28/4/19

Stratfor : Η σαρωτική νίκη Ζελένσκι και οι προκλήσεις για την Ουκρανία

Η εντολή του νέου προέδρου της Ουκρανίας να αλλάξει την κατάσταση στη χώρα θα αντιμετωπίσει σθεναρή αντίσταση. Ο πόλεμος στη Ντονμπάς, και ο ρόλος της Δύσης και της Ρωσίας.




Ο κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι σάρωσε στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας, γεγονός που αποτελεί έκφραση της αγανάκτησης του κόσμου για την γενικότερη αδιαφορία που επικρατούσε στην ουκρανική πολιτική.
Η επανάσταση Euromaidan του 2014 δημιούργησε προσδοκίες, δίνοντας μια «γεύση» της αντιλαμβανόμενης αλλαγής που πολλοί θεωρούσαν πως ήταν δυνατό να συντελεστεί στη χώρα. Όμως οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες υπό τον Ποροσένκο είχαν ανάμεικτα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, οι μεταρρυθμίσεις στον ενεργειακό κλάδο οδήγησαν σε υψηλότερα κόστη των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, ενώ οι μισθοί δεν ακολούθησαν τον πληθωρισμό. Εν τω μεταξύ, οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της διαφθοράς μέσω δικαστικών και νομικών μεταρρυθμίσεων έχουν σε μεγάλο βαθμό «παγώσει». Έτσι, ο Ζελένσκι -ο οποίος δεν έχει προηγούμενη πολιτική εμπειρία και ο οποίος δεν πρόσφερε κατά την προεκλογική του εκστρατεία κάποια ξεκάθαρη πολιτική συνταγή- χρησίμευσε ως υποψήφιος διαμαρτυρίας.
Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.