29/1/18

Διαβάστε το - Σκοπιανό – Σαν να είμαστε τις παραμονές της εισβολής στην Κύπρο

Σάββας Καλεντερίδης
Το 1974 είχε στηθεί μια σατανική πλεκτάνη για να εξουδετερωθούν όλοι οι μηχανισμοί του ελληνικού κράτους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αντίδραση της Ελλάδας για να αποτραπεί με στρατιωτικά μέσα η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Θα αναφέρω μόνο τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Πρώτον: Την παραμονή της εισβολής, το βράδυ της 19ης Ιουλίου 1974, αξιωματικοί που υπηρετούσαν σε μονάδες της Κύπρου απευθύνθηκαν στο ΓΕΕΦ επειδή είχαν πάρει πληροφορίες και ανησυχούσαν για την επικείμενη τουρκική εισβολή. Η απάντηση που έλαβαν από το Επιτελείο ήταν «Κύριοι, πάτε για ύπνο», όπως αναφέρει στο ομώνυμο βιβλίο-μαρτυρία ο αντιστράτηγος Ελευθέριος Σταμάτης, που υπηρετούσε τότε ως λοχαγός στη δοξασμένη 31η Μοίρα Καταδρομών.
Δεύτερον:

Τα υποβρύχια «Γλαύκος» και «Νηρεύς» τρεις φορές προσέγγισαν στην Κύπρο, δύο στον πρώτο και μία στον δεύτερο Αττίλα, και τρεις φορές τα γύρισαν πίσω με σχετικές διαταγές. Ο πλωτάρχης Γαβριήλ στην απόρρητη έκθεσή του δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρανόησης για το πώς θα μπορούσε να αλλάξει η μοίρα της Κύπρου αν δεν διέκοπτε η Αθήνα την επιχείρηση των υποβρυχίων προς της Κύπρο. Γράφει: «Κατά τη μετακίνησιν του Υποβρυχίου προς Κύπρον, ήμουν πεπεισμένος ότι εφ’ όσον δεν διεκόπτετο ο πλους και ανελάμβανα δράσιν ομού μετά του υποβρυχίου “Νηρεύς”, αι απώλειαι τα οποίας θα επιφέραμεν εις τον εχθρόν θα ήσαν τόσαι ώστε να ηναγκάζετο να ματαιώσει την αποβίβασιν».
Τρίτον: Ο πτέραρχος Παναγιώτης Μπαλές, στο βιβλίο του Παρακαταθήκες αετών (εκδ. Ινφογνώμων), αναφέρει ότι ο ίδιος ως επικεφαλής τετράδας αεροσκαφών Φάντομ (F-4), μαζί με άλλη μια τετράδα με επικεφαλής τον αντισμήναρχο Σκρέκα και εμπειρότατα πληρώματα, στις 22 Ιουλίου πέταξαν από την Ανδραβίδα στο Ηράκλειο της Κρήτης για να επιχειρήσουν εναντίον των Τούρκων που αποβιβάζονταν στην Κερύνεια. Έλαβαν άνωθεν εντολή και δεν πέταξαν ποτέ. Αν πετούσαν θα είχαμε το πλεονέκτημα στον αέρα, αφού τα Φάντομ ήταν μια γενιά νεότερα από τα τουρκικά αεροσκάφη που πετούσαν και υποστήριζαν την επιχείρηση της εισβολής.
Το τι ακολούθησε το γνωρίζουμε όλοι.
Το 37% του νησιού καταλήφθηκε από τον τουρκικό στρατό και παραμένει υπό κατοχή μέχρι σήμερα. Μάλιστα, σήμερα οι φωνές της «λογικής» προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να αποδεχτούμε αυτήν την πραγματικότητα, να αποδεχτούμε και τους εποίκους, οι οποίοι εδώ και δυο γενιές είναι κάτοικοι του νησιού. Το επιχείρημα είναι το εξής: «Τι θα τους πούμε τώρα, ότι δεν είστε Τουρκοκύπριοι;».
Μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Τσίπρα από την Ουάσινγκτον, ως διά μαγείας άνοιξαν μια σειρά ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Ο Έλληνες ΥΠΕΞ πήγε στην Άγκυρα και ακολούθησε η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, ο Αλβανός και ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ ήλθαν στην Ελλάδα και συναντήθηκαν με τον Έλληνα ομόλογό τους και αμέσως μετά άρχισε να παρατηρείται κινητικότητα και στα θέματα που σχετίζονται με την Αλβανία και στο Σκοπιανό.
Ιδιαίτερα στο Σκοπιανό, που υπάρχει βιασύνη να «κλείσει», ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ το καλοκαίρι, όπου αναμένεται να γίνει δεκτό το κράτος των Σκοπίων, παρατηρείται ακριβώς η ίδια κατάσταση που επικρατούσε τις παραμονές της εισβολής στην Κύπρο. Οι πάντες είναι «πιασμένοι» για να βρεθεί ένας τρόπος και να δεχτεί η Ελλάδα τη σύνθετη ονομασία, δηλαδή Νέα ή Βόρεια Μακεδονία.
Για το θέμα έχουν γραφτεί πολλά, απλώς να υπογραμμίσουμε ότι αν το κράτος αυτό ονομάζεται Μακεδονία, με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, τότε, όσες αλλαγές κι να γίνουν στο σύνταγμά του, που δεν θα γίνουν, οι κάτοικοί του θα αποτελούν το «μακεδονικό έθνος που μιλά...

