30/1/18

Πρίστινα: Η Μαδρίτη με «non paper» μπλοκάρει την ευρωπαϊκή προοπτική του Κοσόβου

Μία εβδομάδα πριν από την υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της στρατηγικής για την διεύρυνση των δυτικών Βαλκανίων, που θα συζητηθεί στις 6 Φεβρουαρίου, η Ισπανία δεν δέχεται να συμπεριληφθεί και το Κόσοβο στη διαδικασία, αποκαλύπτει η εφημερίδα «KOHA» της Πρίστινας.
Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η Ισπανία με "non paper" αντιτίθεται σθεναρά όχι μόνο στην προοπτική ένταξης του Κοσόβου στην ΕΕ, αλλά και στην διαδικασία διεύρυνσης επισημαίνοντας ότι, όπως γίνεται σήμερα, δίδεται η εντύπωση ότι το Κόσοβο είναι κράτος».
Η εφημερίδα, αφού διευκρινίζει ότι έχει στην κατοχή της αντίγραφο της ισπανικής επιστολής, επισημαίνει ότι οι αντιρρήσεις της Ισπανίας για την ευρωπαϊκή προοπτική του Κοσόβου φτάνουν σε τέτοιο σημείο που ζητάει να μην χρησιμοποιείται, στο προσχέδιο της Επιτροπής για την Διεύρυνση, το ακρωνύμιο «WB6» (Western Balkan 6) που υποδηλώνει τις έξι χώρες των δυτικών Βαλκανίων τις οποίες αφορά η διεύρυνση.

Για τη συνέχεια kathimerini

4 σχόλια:

  1. We have so many reasons not to include Kosovo, Albania and Skopje in EU that it will Take thousands of paces. For us, bring all Turkey's puppets should be enough.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ευρώπη έχει τόσα πολλά Κοσοβα, που εάν ξεκινήσει τις αναγνωρισεις θα γίνει της κακομοιρας. Θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
    Κοσοβα υπάρχουν πολλά... Νουνού όμως ένα ένα, που έλεγε παλιά καλή διαφήμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἔχει σοβαρότητα ἡ Ἱσπανία.
    Ὅσο κι ἄν συμπαθῶ τό καταλανικό θέμα, καλό εἶναι νά μήν κόβονται κομματάκια τά ὑπάρχοντα κράτη, ἐκτός καί ἄν δέν πάει ἄλλο ἀπό τήν κακοδιοίκηση, τίς διώξεις, φόνους κλπ, π.χ.Τουρκία, ἀλλά καί Ἀλβανία μέ ἐρωτηματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Κόσοβο είναι πλυντήριο κ παρασκευαστηριο ναρκωτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.