Ελληνισμό. "

    Εμεις το θεωρουμε ως γεγονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στις διακρατικές σχέσεις υπάρχει η αμοιβαιότητα.Σου δίνω αυτό που μου ζητάς,αλλά εσύ ικανοποιείς το δικό μου αίτημα.Οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις δίνουν χωρίς να παίρνουν και μάλιστα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.Αναφέρω ενδεικτικά την συμφωνία της Μαδρίτης όπου η κυβέρνηση Σημίτη αποδέχθηκε ΖΩΤΙΚΑ συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο πέλαγος,χωρίς να πάρει τίποτα.Στη Θράκη η Ελληνικές κυβερνήσεις ικανοποιούν όλες τις παράλογες αξιώσεις της Τουρκίας χωρίς αυτή να μετακινείται από τις πάγιες θέσεις της. Επιτρέπει το Τ.προξενείο της Κομοτηνής να κινείται ασύδοτο στην περιοχή της Θράκης,παραβιάζοντας κάθε έννοια διπλωματικής δεοντολογίας. Το πατριαρχείο Ιεροσολύμων δέχεται ισχυρή πίεση από το κράτος του Ισραήλ,με διάφορες μεθοδεύσεις,ώστε να παραδώσει την περιουσία του, με εξεφτελιστικό τίμημα,και η Ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως να μη συμβαίνει τίποτα.Ο πατριάρχης Θεόφιλος τρέχει να βρεί υποστηριχτές των δικαίων του πατριαρχείου, σε άλλα κράτη.Μου έχει σχηματισθεί η εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια οι Ελληνικές κυβερνήσεις,όχι μόνο δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, αλλά τα αντιστρατεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως δεν ειναι απλα μια εντυπωση αλλα γεγονος.

      Το "ελληνικο" κρατος λειτουργει εχθρικα προς τα συμφεροντα του Ελληνικου Εθνους.

      Διαγραφή
  17. Προσωπικά, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το ναζιστικού τύπου αντισημιτισμό που βλέπω στα περισσότερα από τα παραπάνω σχόλια.
    Τελικά ακροδεξιά και αντισημιτισμός πάνε μαζί χέρι-χέρι...
    ...και πάνω από γεωπολιτικές αναλύσεις, σκοπιμότητες και συμμαχίες.
    Λυπάμαι και ντρέπομαι που οι παραπάνω δείχνουν στους δυνάμει συμμάχους μας Ισραηλινούς (αλλά και σε όσους άλλους θέλουν να γίνουν σύμμαχοί μας) πως δεν είμαστε σοβαροί & αξιόπιστοι συνομιλητές και εταίροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι καθόλου ευγενικό ούτε δείχνει πολιτισμό η διατύπωση υβριστικών ή υποτιμητικών χαρακτηρισμών (π.χ. "ναζιστικού τύπου αντισημιτισμό" ) για σχόλια άλλων σχολιαστών.

      Διαγραφή
  18. Για κατι φιλοισραηλινους που ξεφυτρώνουν τελευταια: για ψάξτε τι γιορτάζουν στην εθνική εορτή του Ισραήλ τη Χανουκα. Επίσης τι σημαίνει το όνομά Μακαμπι που χρησιμοποιούν στις αθλητικές Ομάδες τους. Για να δείτε πόσο μας αγαπάνε και χωρίς κανένα αντισημιτισμό, προσωπικα τους εβραίους τους παραδέχομαι σε πολλά, δουλεύουν και χειραγωγούν όλο τον πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Πετρακας

    Φυσικά και κατά τη Χανουκά γιορτάζουν την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ από το ζυγό των Σελευκιδών και την επαναφιέρωση του Ναού του Σολομώντος στην ιουδαική θρησκεία από Ναό του Διός στον οποίο τον είχε αφιερώσει ο Αντίοχος ο Επιφανής.
    Οι δε Μακκαβαίοι (Μακάμπι) ήταν εκείνοι που μετέτρεψαν την υπόθεση της διαδοχής του αρχιερέα του Ναού του Σολομώντος από αντιμαχία μεταξύ παραδοσιακών και ελληνιζόντων Εβραίων σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ιουδαίων εναντίον των Σελευκιδών.

