29/4/19

Φάλαινα – κατάσκοπο των Ρώσων λένε πως ανακάλυψαν οι Νορβηγοί

Νορβηγοί ψαράδες εντόπισαν το κήτος όταν πλησίασε τα σκάφη τους και διαπίστωσαν ότι έφερε λουριά


Το περιστατικό που συνέβη κοντά στο παραθαλάσσιο χωριό Ίνγκ έχει αναστατώσει τους ντόπιους ψαράδες καθώς και τις αρχές της Νορβηγίας αφού είναι γνωστό ότι στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου οι Σοβιετικές ένοπλες δυνάμεις εκπαίδευαν δελφίνια για να εντοπίζουν νάρκες και να τοποθετούν εκρηκτικά.

Τι συνέβη:
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ψαράδες εντόπισαν πριν από ημέρες μια λευκή φάλαινα μπελούγκα να κινείται ανάμεσα στα αλιευτικά σκάφη και να παίζει με τα δίκτυα. Αυτό που εντυπωσίασε πάνω απ’ όλα τους μάρτυρες ήταν η άνεση του κήτους το οποίο έδειχνε απόλυτα εξοικειωμένο με τους ανθρώπους και επιζητούσε το ενδιαφέρον τους. Επίσης, το γεγονός ότι έφερε στο σώμα της λουριά, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμεύουν για να συγκρατούν κάμερες ή όπλα. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί η ένδειξη «εξοπλισμός από την Αγία Πετρούπολη» στα λουριά.

Το γεγονός σήμανε συναγερμό στις Αρχές οι οποίες διερευνούν πλέον το ενδεχόμενο το θηλαστικό να αποτελεί μέρος κάποιας ειδικής στρατιωτικής μονάδας του ρωσικού πολεμικού ναυτικού η οποία αποστολή έχει την υποβρύχια κατασκοπία και – ενδεχομένως- τις καταστροφές.

Δήλωσε ο Martin Biuw του Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών της Νορβηγίας: «Είναι εξαιρετικό πιθανό να είναι αναμεμειγμένο του ρωσικό ναυτικό στο Μουρμάνσκ. Γνωρίζουμε ότι στη Ρωσία είχαν “κατοικίδιες” φάλαινες σε αιχμαλωσία τις οποίες προφανώς απελευθέρωσαν. Οι συγκεκριμένες φάλαινες προσεγγίζουν συχνά τα σκάφη μας. Αν αυτές οι φάλαινες έρχονται από τη Ρωσία – και υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε κάτι τέτοιο- τότε δεν είναι επιστήμονες αλλά το ναυτικό που είναι υπεύθυνο».

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

1 σχόλιο:

  1. Και οι αμοιβαδες των Ρωσων ειναι...Αν ηταν των Αμερικανων δεν μας πειραζε καθολου...ας κατασκοπευαν...( οπως τα Φ-35 της Νορβηγιας που παρκαρισμενα το βραδυ στα σιλω....συνδεονται δορυφορικα με το Λαγκλευ ...και μεταδιδουν ρηπορτ..τι εκαναν τα σκαφη ολη μερα.....Αν αεριστηκε ο πιλοτος ...μπαινει ...μπιππππππ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.