31/1/18

ΣΕΒ: Το ενεργειακό κόστος και οι εισφορές «φρενάρουν» τις επενδύσεις

Το κόστος της ενέργειας και το υψηλό μη μισθολογικό κόστος της εργασίας (εισφορές) είναι οι βασικές αιτίες που εμποδίζουν τις βιομηχανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, τονίζει ο ΣΕΒ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Βιομηχανίας της Business Europe στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Gerhard Koch, έθεσε, επίσης, το θέμα του υψηλού κόστους χρηματοδότησης όπως και την ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης.
Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, ο κ. Koch ανέφερε ότι ενώ το κόστος παραγωγής στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν εμφανίζει σημαντικές διαφορές, ωστόσο οι τελικές τιμές έχουν μεγάλες αποκλίσεις, που οφείλονται σε φόρους, τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις, μεταξύ των οποίων και οι επιδοτήσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η τιμή της κιλοβατώρας στην Ελλάδα, όπως σημείωσε, είναι 30% υψηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ, ο οποίος είναι διπλάσιος από τις τιμές στις ΗΠΑ. Αναφερόμενος, δε, στο κόστος του χρήματος επισήμανε ότι τα επιτόκια στην Ελλάδα κινούνται στο επίπεδο του 7% έναντι 2 έως 3% που είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο υπάρχει αυτή η απόσταση, είναι δύσκολο να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα και να είναι ανταγωνιστικός, πρόσθεσε.


Για τη συνέχεια ΤΑΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Άμα κάνετε πλάκα, καλώς, αλλά άμα τα λέτε σοβαρά, τότε υπάρχει θέμα. Δηλαδή με χαμηλά επιτόκια, και μια σχετικά καλή φορολογία, ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΣΑΤΕ! Κάνατε φούσκες στο χρηματιστήριο, και τώρα...
    Της στραβής της ψ...ης,της φταίνε οι τρίχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Όσο υπάρχει αυτή η απόσταση, είναι δύσκολο να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα και να είναι ανταγωνιστικός, πρόσθεσε."
    ΜΑ ΑΥΤΗ ειναι η στοχευσις!!! Εκκαθαρισις εν λειτουργια της χωρας και εκποιησις κοψοχρονια τψν περιουσιακων της στοιχειων. Προφανως δεν θα γινουν επενδυσεις. Αυτα που λεγονται ειναι λιαν αποπροσανατολιστικα για τον λαουτζικο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.