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

39 σχόλια:

  1. Ευριπιδης Μπίλλης
    Ζητούν την υπογραφή μας για να τουρκέψει η Κύπρος και για δώσουμε την Μακεδονία μας στον Σόρος τους.

    Την υπογραφή για να τουρκέψει Κύπρος θα την βάλει η αν ξαναγίνει πρόεδρος ο Ανάν.

    Την υπογραφή για να πάρουν οι σκοπιανοί του Σόρος τη Μακεδονία μας, θα την βάλει, ο όχι “ακραίος” και όχι “εθνικιστής” εθνομηδενιστής κατοχικός υπηρέτης Άλεξις.

    Με την ομόθυμοι συμπαράσταση όπλων των “δεξιών” κατοχικών και λοιπών “προοδευτικών” κατοχικών νεοταξικών. Ιδιαίτερα της πολύ “χαριτωμένης” νεοταξικής κατοχικής Φώφης

    Οι νεοταξικοί Άλεξις και Ανάν αλληλοϋποστηρίζονται.
    Ο μεν ένας ο Άλεξις με το τούρκικη αλλά βιώσιμη και λειτουργική . Και για τα μάτια του κόσμου προς το παρόν χωρίς κατοχικά στρατεύματα (μετά τις εκλογές αν βγει ο Ανάν θα τους δείτε δείτε).

    Ο δε Αναν-στάς με την “Σκοπιανή βόρεια Ελλάδα για τους Βορειοελλαδίτες σκοπιανούς”


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφεις:
      ".
      Την υπογραφή για να πάρουν οι σκοπιανοί του Σόρος τη Μακεδονία μας, θα την βάλει, ο όχι “ακραίος” και όχι “εθνικιστής” εθνομηδενιστής κατοχικός υπηρέτης Άλεξις "


      Μσζι με τον συγκυβερνητη του!!

      Διαγραφή
  2. να λοιπον ο ρολος του "εβραιου" με το ελληνικο ονομα,γιωργου Σορου: ο διχασμος και η απομειωση των ελληνων...ειμαστε που ειμαστε Ηλιθιοι,μας αποβλακαινει αλλος ενα εξωνημενος, πραχτορι της Σια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Τσίπρας - Κοτζιάς - Αναστασιάδης είναι ότι πιο βολικό έχουν βρει οι σχεδιαστές και επιτείνουν την πρόκριση εφιαλτικών σεναρίων απέναντι στην Μακεδονία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε ότι αυτοί ήταν και υπέρ της μετατροπής της Κύπρου σε κοινότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι επί ΔΝΤ αυτοί οι άνθρωποι παρέλαβαν την τύχη των υπογραφών στα χέρια τους.

    Τα Σκόπια δεν πρέπει να μπούνε στο ΝΑΤΟ. Σε περίπτωση μελλοντικής κρίσης ενάντια στα νατοϊκά Σκόπια, νατοϊκή Αλβανία και Τουρκία ο ρόλος των νατοϊκών Σκοπίων θα προκρίνεται ως σημαντικότερος από αυτόν της Ελλάδας, κατά αντιστοιχία της Ελλάδας και Κύπρου το 1974.

    Ειδικά αν δοθεί το οποιοδήποτε παράγωγο με το Μακεδονία επισπεύδονται οι εξελίξεις εναντίον μας και με πόνο ψυχής όλα δείχνουν ότι τόσο εμείς όσο και τα παιδιά και εγγόνια μας θα μαρτυρήσουμε μια ασύλληπτη εθνική τραγωδία.

    Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος σε ιδιωτική συνάντηση όπου είχα την τιμή να παρευρίσκομαι, το πρόβλημα δεν είναι οι τουρκοκύπριοι αλλά οι σχεδιαστές. Κατά αντιστοιχία, το πρόβλημα δεν είναι οι Σκοπιανοί αλλά οι σχεδιαστές και οι εντός γραικύλοι που εκτελούν κατά εντολή τους χρέη νεκροθάφτη για την Μακεδονία μας. Η μεθοδολογία που ακολουθούν εναντίον μας είναι πανομοιότυπη.

