30/1/18

Επίσκεψη Σιίτη μουσουλμάνου ηγέτη από το Ιράκ στον Οικουμενικό Πατριάρχη

  • (Φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νικόλαος Μαγγίνας)
Μια ιδιαίτερη συνάντηση έλαβε χώρα σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Ο Σιίτης μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός Σεΐχης Αλαά Αλ-Μουσάουι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τον διωγμό των Χριστιανών από τις ιστορικές εστίες τους στη Μέση Ανατολή και τις δυνατότητες ασφαλούς επιστροφής τους.

Τον Ιρακινό Σιίτη μουσουλμάνο ηγέτη συνόδεψαν καθηγητές πανεπιστημίων της Πόλης και του Ιράκ.
Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης, ο επικεφαλής της Διευθύνσεως Θρησκευμάτων των Σιιτών του Ιράκ ζήτησε τη συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη για την επιστροφή των Χριστιανών του Ιράκ, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Αναφέρθηκε στη σημασία της επικράτησης της ειρήνης στην περιοχή, καθώς και στη διαχρονική συνεισφορά των Χριστιανών στην πολιτισμική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την αγωνία και ανησυχία της Μητέρας Εκκλησίας για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή, που τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν την αιτία του βίαιου ξεριζωμού των χριστιανικών πληθυσμών της και όχι μόνο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε την ανάγκη επαναπατρισμού των Χριστιανών, αλλά σε συνθήκες που θα εγγυώνται την ασφάλειά τους και την ελεύθερη άσκηση της θρησκευτικής τους πίστης.
Εκ του Οικ. Πατριαρχείου

1 σχόλιο:

  1. Μετα την 'ευλογια' του Οικ.Πατριαρχη προς την τουρκικη επιχειριση του κλαδου ελιας στο Αφριν,φαινεται οτι και οι Ιρακινοι ετοιμαζουν παρομοιες επιχειρισεις και ηλθαν να παρουν την ευλογια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.