27/4/19

Αμυντική Βιομηχανία: 5 έτη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ


Από Σάββας Δ. Βλάσσης
H τουρκική Προεδρία Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB), πρώην υφυπουργείο το οποίο τελεί υπό την άμεση εποπτεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε προσφάτως τα αποτελέσματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας για το 2018.
Κύκλος εργασιών 8,762 δισ. $, εξαγωγές 2,188 δισ. $, εισαγωγές 2,449 δισ. $, αναληφθείσες συμβάσεις 12,204 δισ. $ (13,3% από το εξωτερικό), κονδύλια για Έρευνα & Ανάπτυξη 1,448 δισ. $. Η τουρκική αμυντική βιομηχανία απασχολεί 67.239 άτομα, εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό απόφοιτοι πανεπιστημίων και υψηλών προσόντων, γεγονός που σημαίνει ότι οι νέοι που θα σπουδάσουν στο εξωτερικό, γνωρίζουν ότι μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να αποκατασταθούν επαγγελματικώς σε υψηλόμισθες θέσεις σχετιζόμενες με διοίκηση επιχειρήσεων, μηχανολογικά, ηλεκτρονικά, προγραμματισμό υπολογιστών, ανάπτυξη λογισμικού κ.λπ.
Στην Τουρκία, η ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας εισήλθε στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος με σκοπό την ανάπτυξη της χώρας, την ενίσχυση της τεχνολογικής της βάσεως, την κατάκτηση της υψηλής τεχνολογίας, την αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσεως της χώρας και ασφαλώς την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων. 

Για τη συνέχεια Doureios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.