    Δεν έχουμε πλέον άλλα περιθώρια. Αγγίζουμε το σημείο μηδέν. Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης συγκλόνισε. Το συλλαλητήριο της Αθήνας οφείλουμε να το αναδείξουμε ως την σπουδαιότερη δημοκρατική συγκέντρωση που έχει να επιδείξει η σύγχρονη Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1909 μη εξαρτωμενο απο τους αγγλοσαξονοεβραιους...αλλα που....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυπρος 1974.Ονειδος μεγα.Εχαθη η ευκαιρια.Εχαθη η εμπιστοσυνη στο κρατος μας. Για να επαορθωθει χρειαζεται πολλη δουλεια.Αλλα πρωτα πρεπει να μαθει την αληθεια ο Ελληνικος λαος. Ας ετοιμασθουμε για πολεμο.Στηριζομενοι πρωτα στην αληθεια,Τα μοιρολογια δεν οφειλουν. Η κουρδισα μας θυμισε το Σουλι.Δεν υπαρχουν πλεον επιλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα σας και ευχαριστω για το βημα.
    Εχω καποιες αποροιες-ερωτησης.
    1) Μετα και το δευτερο συλλαλητηριο ποια θα ειναι η συνεχεια? (τα κυριοτερα 2-3-4 κομματα που ειναι στην βουλη πανω κατω) ειναι σιγουρο οτι θελουν το ονομα Μακεδονια να το δωσουν στα Σκοπια. Το πως θα το σερβηρουν στο κοσμο τους προβληματιζει, που καποια στιγμη θα το καταφερουν σε ονοιποπτο χρονο.
    2) Μηπως τα συλλαλητηρια εχουν ενα μειωνεκτημα, οτι ξεθημενουν την οργη του κοσμου ως προς ολα αυτα που τραβαει τοσα χρονια? θα τους δωσει ενα πατημα να πουνε οτι εμεις διαμαρτηριθηκαμαι αλλα για μια ακομα φορα αυτοι στην βουλη μας κοροιδεψανε παλι τι να κανουμε? τιποτα δεν γινεται.
    3) Οι αγρωτες αρχισανε μπλοκα, μηπως θα ηταν καλητερα να ερχωνταν και αυτοι στο συλλαλητηριο και ολες οι λοιπες κατηγοριες επαγγελματων ουτοσοσται να εισασται περισσοτεροι, να γενικευτη το συλλαλητηριο να μην ειναι μονο για την Μακεδονια μας? (γιατι ολες της φορες να διαμαρτηρωνται οι Ελληνες χωριστα? ενα χερι ειναι ποιο δυνατο οταν εχει και τα 5 δαχτηλα).
    4) Αυτοι που πληρωνονται απο το κρατος? παρακρατος? απο καπου τελος παντων. Αρχισαν της φασαριες παλι σε συνεργασια με τα ματ(κανουν λες και παιζουν κρυφτο μεταξη τους) στο κεντρο της Αθηνας ουτοσοσται να λενε απο τωρα στον οικογενειαρχη μην τολμησης και βγεις εξω για το συλαλλητηριο. Μηπως να γινονταν το συλλαλητιριο σε αλλη περιοχη τηε Αθηνας που δεν ειναι τα λημερια τους γνωστα στο πως να κινηθουν? η καποια αλλα λυση που δεν εχω σκεφτει εγω.
    Συγνωμη για τα ορθογραφικα μου λαθη και σας ευχαριστω και παλι για το βημα.
    Ηγετης δεν υπαρχει... Ηγετες ειμασται ολοι μας ο καθε ανθρωπος χωριστα να το καταλαβουμε μενη. Oπου κοιταζουμαι θα φτασουμαι.....
    Αλεξανδρος Βασιλατος
    Denver co...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο στα σημεια ερωτησεις, που εθεσες.

      Η δικη μου γνωμη ειναι μη αναρτησιμη.

      Εχει να κανει με την παραγραφο 4 του αρθρο 120 στο Ελληνικο Συνταγμα.

      Διαγραφή
    2. παντως,ο,τι και να γινει,καποιος αλλος θα κερδισει...κε βασιλατε...
      Να ρωτησω κιεγω με την σειρα μου,αν και οι ερωτησεις μου,ειμαι σιγουρος, ειναι εντελως βλακωδεις κι'ολοσχερως ατοπες:
      1) Γιατι στο ντενβερ κιαγγραματος στα ελληνικα;
      2) Γιατι δεν ερχεστε κιεσεις εδω να θυσιαστειτε δια το πατρωον εδαφος;
      3)Γιατι βοηθατε κι'εσεις το βαθυ κρατος του Ντενβερ;
      4)Ειναι απολυτα σιγουρο οτι για την ξενιτια σας φταιει το ελληνικο κρατος;
      5)Μηπως οι αποριες σας ειναι ενα ειδος αλλοθι για να ζησετε και να δημιουργησετε σε ενα αλλο,ξενο εδαφος χωρις ενοχες;
      6)Τελος,ποτε υπολογιζετε εσεις κι'η οικογενεια σας να επανατριστειτε;
      Και παλι ζητω συγγνωμη για τις εντελως ηλιθιες ερωτησεις μου,αλλα παντα ηθελα να τις κανω...

