30/4/19

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι με παράνομη NAVTEX που «αποκλείει» Λέσβο και Χίο

Με την παράνομη NAVTEX 0529/19 με την οποία αποκλείονται η Λέσβος και η Χίος από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, όλο το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.Με την παράνομη έκδοση μιας «εξαγγελίας προς ναυτιλομένους» (NAVTEX), με δύο σκέλη, η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις της στη θάλασσα του Αιγαίου, μετά το μπαράζ των προκλήσεων που πραγματοποίησε στον εναέριο χώρο του Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Δευτέρα του Πάσχα!

Πιο συγκεκριμένα, από την αρμόδια υπηρεσία της Τουρκίας εκδόθηκε σήμερα η παράνομη NAVTEX 0529/19 με την οποία αποκλείονται η Λέσβος και η Χίος από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, όλο το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου!

Η προσχηματική αιτιολογία της παρανόμου εκδόσεως της προαναφερθείσας NAVTEX με τα δύο σκέλη είναι η διενέργεια ασκήσεων «ερεύνης και διασώσεως στις περιοχές που δεσμεύει για το διάστημα 2,3,8,9 και 10 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μία περιοχή βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Λέσβου ενώ η δεύτερη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου, αμφότερες στα διεθνή ύδατα των περιοχών αυτών, εντεύθεν του 25ου Μεσημβρινού, αλλά εντός του FIR Αθηνών.

Απομένει να δούμε αν και με πόση διάρκεια οι Τούρκοι τελικώς θα ασκηθούν στις «δεσμευθείσες» από αυτούς περιοχές.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.