27/4/19

Ατσέμογλου αποφεύγουν να διαβάζουν οι πολιτικοί μας...



" Η κορυφαία προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας με υψηλές αμοιβές και αυτός ο στόχος πρέπει να κατευθύνει την προσέγγιση των πολιτικών στα πάντα, από την τεχνολογία, τις ρυθμίσεις, την φορολογία, την εκπαίδευση και τα κοινωνικά προγράμματα"
"Από την ιστορία γνωρίζουμε ότι καμία ανθρώπινη κοινωνία δεν δημιούργησε κοινό πλούτο αποκλειστικώς μόνον μέσω της αναδιανομής του εισοδήματος. Η ευμάρεια έρχεται από την δημιουργία θέσεων εργασίας που πληρώνουν αξιοπρεπείς μισθούς."

"Πολλοί θεωρούν την μείωση της δημιουργίας υψηλόμισθων θέσεων εργασίας σαν το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της προόδου στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στην Ρομποτική. Δεν είναι. Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να υποκαταστήσει ανθρώπινη εργασία είτε για να βελτιώσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Η επιλογή είναι δική μας. Αλλά για να διασφαλίσουν ότι τέτοιες αποφάσεις ωφελούν τους εργαζόμενους, οι κυβερνήσεις οφείλουν να σπρώξουν τον ιδιωτικό τομέα μακριά από την εμμονική εστίασή του στον αυτοματισμό"
"Στις ΗΠΑ, αυτό μπορεί να ξεκινήσει διορθώνοντας την φορολογική πολιτική που είναι υπερβολικώς ευνοϊκή στα κεφαλαιακά εισοδήματα. Καθώς οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν την φορολογική τους επιβάρυνση απασχολώντας μηχανές, συχνά έχουν κίνητρο να ακολουθούν τον αυτοματισμό ακόμα και σε περιπτώσεις όπου έμμισθοι εργάτες θα ήταν, στην πραγματικότητα, πιο παραγωγικοί."

Aris Papachristou


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.