      Διαγραφή
    3. ...επαναπατριστειτε(διορθωση)...

      Διαγραφή
    4. Φιλε μου Ηλια οταν εφυγα εγω απο την Ελλαδα μου ελεγαν οι φιλοι μου που πας το 2000 μεταναστης δεν βλεπεις πως ζουμε εδω? ολοι εχουμε αμαξαρες και αφθονο χρημα. Εγω προσωπικα στελνω ετοισιος 70.000 ευρω στην Ελλαδα εισαγγω Ελληνικα προιωντα οπως και πολυ αλλοι Ελληνες στελνουν πολλα χρηματα για διαφορους λογους και βοηθανε την Ελλαδα οικονομικα.
      Να ξερεις εαν μας εδειναν το δικαιωμα να ψηφιζουν οι Ελληνες του εξωτερικου τους ισοβητες της βουλης(απο την ωρα που γεννιθηκαν παιρνουν το αξιωμα τους) θα τους ειχαμαι στειλη στο σπιτι τους προπολου για συνταξη διοτι θα ψηφιζαμαι αντικημενικα για το καλο του Ελληνα και της Ελλαδος και οχι με κομματικα κρητηρια του αλησβεριση (δωσε-παρε)...

      Διαγραφή
  7. Μία ἐρώτηση. Ἀφοῦ οἱ περισσότεροι καταλαβαίνουμε ποὺ πάει τὸ πρᾶγμα στὴν Ἑλλάδα, ὅπως δηλαδὴ κατάληξε ἡ ἱστορία στὴν Κῦπρο, ἀφοῦ ξέρουμε ποιός καὶ γιατί δὲν γουστάρει στὴν Ἑλλάδα νὰ κατοικοῦν Ἕλληνες καὶ ἀφοῦ ξέρουμε ὅτι κάποια στιγμὴ τὴν Ἑλλάδα θὰ τὴν λιώσουν οἱ διεθνεῖς τραπεζίτες γιατὶ δὲν τοὺς προλαβαίνουμε ἐμεῖς. Δὲν χρειάζονται πολλὲς ἀναλύσεις, χρειάζεται μόνο ἥρωες νὰ θυσιαστοῦμε γιὰ τὴν δόξα. 1+1=2. Τὸ μόνο ποὺ μένει στὴν ζωὴ εἶναι νὰ θυσιάζεσαι γιὰ ἰδέες καὶ ὄχι γιὰ ὕλη κάτι ποὺ ἀπεχθάνονται οἱ ἐχθροί μας ποὺ εἶναι ὄχι τοῦ ἐνστίκτου καὶ τῆς παρόρμησης ἀλλὰ τοῦ ὀρθολογισμοῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!!!!
    Ωστόσο σε αυτό συνηγορεί και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β.Νικόπουλος ο οποίος ειδοποιεί τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!!!
    Ακούστε τον Β.Νικόπουλο μεταξύ 5ου και 11ου λεπτό.ΑΞΙΖΕΙ.
    Κώστας Ουίλς - Costas Wills 20 01 2018 "ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ"
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1722&v=2YVo_n_qXT4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αυτονόητα δικαιώματα μας,η πατρίδα μας και η ψυχή της δε μπαίνουν σε δημοψήφισμα!!!
      Δημοψήφισμα γίνεται για κρίσιμα εθνικά θέματα.
      Το θέμα το κάνουν κρίσιμο οι πολιτικοί,χωρίς αυτούς δεν υπάρχει θέμα,αυτοί είναι το πρόβλημα.
      Αν δεχτείς το δημοψήφισμα δέχεσαι ότι οι απαιτήσεις του γείτονα είναι συζητήσιμες,το δημοψήφισμα είναι μπανανοφλουδα.

      Διαγραφή
  9. Εύγε Σάββα Καλεντερίδη που βοηθάς να γίνει ευρύτερα γνωστό το τι συνέβη το 1974 στην Κύπρο. Να γίνει ευρύτερα γνωστή η οργανωμένη χουντο-καραμανλική προδοσία κατά της Κύπρου. Και μάλιστα περισσότερο χουντική, παρά καραμανλική, διότι η χούντα δεν είχε τα πολιτικά κότσια να ολοκληρώσει το έγκλημα, οπότε παρέδωσε στον Καραμανλή για να το ολοκληρώσει. Τον "Εθνάρχη".