    Ωστόσο, έκτοτε έχουν περάσει κάτι αιώνες κατά τους οποίους ο Ελληνισμός της Ανατολής, από τη Μικρασία ως την Αίγυπτο, την Ιορδανία ως ακόμη και την Ινδοβακτριανή εξαφανίστηκε, εξισλαμίστηκε, εξαραβίστηκε με το σπαθί από το Ισλάμ και τους φορείς του, είτε ήταν αυτοί οι Άραβες του Χαλιφάτου, είτε οι Τούρκοι (Σελτζούκοι, Οθωμανοί κτλ.)
    Ακόμη και αν επιβίωναν ως σήμερα τα αισθήματα μίσους μεταξύ ημών και των Ισραηλιτών που μπορεί να υπήρχαν επί Σελευκιδών, αντιμετωπίζουμε τον ίδιο (ισλαμικό) υπαρξιακό κίνδυνο και αν θέλουμε να επιζήσουμε αμφότεροι, οφείλουμε να ομονοήσουμε και να συμμαχήσουμε.
    Άλλωστε άλλο συμμαχία, άλλο αγάπη και παντρειά που στη γεωπολιτική δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειαζεται να παμε σε γεγονοτα πριν περιπου 22 με 23 αιωνες.

      Εδω στον Ελλαδικο χωρο, πριν 90+ χρονια, γινομαστε μαρτυρες της "φιλιας" κι το "αδελφικο" αισθημα που τρεφουν οι ιουδαιοι προς τον Ελληνισμο.

      Ενα παραδειγμα, απο τα αρχεια της Ελλαδικης Εκκλησιας:

      ".. Το απόγευμα της ίδιας μέρας απαγχονίστηκε στην κεντρική πύλη του Πατριαρχείου, όπου παρέμεινε κρεμασμένος για τρεις ημέρες, εξευτελιζόμενος από τον όχλο. Κατόπιν, μια ομάδα τριών Εβραίων αγόρασαν το πτώμα του, το περιέφεραν στους δρόμους και το έριξαν στον Κεράτιο κόλπο. Τα ονόματα των τριών αυτών Εβραίων ήταν Μουτάλ, Μπιταχί και Λεβύ. Τη σκηνή της περιφοράς του σκηνώματος από τους τρεις Εβραίους έχει αποδώσει παραστατικά σε πίνακά του ο γερμανός ζωγράφος Πήτερ φον Ες.

      Ένας Κεφαλονίτης πλοίαρχος, ονόματι Νικόλαος Σκλάβος, βρήκε το σκήνωμα και το μετέφερε στην Οδησσό, όπου και ετάφη στον ελληνικό Ναό της Αγίας Τριάδος....."


      Επιτρεψτε μου κε. Κοκκινε χασαπη, να θεσω ΕΓΩ το αποτροπιασμο μου προς τους "αδελφους" ιουδαιους.

      υ.γ
      Εαν αμφιβαλεται πως αναλογες πραξεις δεν ηταν/ειναι μερος της ιδιοσυγκρασιας των ιουδαιων μενοντες στον Ελλαδικο χωρο επι οθωμανικης κατοχης επιτρεψτε μου να σας παραθεσω μερικα ιστορικα γεγονοτα:
      https://tofanari.blogspot.com.au/2017/06/1821.html?m=1
      (συνδεσμους με πηγες ιστορικων αρχειων θα βρειτε απειρα).

      Καλη σας μερα κε. Κοκκινε χασαπη !

      Διαγραφή
    2. Yπέροχο τσουβάλιασμα!
      Τέλεια λογική!
      Ανυπέρβλητη "ιστορική" ανάλυση!
      Για μία "ομάδα τριών Εβραίων" του 1821 να στείλουμε στα κρεματόρια ένα ολόκληρο έθνος μετά από 200 σχεδόν χρόνια!
      Να ξεχάσουμε την υπαρξιακή ισλαμική απειλή και την ανάγκη σύναψης συμμαχιών με το Ισραήλ που είναι καρφή στην καρδιά του ισλαμικού κόσμου!

      Τελικά εγώ ο "κόκκινος χασάπης" μπροστά στους "έξωθεν" γενοκτόνους τσουβαλιαστές της εγχώριας ακροδεξιάς φαίνομαι σαν απλοικός συνοικιακός κρεοπώλης...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.