    Και πόσα ακόμη πρέπει να λεχθούν... Κατ' εμέ το πλέον προδοτικό όλων ήταν η επαίσχυντη εκεχειρία της 22ας Ιουλίου, που επέτρεψε στους Τούρκους να σταθεροποιηθούν, ενώ έως τότε δεν μπορούσαν. Επίσης, στο μεσοδιάστημα μεταξύ 22ας Ιουλίου και 6 Αυγούστου συνέχισαν να αποβιβάζουν ανενόχλητοι ("εκεχειρία" μόνον από τη δική μας πλευρά λοιπόν...) τεράστιο στρατό που σίγουρα αν δεν υπήρχε η "εκεχειρία" δεν θα μπορούσαν να αποβιβάσουν. 6 με 8 Αυγούστου επέκτειναν το προγεφύρωμα και μετά ο Αττίλος 2 ήταν παιχνιδάκι. Τότε θυμήθηκε κιόλας ο "Εθνάρχης" ότι "η Κύπρος κείται μακράν". Ήταν 14 Αυγούστου 1974 όταν το είπε, από την Τήνο όπου είχε πάει να "γιορτάσει" τον Δεκαπενταύγουστο...

    Στη συνέχεια ο Υπουργός Αμύνης Αβέρωφ διέταξε τους αξιωματικούς που είχαν πάει στην Κύπρο μετά τις επιχειρήσεις του Αττίλα 1 να ξαναγράψουν τα ημερολόγια και τις ημερήσιες διαταγές, αφού κατέστρεφαν τα παλιά. Δεν ήταν προδότες οι αξιωματικοί εκείνοι που τα ξαναέγραψαν, απλώς δεν... ήταν παρόντες! Οι παρόντες βλέπετε στην Κύπρο τις ημέρες του Αττίλα 1 ήταν "χουντικοί". Όλοι. Ενώ οι επόμενοι, απαπα καλέ. Τη χούντα ούτε που την είχαν ακούσει ποτέ τους τα προηγούμενα επτά χρόνια.

    Με την ιστορία της κυπριακής κρίσης επισήμως και σκοπίμως διαστρεβλωμένη, ο "Εθνάρχης" μπόρεσε να αποκοιμίσει όλο τον ελληνικό λαό για το έγκλημα που διέπραξε, να κάνει τον Ανδρέα μάγκα και το ΠΑΣΟΚ "πατριωτικότερο" από τον ίδιο, να φορτώσει όλη την προδοσία στη χούντα και να γίνει ο ίδιος ρυθμιστής τους πολιτεύματος εσαεί, με δεκανίκι το παρακράτος της αριστεράς.

    Τώρα που σφίξαν τα πράγματα, έγινε ο καραμανλισμός δεκανίκι της αριστεράς, έτσι για να συντηρείται το καθεστώς. Να δούμε όμως αν θα επιβιώσει έτσι, διότι τώρα εξετέθη πολύ περισσότερο από όσο εξετίθετο την περίοδο 1974-2015. Τώρα τους πήραν χαμπάρι τους καραμανλικούς.

    Αλλά είναι που ο ξένος παράγοντας ήθελε εγγυητή σε αντικατάσταση του παλατιού. Το 1941 και το 1955 ο αγγλικός παράγοντας μπορούσε ανενόχλητος να δολοφονεί τον Μεταξά και τον Παπάγο που δεν τους έκαναν τα χατήρια για ιταλικό μέτωπο και Κύπρο αντίστοιχα, με τη βεβαιότητα ότι θα τους καλύψει το παλάτι στη συνέχεια (όπως και πράγματι έγινε). Το παλάτι αντικαταστάθηκε από το αριστερό ημιπαρακρατικό καθεστώς που έχουμε έκτοτε και το οποίο διασφαλίζει ότι ποτέ δεν θα σηκώσουν κεφάλι στην Ελλάδα οι πατριωτικές δυνάμεις, πρώτον γιατί είναι "φασιστικό" αυτό και δεύτερον διότι το παρακράτος θα αναλάβει να εξουδετερώσει κάθε ανάληψη της κρατικής ισχύος από πατριωτικές δυνάμεις.

    Αυτή είναι η μεταπολίτευση κυρίες και κύριοι. Μια καραμανλική συνωμοσία, με μπόλικο Ανδρέα Παπανδρέου και αριστερά μέσα, έτσι ώστε οι Καραμανλήδες να παραμείνουν εσαεί εγγυητές μιας Ελλάδας προτεκτοράτου.

    Όταν καταλάβουμε τι μας συμβαίνει κατά βάθος, τότε θα λυθούν την άλλη στιγμή και το Σκοπιανό και όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχως που καποιος τα γραφει με μια χρονικη σειρα που ανταποκρινεται στην ροη των γεγονοτων.

      Διαγραφή
    2. Δεν εχεις αδικο καπου κ.Κομνηνε...μονο θυμησου εναν παραγοντα πολυ αφανη σε σχεση με οτι ..φαινεται..με αυτον συναλλαχθηκε ο ...ειναι μακρυα η Κυπρος.. κι αυτος ειναι μεν ..εξω...αλλα και μεσα..πολυ μεσα...Θαρθει μια στιγμη που ο προβολεας θα τον φωτισει...κι ολοι θα κοιτανε αναυδοι..

      Διαγραφή
    3. ΟΡΘΟΝ
      ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ, ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.ΣΟΥ ΛΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΒΙΟΝ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ,ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΜΟΥΧΛΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ. ΤΥΧΑΙΟ ===ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ- Η ΑΛΩΠΗΞ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΗ, ΑΛΛΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ ΣΑΜΑΡΑ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΛΕΩ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ,ΤΩΡΑ ΟΙ ΧΟΡΧΑΣ ΚΑΙ ΙΝΔΟΙ ΚΛΠ ΙΣΩΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΟΥΧΛΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ,
      ΓΙΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΟΙ ...ΑΝΗΚΟΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ..ΕΕΕ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ ΔΑ....
      ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝΕ ΚΑΤΩ ΟΙ ΒΡΕΤΤΑΝΟΙ.ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ ΜΕ ΜΑΚΑΡΙΟ ΕΤΣΕΒΙΤ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ,ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ,
      =ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ=ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΠΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΑΙΝΟ=
      ΜΑΚΡΙΑ
      ΤΗΝ ΣΑΚΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ

      Διαγραφή
  10. Μια ιδεα..Που μενει ο Τσιπρας ??(μετα την συγκεντρωση)
    Εκει απ εξω ...αλλο ενα συλαλλητηριο μετα..1000.000 .Εξω απ το σπιτι του.Να ακουσει η γυναικα..το παιδι του...οι γειτονες ..η μανα του..η πεθερα του..τον κοσμο...να κανουν δεκα μερες να πανε τουαλετα απ τον κρυο ιδρωτα...Να μια συνεχεια...πριν φτασουμε στο σημειο ..να ..μην ξαναπανε ποτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ολοι γυρω γυρω το παμε και κανεις δεν εχει τα αχαμνα να πει αυτο που ειναι οφθαλμοφανες.

    Αγαπητοι συνσχολιαστες & διαχειριστες του ιστοτοπου αυτου ας παραδεχτουμε τα αυτονοητα, την αληθεια που μας κοιτα στα ματια.

    ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


    Εκτος, εαν θεωρησουμε και αποδεχτουμε ως φυσιολογικη κατασταση το γεγονος τουρκικη ακταιωρος και τουρκικο λιμενικο σκαφος να πλεουν σε Ελληνικα χωρικα υδατα και να περιπολουν σε αποσταση των 50-80 μετρων γυρω απο Ελληνικες νησιδες, βλ. Ιμια.

    Εαν αυτο μερικοι το θεωρουν φυσιολογικο να το ξερω ωστε να λαβουμε τα μετρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημητρη Κ.
    Σωστη ιδεα. Ασταματητα συλλαλητηρια μεχρι να πεσουν. Η κινηση τους ειναι ματ. Αν την κανουν σβησαμε.Τους σπαμε το χερι τωραα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Αχοι
      ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ...το πολυ το κυρελεησον το βαριεται κι Θεος...Ολοι βαρεθηκαμε ειναι φανερο.Οση καλη προθεση και ναχουμε..μα οση...ερχεται μια στιγμη στην ζωη..η θα πας χανενος απο την προθεση σου...η θα κανεις την προθεση σου ..κακη οπως μας διδασκουν οι ιδιοι οι αποδεκτες της...αφου αυτοι εχουν κακη ολη μερα.Τους αντιγραφουμε και ..οποιον παρει η μπαλα.Οσο ειρηνικος και νασαι..η αυτοσυντηριση ειναι αξιωμα στην φυση.Εγω πχ.ειμαι ακρως ειρηνικος.Αλλα δεν εχω προθεση να πεθανω απο κακη προθεση αλλων.Σε αυτη την περιπτωση την ..σκιζω την γατα.Και θαχω και τον Θεο μαζι μου.!!! Δεν παρανομω...Εξαντλησα το οριο ελαστικοτητας που μουδωσε.Τι αλλο να κανω ??Δεν τοθελα εγω...

      Διαγραφή
  13. Δυστυχώς για μια φορά ακόμη αποδεικνύεται ότι η πολ η εάλω εκ των έσω !!! Και εγώ σαν απλός πολίτης αυτής της χώρας ερωτώ, Η περιβόητη δικαιοσύνη δίκασε η κρέμασε κανέναν απ αυτούς !! Ανύπαρκτη δικαιοσύνη έχει αυτά τα αποτελέσματα. Δυστυχώς μόνο λίπη !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν, εξ αρχής από το 1990, είχαμε ακολουθήσει μία σκληρή πολιτική αφομοίωσης των Σκοπιανών η οποία, μεταξύ άλλων, θα περιελάμβανε :
    - Διακήρυξη ότι όποιος αισθάνεται Μακεδόνας τον θεωρούμε Έλληνα και αδέλφι μας.
    - Άνοιγμα εκατοντάδων φροντιστηρίων σε όλες τις πόλεις και κωμοπόλεις τους, γιά να τους διδάξουμε την πραγματική γλώσσα των Μακεδόνων και του Αλεξάνδρου.
    - Δανεισμό επ' αόριστον αληθινών αρχαιολογικών ευρημάτων γιά τα Μουσεία τους και, χρηματοδότηση κατασκευής εκατοντάδων αγαλμάτων, όχι μόνο του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου αλλά και κάθε αρχαίας Μακεδονικής προσωπικότητας.
    - Άνοιγμα των συνόρων χωρίς καμμία διατύπωση και επίσημη πρόσκληση σε όποιον θέλει να ζητήσει να πολιτογραφηθεί Έλληνας.
    Και άλλα πολλά, τα οποία οι διπλωμάτες θα μπορούσαν να τα σκεφτούν πολύ καλλίτερα.

    Αυτή η πολιτική :
    - Θα παρέκαμπτε πλήρως την πολιτική του κάλπικου εθνικισμού που ασκεί η καθοδηγούμενη Σκοπιανή ελίτ, γιατί θα απευθυνόταν στον Σκοπιανό λαό, ο οποίος ήταν ο ΜΟΝΟΣ που αισθανόταν αβεβαιότητα γιά το μέλλον του.
    - Η όποια πολιτική μεγάλης δύναμης (και του θείου Σόρος) που κρύβεται πίσω από τη Σκοπιανή ελίτ, θα ακυρωνόταν στην πράξη σε πολύ μεγάλο βαθμό.

    Μήπως αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμα και τώρα;
    Άλλωστε, σήμερα, η πλειονότητα των Σκοπιανών αισθάνεται ανασφαλής περισσότερο από τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Γιωργο με ολο τον σεβασμο..αυτα θα ισχυαν αν το θεμα ηταν αναμεσα μας ξεκομμενα...Αλλα εδω δεν προκειται γιαυτο..Ειδικα διοτι ο στοχος ειμαστε εμεις..η Ελλαδα..αν δεν τοχετε καταλαβει.Δεν ειναι τα Σκοπια.Οχημα ειναι αυτοι.Μπορει να μην φαινεται..αλλα εμας σημαδευουν για διαλυση.Οχι τα σκοπια.Απο καθε πλευρα εμας..οικονομικα..πολιτιστικα..φυλετικα..ηθικα...γλωσσικα..κοινωνικα..εδαφικα..ιστορικα...και γεννετικα...Τα Σκοπια ειναι μοχλος..ενας απ τους πολλους αλλους ...Ειναι αληθεια δυσκολο να χωνεψει κανεις οτι ειναι στοχος ο ιδιος...πολυ δυσκολο ομολογω.

      Διαγραφή
    2. Η επιτυχής πολιτική αφομοίωσης, θα έκανε ακριβώς αυτό : Θα αχρήστευε τον μοχλό.

      Διαγραφή
    3. Καμμια πολιτικη δεν μπορει να χαλασει την προθεση του κραδενοντος τον μοχλο.Διοτι η πολιτικη θελει ανεση χρονου.Ο μοχλος ομως ταξιδευει ηδη για το κεφσλι μας....σε χρονο ντετε...θα μας το σπασει...η πολιτικη ειναι τετραδιαστατη...εχει και χρονο...Κι εμεις δεν εχουμε αλλο...

      Διαγραφή
  15. Ίσως μας βοηθήσει ο Κωστής Παλαμάς που σε δύσκολες ώρες προέτρεπε:
    Στὴ Νεολαία μας
    Αὐτὸ κρατάει ἀνάλαφρο μὲς στὴν ἀνεμοζάλη τὸ ἀπὸ τοῦ κόσμου τὴ βοὴ πρεσβυτικὸ κεφάλι, αὐτὸ τὸ λόγο θὰ σᾶς πῶ, δὲν ἔχω ἄλλο κανένα: Μεθύστε μὲ τ᾿ ἀθάνατο κρασὶ τοῦ Εἰκοσιένα.
    1η Νοεμβρίου 1940

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελος.ποτε πιστευετε οτι θα ελευθερωθουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δημητρης Κ. 12.22μ.μ.
    Τερμα το Κυριε Ελεησον. Τερμα τα αρθρα, συνεντευξεις και πολιτικως ορθες μπουρδες. Ο εχθρος εξ Εβραιοεσπεριας το εθεσε ωμα. Ιt is better to be a living hore than a dead hero. Επομενως απο Δευτερα αν δεν πεσουν Πολεμος. Ποιος Ελληνας θα ηθελε να δει τα νειατα της Ελλαδος να καταντανε Τατιανες Σκατανιδου και ηρωες του Σουρβαιβουουρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητε Ηλια.
    Ποτε. Καλα τα θουρια για εμψυχωση και ορμη, το αποτελεσμα ομως θελει χατζαρα. Καθως εγραφα αυτα το φαντασμα του παππου μου ηρθε μπροστα μου και αρχισε να με βριζει. Καλα, μου λεει, αυτος ο λοχιας στη εκπαιδευση δεν σας ειπε οτι αν δεν παρεις το κεφαλι του εχθρου στη πρωτη κινηση, στη δευτερη εχει φυγει το δικο σου. Ολοι στο Συνταγμα και ετοιμοι για ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Olloi mas gnorizoume thn prodosia kai tous prodotes tou 1974. To thema einai oti den tha prepei na epitrepsoume tha idia sfalmata kai tis idies prodosies me neous prodotes. O Ellinikos Laos einai h ora na parei thn tyxh toy ethnous sta xeria tou kai na stamathsei tous neous prodotes kai tous doulous sta xena symferonta yia na meinoun sthn bromikh tous exousia pou exei katastrepsei thn patrida mas kai mas exei kanei rezili diethnos.
    Dr. Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. η μεθοδευση εναντια στην Ελληνισμο χρονια τωρα με εκτελστικο οργανο των ελληνα εθνοπροδοτη πολιτικαντη,τη καταρα του Εθνους,πραγματοποιηται με σταθερη ταχυτητα και ρυθμο....οι πατριωτικες δυναμεις εχουν ακινητοποιηθει μεσο ''επιτροπων¨που προωθουν τον ανικανο και ελεγχομενο υποτελη τους σε καιριες θεσεις ωστε να μην υπαρχει δυνατοτητα αντιστασης...Ζητειται ηγετης ζητειται αυτος που θα θα κανει την απροσδοκητη και αποτομη στραβοτιμονια και θα χαλασει τη στημενη ροη των πραγματων,αυτος που θα υψωσει αναστημα με σθενος και αποφασιστικοτητα παρομοια ενος Κατσιμητρου.Συλλαλητηρια μπορουν να γινουν πολλα και προσκαιρα να αναζωπυρωθει το αναιμικο εθνικο αισθημα του κατατρομαγμενου πλεον αισθημα Ελληνα πολιτη..αλλα χωρις μπροσταρη που θα το μετουσιουσει αυτο το εθνικο αισθημα σε εθνικη πυγμη απουσιαζει...εαν αναλογιστουμε οτι αριθμος των Ελληνων στρατιωτων που επεσαν στα αλβανικα βουνα το 40 ειναι ο ιδιος με τον αριθμο των αυτοκτονιων λογο της κρισης.χωρις Ηγετη με πατριωτικη συνειδηση απλα το Συλλαλητηριο θα αναβαλει ισως προσωρινα τη ροη των προσχεδιασμενων χρονια τωρα σχεδιων εναντια στον Ελληνισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οποιος ειναι ηγετης..ειναι απο μονος του.Δεν τον φτιαχνουν αλλοι.Δεν θελει βοηθεια κανενος.Ειναι αυταρκης.Εχει το χαρισμα..ατομικα.Εξ ου και αδιαφορει για βοηθειες.Οσο εδω φτιαχνουμε εμεις με το ζορι ηγετες..δεν παει η ομαδα.Οσοι γινονται ετσι ειναι μαιμου.Δειτε τι ανοησιες κανουν οι μανες.Στελνουν τα στουρβαρια παιδια με το ζορι να μαθουν γραμματα στα καλυτερα σχολεια.Πληρωνουν να ..γινουν εξυπνα..παιδια που ..δεν ειναι εξυπνα...για να καυχηθουν οι μανες..τι ιδιοφυια γεννησαν αυτες.Το αποτεκεσμα ειναι μια κοινωνια μετριων τενεκεδων..χωρις ηθικο φραγμο.Οτι παθαμε δηλαδη εδω.Ο ηγετης εχει κοτσια...νου...ταλεντο..απ την γεννηση του.Η μορφωση απλα συμπληρωνει..τα υλικα του επεξεργαστη του..για να ανθισει το χαρισμα.
    Η στιγμη απαιτει εναν ηγετη αφου την ιστορια την προχωρανε οι κορυφες κι οχι οι πολιτικες των μετριων.Πιστευω οτι η αναγκη φτιαχνει την κορυφη.Τωρα ειναι μεγαλη αναγκη.Αρα μια κορυφη εχει ηδη γεννηθει.Ο λογος που δεν προβαλε ακομη ειναι ο χρονος.Μολις ελθει ο χρονος θα πεταχτει.Ισως πρεπει να παμε στον πατο διοτι ειχαμε διαφθαρει εξωφρενικα.Η μετανοια ερχεται οταν χασεις ολα οσα πιστευες.Τοτε ειναι ο χρονος.Νομιζω ειμαστε πολυ κοντα στην ωρα.Ας φτιαξουμε εμεις τις συνθηκες κι η κορυφη θα πεταχτει απο μονη.Ολοι εκει την Κυριακη.Διοτι αυτη ειναι...οι συνθηκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΩΣΩ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΥΡΙΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΗΜ ΤΟΥΣ ΑΦΞΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΑΝΑΣΑ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙΟ ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΓΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.